FC Utrecht haalt recordaantal punten | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht haalt recordaantal punten | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht haalt recordaantal punten

FC Utrecht haalt recordaantal punten

Uit bij Heerenveen is voor FC Utrecht traditioneel gezien een lastige wedstrijd. Van de twintig eerdere ontmoetingen werden er slechts drie omgezet in een overwinning. Toch reisde de ploeg van Jan Wouters gisteren vol goede moed naar het hoge noorden. De nu zestig behaalde punten dit seizoen zijn een clubrecord.

Vergeleken met vorige week startten zondag Johan Mårtensson en Nana Asare op de plekken van Anouar Kali en Tommy Oar. De rest van het team bleef ongewijzigd.

Hoewel SC Heerenveen streed voor een plek in de play-offs voor Europees voetbal was het eerste half uur van de wedstrijd tegenvallend. Aan beide zijdes werd weinig gevaar gesticht en doelmannen Ruiter en Nordfeldt beleefden een rustige middag in het Abe Lenstra Stadion. Na bijna dertig minuten was het Djuricic aan de kant van Heerenveen die de wedstrijd enig vuur gaf. Zijn schot spatte uiteen op de lat.

Toornstra trekt stand in evenwicht

Niet veel later was het wel raak voor de Friezen. Alfred Finnbogason onderschepte een slordige terugspeelbal van Mark van der Maarel en stelde Yassine El Ghanassy in staat om te scoren. Een paar minuten na deze achterstand trok Jens Toornstra de stand in evenwicht. Met een geplaatste vrije trap in de verre hoek liet hij keeper Nordfeldt kansloos. De 1-1 zou ook de ruststand betekenen.

Mulenga en Wuytens

In het begin van de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg, maar de paal, de lat en Robbin Ruiter stonden de spelers van Heerenveen in de weg. Daar waar de ploeg van Marco van Basten de kansen liet liggen waren de Utrechters wel succesvol in de afronding. Na ruim een uur spelen scoorde Jacob Mulenga uit een corner van Toornstra en kort daarna was het centrale verdediger Wuytens die met een vlammende pegel de 1-3 op het scorebord zette.

Van der Hoorn stelt zege veilig

Deze achterstand betekende voor Heerenveen het startsein om vol op de aanval te spelen. Het opportunistische spel zorgde na tachtig minuten voor de aansluitingstreffer van opnieuw El Ghanassy. Een echt slotoffensief zou er echter nooit komen. Mike van der Hoorn kopte de 2-4 binnen en dat betekende het einde van de wedstrijd.

Nieuw record

Door de overwinning klimt FC Utrecht een plekje op de ranglijst ten koste van FC Twente en staat het nu op een verdienstelijke vijfde plaats. Het behaalde puntentotaal van zestig betekent een record in de geschiedenis van de club. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).