Start Vuelta 2020 lijkt naar Utrecht te komen | De Utrechtse Internet Courant Start Vuelta 2020 lijkt naar Utrecht te komen | De Utrechtse Internet Courant

Start Vuelta 2020 lijkt naar Utrecht te komen

Start Vuelta 2020 lijkt naar Utrecht te komen
In 2015 startte de Tour de France in Utrecht
Diverse media melden dat de start van de Vuelta in 2020 definitief in Utrecht gaat plaatsvinden. De gemeente Utrecht kan de komst nog niet bevestigen, maar eerder was burgemeester Jan van Zanen ook positief gestemd over de komst van de wielerronde.

Diverse media melden dat de start van de Vuelta in 2020 definitief in Utrecht gaat plaatsvinden. De gemeente Utrecht kan de komst nog niet bevestigen, maar eerder was burgemeester Jan van Zanen ook positief gestemd over de komst van de wielerronde.

Al langer is een groep betrokkenen bezig om de start van de Ronde van Spanje naar Nederland te halen. De start moet op vrijdag 21 augustus in Utrecht plaatsvinden. Maandagmiddag melden verschillende media dat de wens ingewilligd gaat worden en de start van de Vuelta definitief in Utrecht gaat plaatsvinden. De eerste etappe zou een ploegentijdrit in Utrecht zijn op vrijdag 21 augustus.

De gemeente Utrecht, die samen met de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeentes Den Bosch en Breda, werkt aan de start van de Spaanse wielerronde laat echter vandaag weten dat het nog geen beklonken zaak is. De gemeente zou nog geen bevestiging hebben gehad over de start.

Ploegentijdrit

Na een etappe van de Giro d‘Italia in 2010 en de start van de Tour de France in 2015 proberen verschillende partijen om ook de Vuelta naar Utrecht te halen. Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Klaas Verschuure waren afgelopen weekend nog bij de start van de wielerwedstrijd, die dit jaar begon in Málaga.

20 Reacties

Reageren
 1. Loesje P

  Kudde’s fietsers,zie ik elke dag op het Smakkelaarsveld!

 2. Piet

  Jippie, party time!

 3. Jelle

  Wat ontzettend leuk! Volgens mij schrijft Utrecht ook geschiedenis: nooit eerder verwelkomde een stad alle drie de grote rondes.

 4. w

  waarom wordt er geen Europa tour uit de grond gestampt? dan is t namelijk logischer dat een ronde her en der begint. De ronde van italie, frankrijk, spanje beginnen in utrecht klinkt alleen superlogisch voor de investeerders.

 5. G.H.

  Geweldig! Zoals Utrecht de Tourstart in 2015 heeft georganiseerd, dat was een ongekend succes, heeft overal bewondering geoogst en een enorme positieve indruk van Utrecht achtergelaten. De daaromheen georganiseerde feesten waren ontzettend leuk.
  Ik verheug me hier nu al op!

 6. Bert

  Wat een feest! Ben benieuwd hoeveel dit de stad nu weer gaat kosten…

 7. MichielK

  Dat zou wel heel erg tof zijn. Zit nu nog na te genieten van de tourstart. Wat een fantastisch feest was dat waarbij Utrecht zich écht van haar beste kant liet zien.

 8. bee

  als het net zoveel oplevert als de laatste keer moet de gemeente bijleggen .
  onzin allemaal.

 9. Bassie

  Heerlijk vooruitzicht. Stortregens en rukwinden.
  Zoals de tourstart wordt het nooit meer.

 10. Gerard Brugmans

  De Vuelta zou een goede opmaat geweest zijn in de ambitie om ooit de Grand Depart van de Tour de France binnen te kunnen halen. Nu dat hoogtepunt al is geweest gaat zo’n derderangs wielerwedstrijd zonder uitstraling echt enorm tegevallen. Utrecht kan nu de toeristen al niet meer aan, wordt het niet tijd om in kwaliteit te investeren i.p.v. nog meer plat massatoerisme naar de stad te lokken?

 11. Berend

  Verkwisting van gemeenschapsgeld.

 12. Christien d

  Oh wat leuk weer. Straten afzetten en je eigen wijk niet uit kunnen leve de lol maar niet heus. Nog niet gesproken over de onkosten uit welke pot komt dat?

 13. Fred

  En wanneer gaat de Ronde van Nederland nu eens in Spanje starten ?

 14. Cor

  @Gerard: Tja het niveau van de Tour zal het qua evenement niet gaan halen, maar de Girostart in Apeldoorn van 2016 heeft laten zien dat het zeker ook goed kan slagen!

 15. Don

  Ik zie de verhoging van de gemeentelijke belasting wel op de mat vallen als het zover is.

 16. Bertje 030

  Als alle reageerders die tegen zijn zich t.z.t. eens aanmelden als vrijwilliger kunnen ze zelf ervaren wat een groot evenement voor een sfeer oproept in de stad.
  Als vrijwilliger bij de tourstart heb ik van het begin tot het eind genoten van de hele entourage en sfeer.

 17. cas

  @ Bertje, een schuld van 1 miljard…. vertier is leuk, maar zal de stad niet eens moeten leren om met geld om te gaan, de tour viel immers ook veel duurder uit.

 18. Herman

  wie gaat nu naar het absolute hoogtepunt van de grootste wedstrijd ter wereld, nu nog een tweederangs wedstrijd organiseren?

  Neem aan dat dit de stad niet kost en dat de Vuelta alle kosten zelf betaald.

 19. Piet

  @Herman de ronde van middennederland dan maar eerst afschaffen?
  Alle voetbalclubs behalve FC utrecht ook maar de stekker eruit, het nijntje museum haalt het natuurlijk niet bij het centraal museum dus laten we daar ook mee stoppen. De paardenkathedraal haalt het niet bij het beatrix of TivoliVredenburg dus laten we daar ook een streep doorheen halen.

 20. Herman

  @Piet, hoezo?
  De Ronde van Midden Nederland bestaat al jaren en is leuk evenement van en voor de regio, net als de andere activiteiten die je noemt.

  Snap de link met de Vuelta absoluut niet, de Vuelta is een evenement dat bakken met geld kost en een tweederangs wedstrijd in vergelijking met de Tour. Die hebben we al gehad dus die Vuelta voegt niets toe, in ieder geval is die geen gemeenschapsgeld waard. De door jou genoemde activiteiten krijgen ook vaak subsidie, helemaal prima. Zeker omdat deze wel iets toevoegen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).