Sportwinkel Decathlon komt naar The Wall in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Sportwinkel Decathlon komt naar The Wall in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Sportwinkel Decathlon komt naar The Wall in Utrecht

Sportwinkel Decathlon komt naar The Wall in Utrecht
The Wall langs de A2
The Wall in Utrecht krijgt een grote vestiging van de sportwinkel Decathlon. De Franse keten zal een winkel van 4600 m2 openen eind dit jaar. Het is de 15e Nederlandse vestiging en de winkel komt boven de Mediamarkt in het winkelcentrum.

The Wall in Utrecht krijgt een grote vestiging van de sportwinkel Decathlon. De Franse keten zal een winkel van 4600 m2 openen eind dit jaar. Het is de 15e Nederlandse vestiging en de winkel komt boven de Mediamarkt in het winkelcentrum.

Decathlon wil naast de winkel ook sportevenementen gaan organiseren in het winkelcentrum bij Leidsche Rijn naast de A2. Nick van de Sanden van Decathlon vertelt: “Onze missie is sport toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen. De uitstekende bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid waren voor ons redenen om ons in The Wall te vestigen.”

Ook Barbara Ploeger van Propertize, eigenaar van The Wall, is blij met de komst van Decathlon. “Deze wereldwijd bekende sportretailer zet zich al decennia lang in om sport toegankelijk te maken en focust zich daarmee op actief zijn en bewegen. Die missie sluit geweldig aan bij het concept The Wall Moves.” Bij dat concept biedt The Wall ruimte aan nieuwe concepten zoals een rollerdisco en speelparadijs naast reguliere winkels.

Decathlon is actief in 43 landen met meer dan 1400 winkels en 80.000 medewerkers. De vestiging boven de Mediamarkt zal eind 2018 open zijn voor publiek.

19 Reacties

Reageren
 1. BdV

  Uitstekende bereikbaarheid? Toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen? Het is voor veel mensen best een stevige wandeling. Ik denk dat Nick van de Sanden zich toch met name op de sportieve automobilist richt.

  Wat komt er dan nu in het lege C&A-gebouw?

 2. Cor

  Kijk, dat zou nou wel eens goede impuls kunnen zijn voor dat winkelcentrum. Prima en vooral zeer goed betaalbare sport- en kampeer/vrije tijdsartikelen. Hele mooie aanwinst als je het mij vraagt!

 3. peter

  Daar zullen Bever, Zwerfkei en Kathmandu wel van schrikken. Decathlon biedt (buiten)sportspullen die voor de meeste mensen goed genoeg zijn en een fractie kosten van het aanbod bij deze drie.

 4. Herman

  komt er ook nog een vestiging in voormalig C&A pand op Vredenburg?

 5. JdV

  @BdV : Zover is het niet vanaf station LR. Er stopt ook nog een bus bijna voor de deur. En via de DS-brug is het met de fiets ook goed te bereiken.

 6. w

  in het C&A gebouw komt een H&M

 7. S.

  Dat wordt dan toch weer online bestellen voor mijn kinderen. Het zou juist zo handig zijn geweest als de winkel in het oude C&A pand kwam, ik ga echt niet naar The Wall rijden. En ben ik nu in de war: zat er helemaal in het begin niet een Decathlon in The Wall? Kan mijn herinneren dat ik daar wel eens geweest ben…

 8. Chantal

  @peter: het zal wel meevallen met die schrik. De kwaliteit van decathlon valt in het niet in veegelijking met de artikelen bij bever of kathmandu.

 9. S.

  Mijn herinnering klopt niet :-): blijkbaar zat er van 2009 tot juli dit jaar een vestiging van Sportsworld. Dus feitelijk maakt de ene sportzaak plaats voor de andere.

 10. Jeroen

  Wie ooit in een Decathlon geweest is, kan wel aanvoelen dat het voormalige C&A-pand veel te klein is voor een vestiging vergelijkbaar met bijvoorbeeld die in Amsterdam-Zuid. Ik snap de keuze voor The Wall wel. Ruimte genoeg en als nog prima bereikbaar.

 11. Bill

  In het C&A pand komt er óók een Decathlon.

 12. Atilla Vigh

  Het probleem van de Mall is dat het een uithoek is. Hoe relatief makkelijk het lijkt er te komen, ligt het uit de route. Oorspronkelijk was men ooit van plan voor de Wall, waar nu al dat gras ligt ook bedrijvigheid te organiseren. Toen kwam de crisis en dat was het dan. Als er nu ook nog winkels en horeca op dat grasveld voor de Wall komt, kan ik me voorstellen dat er nog iets te redden valt.
  Het oud C&A pand in de binnenstad zal moeten concurreren met de Bjjenkorf en het nieuw te ontwikkelen gebouw “De Planeet” (zeg maar waar vroeger de Gallerie Modernes zat). Besef dat de eigenaar van de panden (nou van de C&A is het makkelijk, dat is de C&A zelf, daarom zijn die Brenninckmeijer zo rijk en van de Planeet een of andere investereerder/vastgoedtoko) deze panden moet verhuren. Je betaalt op deze plekken de hoofdprijs per m2. En ik verwacht dat C&A een koper zoekt voor het pand. Deze koper moet het dan weer in de verhuur krijgen. Dat kost tijd. Het gaat dan om veel geld.

 13. Inez

  Voor mij niet prima bereikbaar. Ik heb geen auto en ik woon in Utrecht-Oost.

 14. JdV

  @Inez. Wat vervelend voor u. Dan wordt het toch echt tijd dat er eens een bus of tram gaat rijden naar Utrecht Oost. Oh, wacht……..

 15. Y

  @atilla vigh

  Al dat stukjes gras worden bedrijven gaan binnenkort bouwen. En het klopt zeker niet dat het een uitvalshoek is, ligt prima centraal centraler kan eigenlijk niet.
  De vorige eigenaren hebben er gewoon een potje van gemaakt waarom kan het 20 km verder wel bij de arena?
  Kortom decathlon is een goede versterking voor the wall door dit zullen er veel meer bedrijven volgen.

 16. Jeroen

  @Atilla Vigh: de Decathlon is geen type winkel waar je ‘even snel’ binnen wipt voor een boodschap. Het is een zaak voor sportartikelen en artikelen voor het buitenleven in brede zin, over het algemeen zaken die je niet in een opwelling koopt en waar snelle bereikbaarheid dan ook minder een issue is. Een klant is wel bereid wat verder dan een paar honderd meter te reizen als hij bijvoorbeeld een nieuwe tent gaat kopen. Een locatie in de binnenstad is dan alleen maar onhandig.

 17. Atilla Vigh

  @Y en @Jeroen

  Natuurlijk snap ik wel dat een sportzaak van deze orde iets anders dan een supermarkt. Maar wat zit er nu nog meer in de Wall: een vestiging van de Mediamarkt, een BCC, Intertoys en twee woonwinkels. Dat is toch een ratje toe.
  Centraal voor mensen met een auto ja, niet centraal voor mensen met het OV. Zie het ziekenhuis een stukje verderop. Natuurlijk rijdt er een bus, maar voor een halte verder.
  Ik ben heel benieuwd wat er gebouwd gaat worden op het grasveld. We zullen zien of dat meer leven in de brouwerij geeft. Volgens mij is die foodcourt een stuk verderop (vlakbij afslag Maarssen) een veel geslaagder commercieel succes.

 18. krrrr!!

  Ik lees vooral auto en ov, maar met de fiets is het vanuit Utrecht centrum 20-25 minuten fietsen. Amsterdam-Zuid is voor veel Amsterdammers ook minimaal 20minuten reizen. We zijn gewoon wat verwend met ons kleine stadsie! =)

 19. ALBERT

  wie komt daar nou? ken niemand die er ooit komt? complete waanzin, had ipv dat lelijke gedrocht leuke sociale huurwoningen neergezet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).