Naast creditcard kunnen klanten nu ook met Apple Pay betalen bij kassaloze Aldi in Utrecht Naast creditcard kunnen klanten nu ook met Apple Pay betalen bij kassaloze Aldi in Utrecht

Naast creditcard kunnen klanten nu ook met Apple Pay betalen bij kassaloze Aldi in Utrecht

Naast creditcard kunnen klanten nu ook met Apple Pay betalen bij kassaloze Aldi in Utrecht
Foto: Jasper Witte
Klanten kunnen vanaf nu ook met Apple Pay betalen bij de kassaloze Aldi aan de Lange Viestraat in Utrecht. Eerder was het in deze vestiging van de Duitse supermarktketen alleen mogelijk om de boodschappen af te rekenen met de creditcard.

Klanten kunnen vanaf nu ook met Apple Pay betalen bij de kassaloze Aldi aan de Lange Viestraat in Utrecht. Eerder was het in deze vestiging van de Duitse supermarktketen alleen mogelijk om de boodschappen af te rekenen met de creditcard.

Afgelopen zomer opende Aldi de kassaloze winkel in Utrecht. Om de supermarkt binnen te kunnen komen, moeten klanten bij de poortjes een QR-code scannen. De code krijgen zij via een app waar ook een creditcard aan gekoppeld is. Sinds deze week is het ook mogelijk om Apple Pay aan de app te koppelen.

Met deze toevoeging wordt winkelen in dit filiaal mogelijk voor meer mensen aantrekkelijk. Eerder liet een voorbijganger aan DUIC weten niet naar binnen te gaan omdat hij geen creditcard had. Ook bleek uit cijfers van Betaalvereniging Nederland dat de consument in de fysieke winkel zeer weinig gebruikmaakt van een creditcard. In 2021 waren creditcardbetalingen goed voor 0,4 procent van alle transacties aan de toonbank.

Aldi test in dit filiaal naar eigen zeggen de nieuwe technologie die kassaloos winkelen mogelijk maakt. “De afgelopen maanden zijn zowel zichtbare als onzichtbare veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de productgroepen in de winkel uitgebreid en heeft de ALDI Shop & Go-app diverse updates gehad”, is te lezen op de website van de supermarkt.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. W.

  Snap niet waarom ze niet gewoon stoppen met deze kolderieke marketingstunt.

 2. Binnenstadbewoner

  Alsof de Aldi klandizie wel Apple pay heeft …. .

  Dit filiaal leidt mega verliezen. Zelfs op drukke zaterdagen is het er stil. Op 30 meter afstand van een grote AH waar het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat druk is …..

 3. Peter Pastoors

  Ik kom er regelmatig
  Heel handig
  Creditcard inchecken
  En pakken maar
  Maar het zou natuurlijk veel slimmer zijn als je met soort iDeal kon inchecken
  Trouwens de Aldi
  Hoort qua prijzen bij het hoge genre supermarkten
  Aldi is absoluut niet meer de goedkoopste
  Nettorama
  Dirk

 4. Yoshua

  @W,
  Is geen marketingstunt maar een testfiliaal.
  ALDI heeft wereldwijd filialen, waarvan twee testfilialen.
  Utrecht en Londen zijn de testfilialen voor kassaloze ALDI-winkels.
  ALDI gebruikt beide filialen om te leren en te verbeteren.
  Eerst begonnen met uitsluitend Creditcardbetalingen, nu Apple Pay en straks uitrol naar IDEAL.
  ALDI doet dit niet als stunt, past niet bij een discounter supermarkt.

 5. Scherpschutter

  Apple pay. Really…? Je vraagt je af hoe ingewikkeld het nu helemaal is om dit te integreren met andere betalingssystemen.

  In potentie is dit de natte droom voor iedereen die efficiënt, snel en ongestoord boodschappen wil kunnen doen, maar zonder de juiste betalingsmogelijkheden wordt het niets natuurlijk.

  Kom op Aldi. Ff banken koppelen. Gas erop.

 6. Willow

  Een paar keer geprobeerd. Werkt prima. Veel beter dan zelfscan kassa. Wel eng dat je kan niet je bon controleren voordat je vertrekt.

 7. Bart van Dam

  In de komende jaren gaan de kaartmaatschappijen Mastercard en Visa de betaalpasmerken Maestro en V PAY vervangen door Debit Mastercard en Visa Debit, Dan betaal je met de betaalpas dus altijd via een credit card systeem. Aldi anticipeert hier dus al op met hun testwinkel. Gewoon slim dus, want waarom de winkel van de toekomst testen met de huidige verouderde systemen die er toch over 2 jaar niet meer zijn

 8. Claire Obscur

  Een dure testgrap dan. Je ziet er nooit een hond binnen behalve wat personeel wat ongeinteresseerd bij de ingang rondhangt en meer met elkaar bezig is dan met het werk. Het één zal het ánder wel versterken denk ik zo. Nou ja, totdat de geldpot leeg is dan maar.

 9. wollie

  de aanleiding kun je raden: te veel derving bij zelfscan…

 10. Katja

  Contant werkt altijd.

 11. Binnenstadbewoner

  Betere betaalmogelijkheden is nog lang niet de oplossing. Om dit filiaal tot een succes t maken zou Aldi haar naam moeten wijzigen. Nieuwe merknaam met fris logo. De naam Aldi heeft bij het publiek waar Aldi zich met dit filiaal op richt een negatief imago.

 12. Koel Hoofd

  Je hebt of veel te veel geld, of veel te weinig geld, of je bent gewoon hersenloos als je met je credit card boodschappen gaat betalen.
  Betaal dan gewoon de hoofdprijs bij de AH, komt onder de streep op hetzelfde neer. Aldi is al lang geen discounter meer, ze verkopen er A merken en vegafood in kleine pakjes zodat millennials in veel te dure woningen kunnen doen alsof ze rijk zijn. Dat is een marketingstrategie en dus een bewuste keuze.
  Op Haroekoeplein zitten een Aldi en Nettorama naast elkaar, die Nettorama is standard bomvol (heeft amper vegafood), in de Aldi kan je ook op zaterdag kanon afschieten, zegt genoeg… Aldi heeft slechte marketeers in dienst.

 13. Pee

  Het werkt niet dus stoppen met die handel.

 14. S

  Haha @scherpschutter toch weer! Het is helemaal niet ingewikkeld om koppelingen met andere old skool betalingssystemen te maken. Maar dat is helemaal niet interessant want die worden uitgefaseerd. Waar het om gaat is om nieuwe manieren van betalen te testen.
  Blijf jij in stadskanaal maar lekker contant betalen

 15. Herman

  Lees iedere keer ” kansloze” in plaats van kassaloze, toeval of verwachting?

 16. Scherpschutter

  @S

  Creditcards en Apple Pay zijn volgens u nieuwe betaalsystemen? U is 90+ of…? LOL

 17. PeterH

  @Claire Obscur:
  1 maart is voorbij, nu afwachten of de pilot 1 juli haalt.
  @Heman:
  heb ik ook.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).