Winkels Hermans op Oudkerkhof en Dungelmann op Steenweg failliet | De Utrechtse Internet Courant Winkels Hermans op Oudkerkhof en Dungelmann op Steenweg failliet | De Utrechtse Internet Courant

Winkels Hermans op Oudkerkhof en Dungelmann op Steenweg failliet

Winkels Hermans op Oudkerkhof en Dungelmann op Steenweg failliet
Hermans op het Oudkerkhof
De schoenenwinkels van Dungelmann en Hermans zijn failliet verklaard. Hermans, tegenwoordig aan het Oudkerkhof, bestond al sinds 1906. Dungelmann heeft een vestiging aan de Steenweg. De twee zaken maken samen deel uit van een keten winkels in Nederland.

De schoenenwinkels van Dungelmann en Hermans zijn failliet verklaard. Hermans, tegenwoordig aan het Oudkerkhof, bestond al sinds 1906. Dungelmann heeft een vestiging aan de Steenweg. De twee zaken maken samen deel uit van een keten winkels in Nederland.

De winkelketen met zo’n 15 vestigingen is vorige week donderdag failliet verklaard. De webshop is gesloten, maar de fysieke winkels blijven vooralsnog open.

Hermans bestaat al sinds 1906 en heeft op verschillende plekken in Utrecht gezeten. Onder de vlag van Dungelmans opereren meerdere winkels in Nederland. Er wordt onderzocht of er een doorstart kan plaatsvinden.

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ach, dan is er weer plek voor een Starbucks of Subway.

 2. BramD

  Hopelijk komt er een doorstart. Ik zou Hermans erg missen.

 3. Ralph

  Inderdaad hopen op een doorstart, het verdwijnen van Hermans zou wel echt een verlies zijn voor de binnenstad en ik zou ze ook erg missen!

 4. John

  Had net een aanbetaling gedaan voor op maat te maken schoenen. Ze waren van Hermans wel zo netjes om daarover te bellen, maar dat geld zie ik niet meer terug. Jammer dat er weer een kwaliteitszaak verdwijnt.

 5. Gerard Brugmans

  De groei van ‘nog-meer-van-hetzelfde’ horeca in de binnenstad moet worden afgeremd, dus de horecavergunningen voor deze panden liggen vast al klaar. Dat lijkt misschien tegenstrijdig maar is voor de gemeente utrecht een volstrekt logische gang van zaken.

 6. Henk

  Het winkelaanbod in Utrecht verschraalt steeds meer. We mogen vrezen dat ook hier weer horeca wordt gevestigd.

 7. Randerode Van steensell van derAa

  Verek! zeg duicertje wat vertel je me nou .hoe moet ik nou dadelijk over straat kerel!
  moet ik mijn kloffie soms gaan scoren bij die gasten van Primark.
  Ik hoop dat we hier echt te maken hebben met een gevalletje fakenieuws.

 8. Karla

  Jammer! Een mooie speciaalzaak is altijd een aanwinst voor een straat. En er zijn de laatste tijd al zoveel gaten gevallen op het Oudkerkhof. Centrum Management Utrecht, zorg nou eens dat die vastgoedbazen minder absurd hoge huren vragen en zoek astublieft een paar mooie winkels om van het Oudkerkhof weer een hoogwaardige winkelstraat te maken. Horeca en leegstand is er al genoeg.

 9. Rob Huibers

  De enige winkel in een wijde omgeving waar mannen met grote voeten schoenen kunnen kopen. Met bovendien een hoge kwaliteit producten en een waanzinnige service.
  Het verdwijnen van Hermans zou een groot verlies zijn voor de stad.

 10. Erwin K

  Hoogwaardig winkelaanbod heeft alleen bestaansrecht bij voldoende vraag. En deze gemeenteraad doet er alles aan om eenieder die die vraag heeft te weren uit Utrecht. Door louter bouw van kleine hokken en nog erger, sociale woningbouw te stimuleren, de (binnen) stad af te sluiten voor autoverkeer en zelfs toe- en doorstroom van verkeer te frustreren (zie A27, Noordring..) jaag je die doelgroep weg.

  Als je bijvoorbeeld de PC Hooftstraat onbereikbaar voor auto’s maakt, halveert de omzet voor de winkeliers. En verkassen ze naar Oud Zuid.

  Utrecht is een dorp voor (internationale) studenten en dagjesmensen. Die hoeven geen hoogwaardig winkelaanbod of horeca op sterrenniveau. OV kaart, fiets, patatje en de Primark is voldoende.

  Overigens is het moederbedrijf Dungelmans die failliet is, en dus Hermans meetrekt. Of Hermans het zelfstandig zou redden weet ik niet, er zijn nog maar weinig goede schoenzaken over in Nederland. Sir Max is niet meer, Shoes and Shirts gelukkig nog wel.

 11. Herrie

  Ach ik koop net als velen mijn spullen wel in Bilthoven of Zeist of Nieuwegein.
  Daar ben je met de auto nog gewoon welkom.

  Utrecht is voor klimaatreddende hipsters. Maar die kopen online.

 12. bee

  zo,dan kan de volgende pizzabakker aan de slag.

 13. Jolanda

  Laatst geprobeerd schoenen te kopen bij Dungelmann, paar keer langs geweest, naar niet in mijn maat en kleur, werd ook niet bijbesteld, ik begrijp nu waarom. Aangekondigd dat ik de schoenen op internet ging bestellen, terwijl ik ze graag had willen steunen, dat dit tegen m’n principe was. De verkoopster begreep het wel.
  Zal wel weer horeca in komen.
  Wie drinkt er tegenwoordig nog koffie thuis?

 14. Cico

  In heel Nederland gaan winkels constant failliet. Dat komt niet door het lokale verkeersbeleid in Utrecht, maar omdat we massaal op internet kopen. Dit is precies een herhaling van de opkomende supermarkten die bijna alle kleine kruideniers, bakker en slagers heeft weggeconcurreerd.

 15. WMJ

  Heeft Utrecht geen wethouder Economische Zaken meer? Die portefeuille behelst toch meer dan alleen maar Horeca?

 16. w

  wat een sentimenteel geneuzel, winkels komen en gaan, en iedereen die nu opeens huilie huilie doet heeft er blijkbaar onvoldoende gekocht!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).