Tapijtwinkel MARCJANSSEN vertrekt na 43 jaar uit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Tapijtwinkel MARCJANSSEN vertrekt na 43 jaar uit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Tapijtwinkel MARCJANSSEN vertrekt na 43 jaar uit Utrecht

Tapijtwinkel MARCJANSSEN vertrekt na 43 jaar uit Utrecht
Het pand waar MARCJANSSEN nog tot 29 september is gevestigd. Foto's: DUIC
MARCJANSSEN, specialist in vloerkleden en tapijten in het hoge segment, verdwijnt uit Utrecht. De winkel die 43 jaar geleden werd geopend op het Voor Clarenburg door de ouders van de huidige eigenaren is op 29 september de laatste keer geopend.

MARCJANSSEN, specialist in vloerkleden en tapijten in het hoge segment, verdwijnt uit Utrecht. De winkel die 43 jaar geleden werd geopend op het Voor Clarenburg door de ouders van de huidige eigenaren is op 29 september de laatste keer geopend.

Het van oorsprong Utrechtse bedrijf is niet failliet, integendeel. Naast een showroom in Waardenburg hebben de broers Marc Janssen en Rogier Janssen vestigingen in Parijs, Dubai, Londen en New York. Het bedrijf heeft paleizen en chique hotels ingericht, en de Nederlandse koninklijke familie behoort tot de klantenkring. “Het gaat juist heel erg goed met het bedrijf”, zegt Antoinette Janssen, moeder van Marc en Rogier.

De winkel vertrekt uit Utrecht, omdat mensen steeds vaker gericht zoeken via internet. “Deze klanten bezoeken veelal onze showroom in Waardenburg. Deze is makkelijker te bereiken en heeft een grote parkeerplaats voor de deur. De winkel in Utrecht wordt vooral bezocht door toevallige passanten”, aldus Antoinette.

Desondanks komen veel mensen binnen bij de vestiging in Utrecht nu bekend is dat deze gaat sluiten. “We krijgen veel leuke reacties. Zo halen sommigen herinneringen op aan vroeger, en zeggen ze dat ze een tapijt al ruim 25 jaar in de woonkamer hebben liggen.”

7 Reacties

Reageren
 1. Piet

  Wedden dat er weer horeca inkomt? Met dank aan d66

 2. Cor Nelis

  Laat me raden naar de volgende bestemming van het pand? Horeca??

 3. Henk

  Gewéldig, dat gevarieerde winkelbestand in Utrecht:

  – Leer- en suedewinkel Erich de Gilde aan de Choorstraat stopt na 38 jaar

  – Het was jarenlang een begrip in de stad voor iedere kookliefhebber, maar Potten & Pannen aan de Nachtegaalstraat houdt ermee op.

  – MARC JANSSEN, specialist in vloerkleden en tapijten in het hoge segment, verdwijnt uit Utrecht.

  Kijk eens rond in HC: kleding en horeca en verder nagenoeg niets!

 4. [email protected]

  Mensen met een duidelijk realistische visie als ondernemer, bravo hoor.

 5. Katja

  Handyman : weg
  Electronicawinkel Centrum : weg
  Kunsthandel Schoonheim : weg.

 6. Imar

  De ondernemers die vertrekken maken heel duidelijk wat in veel gevallen de belangrijkste reden is: Internet. Dan kan een gemeente nog zo hard haar best doen, ze legt het af tegen wat huidige generaties consumenten blijkbaar willen en dat is ‘gemak’ vanuit hun luie stoel.

 7. Cico

  Knuppel in het hoenderhok: horeca moet er wel in, anders is het een lege binnenstad. Iedereen koopt immers via internet en dezelfde grote merken ipv kleinere en duurdere winkel.
  In de binnenstad wordt er al heel lang volledig ingezet op een beleving van de ‘grote stad’ of ‘authentiek Utrechts’ voor mensen van buiten. Alternatief zijn namelijk dicht gekalkte ruiten.
  Maar nu is de binnenstad dus een Efteling geworden waar je van donderdag t/m zondag over de koppen kan lopen en het verkeer wordt aangepast om de drommen mensen te faciliteren. Lokale winkels met een lokale functie verliezen hierdoor sneller hun meerwaarde voor de stad en sluiten de deuren. In plaats daarvan komt meer horeca, pop up beleving dingetjes (seizoenskramen met pepernoten, pindakaas, etc) en ‘gezelligheid’ (festivalletjes, evenementen om mensen te trekken of de stad te promoten).

  Dit allemaal is niet zozeer een actief D66 plan, dat is een politieke versimpeling van een maatschappelijk fenomeen dat al 10 jaar aan de gang is. Je kan beter denken aan een constructieve oplossing dan een schuldige aanwijzen. Of is het een goede zaak dat de historische, Nederlandse binnensteden een gebied zijn geworden voor ontspanning en recreatie?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).