Winkelketens gaan langzaam weer open; Zo ook Ikea en Bijenkorf in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Winkelketens gaan langzaam weer open; Zo ook Ikea en Bijenkorf in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Winkelketens gaan langzaam weer open; Zo ook Ikea en Bijenkorf in Utrecht

Winkelketens gaan langzaam weer open; Zo ook Ikea en Bijenkorf in Utrecht
Bijenkorf aan de St. Jacobsstraat. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Meerdere grote winkelketens in Utrecht die vanwege het coronavirus de deuren hebben gesloten gaan na het weekend weer open. Zo is Ikea vanaf 28 april weer te bezoeken en de Bijenkorf opent een dag later.

Meerdere grote winkelketens in Utrecht die vanwege het coronavirus de deuren hebben gesloten gaan na het weekend weer open. Zo is Ikea vanaf 28 april weer te bezoeken en de Bijenkorf opent een dag later.

Halverwege maart besloten verschillende winkelketens op eigen initiatief de deuren voor onbepaalde tijd te sluiten. Zo sloten naast Ikea en de Bijenkorf, ook H&M, ICI PARIS, C&A, Bever en WE hun filialen. Sommige zaken zijn al open en van andere wordt verwacht dat ze binnenkort weer opengaan.

Zowel Ikea als de Bijenkorf zeggen in de tussentijd verschillende veiligheidsmaatregelen genomen te hebben. Zo wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten, is er plexiglas geplaatst bij de kassa’s, moet iedereen 1,5 meter afstand houden en worden klanten verzocht om met pin te betalen. Ook zijn in beide winkel de restaurants gesloten. “Door al deze aanpassingen is (nog) niet alles zoals het was. Wij vragen hiervoor je begrip”, is te lezen op de website van de Bijenkorf.

23 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Onverantwoord. Dit gaat mensenlevens kosten. Over een maand liggen de IC’s weer vol, en dit keer niet met ouderen met onderliggend lijden maar met dertigers en veertigers in de bloei van hun leven. De overheid zou gewoon alle zaken moeten sluiten. Als je dit weekend ziet hoe druk het in de stad is zie je de ramp gewoon gebeuren. Onbegrijpelijk dat funshoppen klaarblijkelijk meer waard is dan mensenlevens.

 2. Martin

  @JDV onzin. Kijk eens naar de cijfer de groep 30 – 40 komt zeer beperkt voor op de IC rondom Corona

 3. Femke van popta

  Eigenlijk ben ik het wel eens met JDV. Waarom wachten we niet nog een paar maanden met het openen van grote winkel ketens?

 4. Rene

  JdV Had het niet beter kunnen verwoorden!

  RvdB

 5. Inez

  @JDV: Helemaal met je eens. Hoe meer winkels er open gaan, hoe drukker het overal word en hoe meer kwetsbare mensen ernstig ziek worden. Ik vind het gek dat de overheid hier niets van zegt.

 6. Gerard Brugmans

  Ben het niet vaak eens met @JdV, maar nu wel! Vond het fantastisch dat IKEA en de Bijenkorf zo snel dichtgingen, maar nu kunnen ze kennelijk de korte termijn verleiding om een paar centen te verdienen niet langer weerstaan. Levensgevaarlijk maar ook erg dom, want zo helpen ze mee aan de volgende golf waarmee we over een paar weken weer terug bij af zijn. En dan weten we ook dat de kudde der funshoppers de verantwoordelijkheid van versoepelingen niet aan kan, dus de tweede lockdown zal een stuk strenger worden, mede mogelijk gemaakt door het grootwinkelbedrijf!

 7. Peter van Staffelen

  Iemand moet het dan maar zeggen.. als de economie langer schade gaat ondervinden van deze griep dan zal de komende tijd voor veel jonge gezinnen met een toekomst een ramp worden. Geen baan of zelfs levenslange schulden als gevolg van een instortende economie. Gaan we kiezen voor de toekomst en accepteren we dat er mensen (vaak met een voltooid leven of al ziek/zwak) komen te overlijden of niet? Iedereen zal dit een immorele keuze vinden aangezien we zo zijn opgevoed echter wordt het tijd hier eens anders over na te denken. Het is niet houdbaar om de zwakkeren van de samenleving alsmaar te beschermen ten koste van velen.

 8. GeeWee

  Dat grote ketens opengaan betekent niet dat je niet alsnog zoveel mogelijk thuis kan blijven. Neem gewoon zelf je verantwoordelijkheid.

 9. Bjm

  Nou nou nou wat een reacties hier. Doe even niet zo hysterisch en krampachtig. We hoeven niet naar de winkels en het advies is en blijft gewoon nog steeds en voorlopig blijf zoveel mogelijk thuis maar we moeten niet doorslaan mensen. Heb een beetje vertrouwen in je medemens. Het is al voor Pasen drukker aan het worden en de tweede golf is in aantocht hoor. In de zwembaden in de achtertuinen…

 10. Frivel

  Moeilijk te beoordelen of dit een goed idee is. Hopelijk vindt men een goede balans tussen economie en zorg voor de gezondheid voor de kwetsbaren.

 11. JdV

  @peter van staffelen: waarom zou het een economische ramp worden voor veel jonge gezinnen? De overheid betaalt voor veel werknemers 90% van de loonkosten. De kleine groep jongeren die zich in een vlaag van verstandsverbijstering en optimisme te diep in de schulden heeft gestoken voor een koophuis, 2 auto’s en 3 x per jaar op vakantie heeft pech. Maar zoals jouw eigen stelling zegt kunnen we natuurlijk niet de hele samenleving op laten draaien voor deze relatief kleine groep economisch kwetsbaren. Dus je krijgt waar je om vraagt. Solidariteit werkt namelijk 2 kanten op. Geen steun voor zieken en zwakken? Dan ook geen steun voor arme gezinnen.

 12. Ron

  Ik begrijp de reacties….maar dat is emotie.
  Wat er werkelijk gebeurt als iedereen netjes thuis blijft dan verzwakt jou (ja jou eigen immuunsysteem) je wordt kwetsbaarder doordat jou lichaam geen antistoffen meer gaat aanmaken. We moeten gepast weer ons leven oppakken met desnoods 1.5 mrt. Economie…maar opsluiten betekent uitstel en alleen maar erger omdat jou lichaam is verzwakt. Klein voorbeeld je sport 1 week niet meer en je moet hard trainen om op niveau te komen. Wat denk je wat er met jou immuniteit is gebeurd. Denk er maar eens rustig over na alvorens je commentaar geeft. Blijf gezond dus denk gezond. Succes.

 13. Kerel

  Bedenk ook dat zeker de Ikea, maar ook de Bijenkorf een sluiting nog wel even volhouden. Reden dat de Bijenkorf (en anderen zoals de Hema nu) ooit ‘schuld’ had, heeft te maken met modern kapitalistisch denken, waarbij vijandige overnames door hedgefondsen op de rekening van het aangekochte bedrijf verschijnen.

  Met de zaken gaat het bij die bedrijven zeker niet slecht.

 14. Jansen

  @JdV en wie zorgt er voor dat de overheid 90% van de lonen kan uitbetalen? Geld kan je maar een keer uitgeven, dus voor jou telt dit moment en niet de toekomst? Jij bent er vast zo een die over een jaar gaat roepen, waar zijn die investeringen in zorg, onderwijs en cultuur?? Helaas is het geld dan op? De maatregelen die door Corona genomen worden gaan op den duur veel meer leed veroorzaken dan de Corona zelf! En trouwens vind je het niks dat de winkels niet open gaan, blijf lekker thuis!!

 15. Ton

  @ Peter van Staffelen
  JIJ gaat niet voor een ander bepalen wat een voltooid leven is ! !

 16. Henk

  @ Ron

  Dit heeft weinig met imuunsystemen te maken. Niemand immuunsysteem kent dit virus. Dus iedereen is potentieel slachtoffer.

  Bedek dat er wel degelijk, zij het in mindere mate, jong gezonde mensen op de intensive care zijn beland en dat er ook wel degelijk mensen onder de 45 zijn overleden.

  Daarnaast kan je ook als je niet ziek bent weet ik niet hoeveel anderen besmetten, daar gaat het allemaal over. De zorg kan de toeloop van patiënten simpelweg niet aan.

 17. Trol

  Open of niet….maar de term funshoppen. Mijn hemel je simpele leven zou daar maar behoefte aan hebben. De leegte. Je zou bijna zeggen; Darwin kom er maar in

 18. Peter van Staffelen

  Uiteindelijk wordt de steun die nu gegeven wordt door de overheid uiteindelijk weer verhaald op de ondernemers.. het is echt niet zo dat de overheid het afboekt als het voorbij is. Heel veel bedrijven hebben helemaal geen recht op steun en het interessante is is dat dat vaak juist de snel groeiende bedrijven zijn die nieuwe banen creëren. Het is goed dat er discussie is juist omdat ik geloof dat er een moment gaat komen waarop impopulaire keuzes gemaakt moeten worden die inderdaad over leven en dood gaan.

 19. Katja

  @Trol; inderdaad…funshoppen, waarmee weer wordt bewezen dat er helemaal niets veranderd, en mensen zich niet afvragen waar ze nou mee bezig zijn.

 20. Pee

  Iedereen moet zijn/haar verantwoordelijkheid nemen.
  Als de uitbraak opnieuw oplaait dan worden de maatregelen veel scherper en dan zijn we verder van huis.
  Keuzes maken wie wel en niet dood mag doen ze in oorlogstijd en niet nu,degenen die denken dat dat wel moet gebeuren zijn zelf gezond en hebben zeker geen ouders meer.
  De economie zoals wij die kende voor corona komt niet meer terug.
  Degene die nu geld krijgen om faillissement te voorkomen hadden schijnbaar toch maar weinig kans van slagen gehad.
  Al dat geld moet worden opgehoest door de burger.

 21. wollie

  de ballenbak gaat weer open zodra de bestelling groene ballen met uitsteeksels binnen is: 🦠🦠

 22. WP

  Allemaal niet zo zwart wit doen! Die winkels kunnen prima open als er aan een paar gedragsregels wordt voldaan. Zoveel mogelijk afstand houden (bij voorkeur 1,5m). Elkaar dus zeker niet aanraken. En vaak handen wassen. Misschien zelfs pompje met alcohol bij de deur (net als bij cruiseschepen). Misschien nog temperatuur opmeten, maar dat is nog niet eens strikt noodzakelijk. Voornamelijk eigen verantwoordelijkheid nemen: als je iets van klachten hebt niet gaan en val je in een risicogroep ook niet gaan!! Dan kan die winkel prima open. We moeten ook nog monden voeden! De economie: dat zijn wij allen!

 23. Overheid

  Snap niet waarom er zoveel commotie veroorzaakt word, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en gezondheid. Jij bent de gene die kan garanderen dat je gezond blijft, niemand kan een winkel verbieden om te sluiten, vind je het niet veilig blijft lekker thuis. Ipv chaos creëren be safe!!!..als mensen open gaan hebben ze daar hun redenen/voor zorg maatregelen genomen en weten ze donders goed wat ze doen!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).