Geen plek voor nieuwe supermarkt op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant Geen plek voor nieuwe supermarkt op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant

Geen plek voor nieuwe supermarkt op Utrecht Science Park

Geen plek voor nieuwe supermarkt op Utrecht Science Park
Utrecht Science Park. Foto: Robert Oosterbroek
Op dit moment is er geen plek voor een nieuwe supermarkt op of nabij het Utrecht Science Park. Dat laat de gemeente weten als reactie op een wens vanuit de gemeenteraad.

Op dit moment is er geen plek voor een nieuwe supermarkt op of nabij het Utrecht Science Park. Dat laat de gemeente weten als reactie op een wens vanuit de gemeenteraad.

Er wordt al lang gesproken over het openen van een extra supermarkt op het Utrecht Science Park. Op dit moment zit er één kleine winkel, maar er is behoefte aan een groter alternatief.

In juli van dit jaar riep daarom een meerderheid van de Utrechtse politiek de gemeente op om te kijken of een extra supermarkt mogelijk is. Daarop is de gemeente nogmaals gaan onderzoeken wat de opties zijn.

Winkeliers

Er zijn in ieder voldoende winkeliers die wel een supermarkt zouden willen openen, maar het probleem is de locatie. Weer blijkt dat er op dit moment geen geschikte plek is voor een supermarkt. Ook niet voor een tijdelijke vestiging.

Wel wordt bij de uitwerking van de nieuwbouwlocatie bij Archimedeslaan 16 rekening gehouden met een supermarkt.  Maar de ontwikkelingen hier zijn ook weer afhankelijk van het Tracébesluit van de A27.

De gemeente moet dan ook concluderen: “Op dit moment ontbreekt dus een geschikte (tijdelijke) locatie voor een supermarkt op of nabij het Utrecht Science Park.”

 

13 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Grappig, in de binnenstad stapelen we alles op en tegen elkaar aan en is er altijd ruimte voor nog iets meer, maar in de landelijk gelegen Uithof (sorry, Science Park) zou er geen plaats zijn voor een supermarkt? Is hier niet gewoon sprake van te weinig beleidsruimte, en van gebrek aan creativiteit en visie?

 2. Herman

  Misschien is er op de uithof nog wel plek?

 3. Tim

  Dit lijkt me eerder een geval van niet willen dan niet kunnen.

 4. Joske

  Hoezo is er zelfs geen ruimte voor een tijdelijke supermarkt. Onbenutte grond en terrein genoeg. Ook buiten dat wat natuur is. Gemeenteraad laat zich wederom voorliegen door college.

 5. Wim

  Welke dummy is hier aan het onderzoeken geweest.
  Als dit waar is heeft men wel zitten plaatsen toen het gebied werd gepland.

 6. Bertje 030

  @Gerard Brugmans; volledig mee eens, ondanks alle logistieke ellende op p oa De Biltstraat en de Voorstraat is er altijd wel een vergunning te krijgen en daar waar er ruimte zat is kan en wil de gemeente niks.

 7. Marcel 59

  De gemeente wil wel, de winkeliers willen wel. Dan lijkt het erop, dat de eigenaar van de grond, de universiteit, het niet wil. Bij bestaande bestemmingsplannen en vergaande planvorming, heeft de gemeente dan eigenlijk geen mogelijkheid meer om een bestemmingswijziging af te dwingen. Helaas voor de gemeenteraad is dus niet alles wat men wenst maakbaar.

 8. Outhof

  @Wim, nee deze mensen die er afhankelijk van zijn nemen alleen de fiets en de nieuwe tram. Boodschappen doen ze niet.

 9. Bernhard

  Volgens mij is er op de Uithof genoeg ruimte voor (en vraag naar) een supermarkt…

 10. JdV

  Kijk een op de foto bij het artikel. Grasvelden waar je met gemak een compleet voetbalstadion op kwijt kan. En daar zou geen tijdelijke supermarkt op kunnen staan? Onwil, onkunde, maar zeker geen onmogelijkheid.

 11. wollie

  de uithof (sic) heeft op dit moment alleen een express-supermarktje. Een volwaardige supermarkt is leuk voor de 2500 bewoners maar zal of niet renderen, of veel ongewenst autoverkeer aantrekken.

 12. Esrin W.

  De Uithof is juist uitstékend geschikt voor wat meer autoverkeer. Nu gebruikt niemand de brede wegen en is het er doodsaai. Grappig dat hier iemand autoverkeer al per definitie als “ongewenst” kwalificeert. Het geeft heel erg goed de denkwijze aan en we weten nu waar die auto-vrij-manie en het hele ombouwen van de binnenstad op kosten van de belastingbetaler vandaan komt. Er is gewoon draagvlak voor.

 13. wollie

  @Esrin W, wees blij dat u er slechts incidenteel hoeft te zijn. de verstoppingen op de namiddag zijn berucht en autoverkeer geeft ook parkeerdruk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).