Wordt Beton T in Merwede een nieuw evenemententerrein? D66 wil dat gemeente knoop doorhakt Wordt Beton T in Merwede een nieuw evenemententerrein? D66 wil dat gemeente knoop doorhakt

Wordt Beton T in Merwede een nieuw evenemententerrein? D66 wil dat gemeente knoop doorhakt

Wordt Beton T in Merwede een nieuw evenemententerrein? D66 wil dat gemeente knoop doorhakt
Bron: Google Maps
De Utrechtse fractie van D66 wil dat er snel evenementen georganiseerd kunnen worden op een open plek in het gebied Merwede. Verschillende ondernemers en andere organisaties zijn al zo’n anderhalf jaar aan het werk om dit te realiseren.

De Utrechtse fractie van D66 wil dat er snel evenementen georganiseerd kunnen worden op een open plek in het gebied Merwede. Verschillende ondernemers en andere organisaties zijn al zo’n anderhalf jaar aan het werk om dit te realiseren.

Het gaat om een grote betonplaat naast Vechtclub XL. Dit gebied is vrijgekomen nadat het pand dat er op stond werd gesloopt. Een alliantie van creatieve ondernemers, cultuur-, sport- en onderwijsorganisaties zien de kans om op dit buitenterrein onder de noemer Beton T evenementen te organiseren en daarnaast ruimte te creëren voor onder meer stadslandbouw, groen, sport en onderwijs.

De gemeente zou meerdere keren positief hebben gereageerd op het initiatief, maar tot op heden is er nog geen beslissing genomen. “Dergelijke plekken in de buitenlucht zijn schaars in Utrecht, en in coronatijd zijn ze zelfs extra hard nodig”, aldus Maarten Koning en Ellen Bijsterbosch van D66.

Frustrerend

De politici zeggen dat het ‘behoorlijk frustrerend’ is voor de initiatiefnemers dat er nog geen besluit is genomen. “D66 vindt dit een gemiste kans voor Merwede en de rest van de stad.”

Om de gemeente in beweging te krijgen zijn daarom schriftelijke vragen gesteld. Daarin wordt onder andere gevraagd waarom er zoveel tijd nodig is om het initiatief mogelijk te maken. Ook willen de politici weten of de gemeente bereid is alles op alles te zetten om de belemmeringen op te lossen.

Tot slot willen Koning en Bijsterbosch weten welke initiatieven er nog meer spelen in Merwede. “Welke aanvragen zijn er in de afgelopen 4 jaren geweest, welke daarvan hebben geen plek kunnen krijgen, en wat waren daarvoor de redenen?”

10 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  D66 verveeld zich…?

 2. JdV

  Eindelijk. Kunnen we eens een evenement gaan houden in Utrecht. Zal wel vreemd zijn in een stad waar het verder werkelijk doodstil is en waar nooit iets georganiseerd wordt. Goed bezig gemeente, precies waar behoefte aan is.

 3. Massegast

  De zakkenvullende partijen: gemeente Utrecht en de evenementenboys & girls noemen dat dan een gemiste kans voor Utrecht, waarmee ze zichzelf bedoelen. Met D66 als woordvoerder. Een knapperd die ze ooit weer weg krijgt. En als toekomstige vet betalende huizenkoper koop je de overlast er bij.

 4. Herman

  Hoop op een laagdrempelige culturele broedplaats.

 5. Joris Goedbloed

  Helemaal voor! Deze plek is lekker ver van mijn huis, heb ik er geen last van.

 6. cas

  Er ligt aan de overkant van de weg een heel groot park dat toch al veel gebruikt wordt, kan daar niks dan? En extra hard nodig in corona tijd? Nou, die kunnen we juist nu wel missen…

 7. Koel Hoofd

  @Massegast
  Gemeente Utrecht is anders aan alle kanten behoorlijk te kakken gezet in de uitzending ‘Hollandse zaken’. De komende verkiezingen konden nog wel eens heel interessant gaan worden. De Utrechter is wakker geworden en heel scherp en alert.

 8. Uuutje

  Dit evenementeterrein zou juist prima kunnen zijn en een uitkomst kunnen zijn, maar dat zou dan wel moeten beteken dat evenementen vervolgens niet ook in monumentale parken met natuurhistorische waarde plaats vinden. Het is of/ of en niet en/ en wat mij betreft.

 9. Probleem

  Maak er een park van, zodat Lepelenburg en andere parken niet NOG verder overspoelen. Plant er ook tal van bomen tegen hitte stress. De kermiskoers van de D66 vind ik vooral erg kinderachtig en studentikoos. Er zijn voldoende evenementen in Utrecht, nu is het tijd voor ontspanning en plekken voor rustige reflectie.

 10. Katja

  Plant er een bos, geeft het stenen gebied verkoeling.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).