Doelman Junior Fernández weg bij Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Doelman Junior Fernández weg bij Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Doelman Junior Fernández weg bij Utrecht

Doelman Junior Fernández weg bij Utrecht

Roberto Junior Frenández vertrekt na het huidige seizoen als doelman bij FC Utrecht. Dat heeft technisch directeur Foeke Booy bevestigd aan het ANP. De 24-jarige Paraguayaan, die dit seizoen wordt gehuurd van het Argentijnse Racing Club, is te duur.

Beoogd opvolger van Fernández is Robbin Ruiter van FC Volendam. Over zijn komst praat Booy deze week verder met Volendam. ‘Hij wil zelf graag naar ons toe komen. Op dit moment acht ik de kans op een akkoord zestig procent,’ aldus Booy. Bij FC Utrecht speelden dit seizoen al drie verschillende keepers. Erik Cummins en Fernández maakten geen beste indruk, waardoor de 42-jarige Rob van Dijk het seizoen afmaakt onder de lat. Dat bevestigde trainer Jan Wouters na afloop van de wedstrijd zondag tegen VVV-Venlo, die Utrecht met 4-2 won.

Fernández, zoon van de bekende Paraguayaanse doelman Roberto Fernández (El Gato), begon zijn voetbalcarrière bij Cerro Porteño, waarna hij in Argentinië bij Estudiantes terecht kwam. Omdat hij daar niet aan spelen toekwam vertrok hij in 2010 naar Racing Club. Die club verhuurt hem momenteel aan FC Utrecht. Na zijn komst bij Utrecht in augustus liep Fernández direct een meniscusblessure op tijdens een van de trainingen.

‘De beslissing om niet verder te gaan met Junior is niet omdat hij onvoldoende kwaliteiten zou hebben, maar puur een financiële’, bevestigde technisch directeur Foeke Booy aan het ANP.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).