Sander van Waveren neemt afscheid van de Utrechtse gemeenteraad Sander van Waveren neemt afscheid van de Utrechtse gemeenteraad

Sander van Waveren neemt afscheid van de Utrechtse gemeenteraad  

Sander van Waveren neemt afscheid van de Utrechtse gemeenteraad  
Sander van Waveren
Sander van Waveren (40) neemt op 17 december na 10 jaar afscheid van de Utrechtse gemeenteraad. Hij was sinds 2010 lid van de gemeenteraad voor het CDA.

Sander van Waveren (40) neemt op 17 december na 10 jaar afscheid van de Utrechtse gemeenteraad. Hij was sinds 2010 lid van de gemeenteraad voor het CDA.

Sander is sinds juni 2020 gemeentesecretaris van de gemeente Laren. De combinatie van beide functies blijkt in de praktijk lastig, waardoor hij het raadswerk niet kan uitvoeren met de inzet die hij daarbij vindt passen.

Sander: ’De afgelopen 10 jaar heb ik mijn best gedaan om de CDA-kiezers en alle andere Utrechters te vertegenwoordigen. Het is een grote eer geweest om me zo lang in te mogen zetten voor Utrecht, en dat heb ik ook met heel veel plezier gedaan. Ik heb in de afgelopen jaren altijd zonder handrem het raadswerk proberen te doen. Nu dat niet meer lukt, moet ik helaas afscheid nemen van de gemeenteraad.”

Als inwoner van de wijk Overvecht, waar hij tot voor kort woonde, heeft Sander zich hard gemaakt voor verschillende bewonersinitiatieven en verenigingen in die wijk Overvecht. Daarnaast is er dankzij de inzet van Sander een lachgasverbod ingevoerd in vijf Utrechtse gebieden.

Dossiers

Sander heeft zich ook meerdere malen sterk gemaakt voor de Utrechtse sportverenigingen.  Hij redde de atletiekbaan in het Amaliapark toen het college de baan weg wilde bezuinigen. Ook zorgde hij voor budget voor nieuwe kunstgrasvelden voor drie Utrechtse sportverenigingen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Sander van Waveren in 2017, met stoffer in de hand om posters te plakken

Het raadslid was ook bekend om zijn fanatieke inzet als controleur van het college. Hij deed onder meer veel werk op de dossiers rond de Social Impact Factory, stichting Heerlijk Wonen, de ‘t Goylaan en de Uithoflijn en werkte onvermoeibaar door om de onderste steen boven te krijgen.

‘Gezellig’

CDA-collega Jantine Zwinkels: “Het was enorm leerzaam én gezellig om met Sander samen te werken. Hij heeft een enorme dossierkennis en ervaring, die we zeker gaan missen. Hij heeft mij laten zien hoe je een betrokken en benaderbaar raadslid kunt zijn voor inwoners, en tegelijkertijd ook tot in de details de plannen van de gemeente kunt doorspitten én verbeteren. Altijd met een gezonde dosis humor!”

In de raadsvergadering van 17 december zal Sander afscheid nemen. Vanaf dat moment zal hij opgevolgd worden door Bert van Steeg, die op dit moment al fractievolger en commissielid is namens het CDA.

10 Reacties

Reageren
 1. cas

  Jammer dat iemand met zoveel realistisch denkvermogen Utrecht gaat verlaten.

 2. paul

  Jammer dat Sander ons gaat verlaten maar veel respect en dank voor zijn werk voor de stad in de afgelopen 10 jaar!

 3. Lombokker

  Erg jammer! Een van de weinige raadsleden die echt kritisch is, begrijpt dat het om de centjes gaat, en ook verstand van zaken heeft getoond als het om ingewikkelde onderwerpen gaat.
  Een groot contrast met raadsleden die zich voornamelijk bezig houden met hobbyprojecten en statements die vooral bedoeld zijn om zich te profileren bij de achterban.
  Ik hoop van harte dat we er net zo’n goed raadslid voor terug krijgen.

 4. W

  Erg jammer voor Utrecht, zeker in deze politieke tijd!
  Maar wel begrijpelijk na 10 jaar. Had hem graag als wethouder in Utrecht gezien!
  Mooie functie in een leuke omgeving!
  Bedankt Sander en veel succes!

 5. Katja

  Heel jammer, een betrokken gemeenteraadslid en geen baantjesjager. Verlies voor de stad. Heb hem heel hoog zitten naar aanleiding van problematiek op het beruchte stuk van de ASW.

 6. Anne Marie ten Berge

  Mag er ook een nuchter tegengeluid geplaatst worden? Sander was fanatieke controleur van het college? Ook bij het Uithoflijn-dossier? Geweldig geweldig. Sander weet dus in wiens zakken die verdwenen 12 miljoen van de Uithoflijn zijn verdwenen?

 7. Koel Hoofd

  Goed van hem.
  Maar heel, heel erg jammer voor Utrecht.

 8. Edwin

  Buitengewoon jammer. Een verlies voor de raad van Utrecht. Wel een te respecteren keuze.

 9. Wim

  Na alle heiligverklaringen hierboven ook een kritische reactie. Ik heb de goede man een aantal keren gemaild over issues in de binnenstad. Nooit een reactie op gehad. Binding met de achterban deed er kennelijk niet toe voor de heer Van Waveren.

 10. Angelique

  Een waar gemis! Wie moet er nu de meest waanzinnige plannen met kabelbanen tempereren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).