Bekijk hier het programma van de Canal Pride en Midzomergracht festival 2018 in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bekijk hier het programma van de Canal Pride en Midzomergracht festival 2018 in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bekijk hier het programma van de Canal Pride en Midzomergracht festival 2018 in Utrecht

Bekijk hier het programma van de Canal Pride en Midzomergracht festival 2018 in Utrecht
De eerste Utrecht Canal Prider. Bron: Utrecht Canal Pride
Voor de 22e keer staat het Midzomergracht festival in Utrecht op het punt van beginnen. Van 15 tot en met 24 juni vieren tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland seksuele en genderdiversiteit. Tien dagen lang zijn er allerlei activiteiten in de stad op het gebied van cultuur, sport, exposities en feesten. Hierbij een overzicht van enkele activiteiten.

Voor de 22e keer staat het Midzomergracht festival in Utrecht op het punt van beginnen. Van 15 tot en met 24 juni vieren tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland seksuele en genderdiversiteit. Tien dagen lang zijn er allerlei activiteiten in de stad op het gebied van cultuur, sport, exposities en feesten. Hierbij een overzicht van enkele activiteiten.

Ook dit jaar bestaat het festival uit drie delen: Het openingsweekend van 15 tot en met 17 juni, het doordeweekse programma van 22 tot en met 24 juni en het slotweekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni.

Vrijdag 15 juni Opening Midzomergracht festival

De allereerste muzikale klanken van het Midzomergracht festival komen van beiaardier Malgosia Fiebig. Om 12.30 uur zal zij op het Domcarillon liederen spelen die populair zijn inde LHBTI+-gemeenschap.

Vrijdagavond start het Midzomergracht festival 2018 met een groots openingsfeest. Vanaf 21.00 uur kan men terecht op het gratis toegankelijke festivalterrein, Midzomergracht Village, in het park bij Lucasbolwerk voor muziek van de dj’s van PANN, Fijne Deuntjes, EnSuite en Rubber. In de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg vindt vanaf 19.00 uur de culturele openingsshow plaats. Daar moeten wel tickets voor worden gekocht.

Zaterdag 16 juni

Op zaterdag kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog met een bonte stoet aan boten uit de LHBTI-gemeenschap. Tijdens de tweede editie van de Utrecht Canal Pride varen meer dan veertig boten mee van organisaties die zich inzetten voor de LHBTI-gemeenschap. De organisatie verwacht wederom tienduizenden bezoekers langs de Oudegracht. De eerste boten vertrekken vanaf 14.00 uur vanaf het Ledig Erf. Thema: trots op jou!

Na de parade kun je verder feesten op vier verschillende gratis straatfeesten: op het Domplein, Jacobskerkhof, Zocherpark en het Paardenveld.  Het feest in het Zocherpark stopt om 20.00 uur, de andere straatfeesten gaan door tot 23.00 uur.

Daarna zijn er nog drie afterparty’s waar bezoekers nog lang kunnen feesten: TivoliVredenburg, BASIS en WAS.

Zondag 17 juni

Na een flinke dag met feest begint de dag op zondag om 09.30 uur in de Stadsschouwburg met arbeidsmarktvoorlichting voor Transgenders. Daarna gaat het festivalterrein op het Lucasbolwerk weer open voor de Parkdag, met muziek, workshops, films en eten en drinken. Zo is er om 12.00 uur een klassiek lunchconcert en om 13.00 uur een zelfverdedigingscursus voor LHBTI’ers. Om 15.00 uur wordt het boek Roze Wolkennachten gepresenteerd, een bijzonder boek over de geschiedenis van De Roze Wolk en De Wolkenkrabber.

In de Stadsschouwburg is om 13.00 ook nog een lezing over de geschiedenis van transgenders in Nederland.  Liever een sportieve activiteit? Om 14.00 uur gaan de mensen van Transactief kanoën over de Kromme Rijn.

Maandag 18 tot en met donderdag 21 juni

Gedurende de doordeweekse dagen van 18 tot en met 22 juni zijn er tal van activiteiten. Eigenlijk gebeurt er te veel om op te noemen. Op maandag in de Miramedia is er om 15.30 uur een workshop ‘Hatespeech: wat kan ik eraan doen?’ en om 19.30 uur in TivoliVredenburg het Midzomergracht Debat ‘Utrecht: gay paradise?’

Op dinsdag is er een informatieavond in de Kargadoor om 19.00 uur over HIV en tegelijkertijd is er een picknick in het Lepelenburgpark. Op woensdag is er een speeddate-avond om 19.30 uur in de Venue voor mannen.

Op donderdag om 18.30 uur is er een Gay Sing-in in de Domkerk en diezelfde avond is er speeddate voor vrouwen in de Venue om 19.30 uur.

Slotweekend

Vrijdag 22 juni

Op vrijdag wordt er om 17.00 uur gevierd dat het Regenboogzebrapad alweer vijf jaar bestaat. Ook staat de Utrecht Skate Parade in het teken van het Midzomergracht festival. In de Mick O’Connels is er een sport-pubquiz en ook komt Willeke Alberti naar Holland Casino voor Roze Vrijdag. Bij de Weerdsluis is er van 19.00 tot 23.00 uur een bijzonder gratis klassiek concert op het water.

Zaterdag 23 juni

In filmtheater ’t Hoogt is er een speciale roze filmavond die begint om 21.00 uur. Om 22.00 uur is het groot feest in TivoliVredenburg met het Indoor Gay Festival Panndora.

Zondag 24 juni

De dag begint met een Roze Zondagviering in de Janskerk om 11.00 uur. En het laatste feestje van Midzomergracht is Het Roze Wolk-feest om 16.00  uur in café Kalf.

Er is nog veel meer te doen tijdens het festival. Het volledige programma is te bekijken op de website van Midzomergracht festival.

8 Reacties

Reageren
 1. Jacob

  Utrecht, partytown. Hetbhele jaar door.

 2. Claudia

  En (nog) niet in het programma verwerkt: Straotpraot.nl
  Tussen 11.30- tot? Voor de winkel in de Schoutenstraat Abraham Mostert. Kom langs voor een bakkie en een praatje.

 3. Henk

  Pretpark Utrecht.

 4. JdV

  Fijn dat de ramadan nu afgelopen is, zodat de moslimdeelnemers ook gewoon kunnen participeren in dit feest van inclusiviteit en gendergelijkheid.

 5. X

  @Henk gelukkig is er wat te beleven hier!

 6. Jasper

  Leuk en niet geschikt voor mensen die van azijn houden.

 7. Henk

  @ X

  Zeg dat wel. Vorig weekend bonkende herrie vanaf Lepelenburg. Weekend daarvoor bonkende herrie vanaf Domplein. Nu bonkende herrie vanaf de Oudegracht. Enzovoorts enzoverder.
  Gezegend zijn wij binnenstadsbewoners. We hoeven en zullen ons niet vervelen.

 8. Piet

  Sterkte Henk. Je hebt een zwaar, zwaar leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).