Gewilde zoon van Patrick Kluivert tekent bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Gewilde zoon van Patrick Kluivert tekent bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Gewilde zoon van Patrick Kluivert tekent bij FC Utrecht

Gewilde zoon van Patrick Kluivert tekent bij FC Utrecht
Foto: Instagram Justin Kluivert
FC Utrecht heeft onder meer AZ en Vitesse afgetroefd in de jacht op de handtekening van Ruben Kluivert. De 17-jarige verdediger tekende vandaag een contract in de Domstad, zo verklapte zijn broer Justin op Instagram. Kluivert komt over van de Amsterdamse amateurvereniging AFC.

FC Utrecht heeft onder meer AZ en Vitesse afgetroefd in de jacht op de handtekening van Ruben Kluivert. De 17-jarige verdediger tekende vandaag een contract in de Domstad, zo verklapte zijn broer Justin op Instagram. Kluivert komt over van de Amsterdamse amateurvereniging AFC.

Ruben is de derde zoon van oud-international Patrick Kluivert en zijn ex-vrouw Angela van Hulten die bij een profclub aan de slag gaat. Eerder al werden de nu 20-jarige Quincy (bij Vitesse) en Ajax-aanvaller Justin (18) voetbalprof. Die laatste zei al eens over zijn jongere broer dat het “een bikkel en een echte aanvoerder” is.

Kluivert begint volgend seizoen bij FC Utrecht U19.

Broer Justin maakte het nieuws bekend via een zogenoemde Instagramstory.

11 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Dat deze jongen bij Utrecht terechtkomt is voorteken dat dit een net niet talent is die op basis van zijn achternaam toch een contract komt. Als de knul goed had kunnen voetballen dan had Kluivert BV hem wel elders gestald.

  De Kluivert BV is een geldmachine die middels slimme marketing her en der de telgen “wegzet”. Ze hebben voetballers in de aanbieding, een of ander ventje die kookboeken schrijft en regelmatig verschijnt er een familie lid in een of ander TV programma om een mooi beeld van de familie te tonen.

  Deze Kluivert zal net als Rodney Sneijder vast een lange tocht langs clubs gaan maken die allemaal hopen dat ze voor weinig een “echte Kluivert” binnenhalen.

 2. Marko

  Een net niet Kluiver past toch precies bij FC Utrecht? FC Utrecht is namelijk een net-niet club. FC Utrecht is geen Ajax of PSV natuurlijk als je realistisch bent.

 3. Jan Vanel

  Leuk die reacties hierboven, van net-niet kenners en net-niet supporters…

 4. DNA

  Een Kluivert bij de FC!

  Wie had dat gedacht na al het oude zeer wat er met zijn pa nog zit.

  Ik zie er weinig in, de naam Kluivert is teveel 020 met alles er om heen.
  Ik vind het dan ook geen slimme zet van de club, een teken dat ze weinig beseffen wat er onder een deel ( ik zet bewust een deel) van de supporters leeft.
  Zo’n toptalent is het ook niet want anders had hij idd na zijn droomclub gegaan.

  Na Emanuelson en Davids weer een ras ajaxied.bij de FC.
  Wie is de volgende? Sjaak Swart???

 5. w

  inderdaad Marko! t is t allemaal net niet bij fc utrecht

 6. Ed Camera

  Bij Utrecht spelen al meer Amsterdammers dan bij Ajax,,,

 7. G.H.

  @DNA: Een ras ‘ajaxied’? Kunt u mij 1 wedstrijd aanwijzen waarin Ruben Kluivert voor Ajax heeft gespeeld?

 8. DNA

  @ G.H.

  Ik zal het voor u beter uitleggen.
  De familie Kluivert zijn van origine ras ajaxieden….zit in hun DNA.
  De oudere supporters van de FC zullen mij beter begrijpen.

  Als club heb je ook principes en tradities, deze vervagen steeds meer met de intrede van steeds maar nieuwe bestuurders, trainers, en nu hoofd opleidingen. .

  De die hard supporters zijn nog de enige die dit begrijpen en in stand houden.
  Jammer…..

 9. Luuk Upuuk

  @DNA, zou dit “in stand houden” waar je zo fier op bent, misschien bij het bestuur juist die drol zijn die steeds verkeerd zit?
  Overigens vraag ik me af waarom “onze vrienden” bij AJAX dit talent niet eens herkend hebben, waar zijn oudere broertje toch de sterren van de hemel speelt.
  Laten we voor de FC en Ruben hopen dat het niet zo’n verhaal als van Rodney Sneijder wordt. Lijkt me moeilijk genoeg om met zo’n achternaam in het voetbal carriere te maken.

 10. Bert

  Ik hoop dat deze jongen de kans krijgt bij de fc om zich te ontwikkelen als een hele goede verdediger. Laten we niet vergeten dat deze jongeman pas 17 is en dat we de lat niet gelijk te hoog leggen door zijn achternaam. Geef hem de tijd om te groeien en dan kan het misschien een hele goede verdediger worden.

 11. Harry

  @DNA: Hou toch eens op met dat zielige gezeur wanneer iemand uit Amsterdam komt.
  Heeft niks te maken met je club supporten en des te meer met zielig calimerogedrag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).