Bekijk hier wat er dit jaar allemaal te doen is tijdens Koningsdag in Utrecht Bekijk hier wat er dit jaar allemaal te doen is tijdens Koningsdag in Utrecht

Bekijk hier wat er dit jaar allemaal te doen is tijdens Koningsdag in Utrecht

Bekijk hier wat er dit jaar allemaal te doen is tijdens Koningsdag in Utrecht
Koningsdag staat voor de deur en dit is voor veel Utrechters reden voor een feestje. De koninklijke familie viert de verjaardag van de koning dit jaar in Emmen, maar natuurlijk zijn er in alle Nederlandse steden evenementen om de verjaardag van de koning te vieren. Er worden dan ook genoeg feesten georganiseerd in Utrecht. Hieronder een overzicht van de evenementen op 26 en 27 april.

Koningsdag staat voor de deur en dit is voor veel Utrechters reden voor een feestje. De koninklijke familie viert de verjaardag van de koning dit jaar in Emmen, maar natuurlijk zijn er in alle Nederlandse steden evenementen om de verjaardag van de koning te vieren. Er worden dan ook genoeg feesten georganiseerd in Utrecht. Hieronder een overzicht van de evenementen op 26 en 27 april.

Dutchkings

Waar: Vredenburgplein
Wanneer: 26 april van 18.00 tot 1.00 uur, zaterdag 27 april 13.00 tot 20.00 uur
Prijs: gratis

Zin in een Hollands feestje? Kom naar het Vredenburgplein, voor een waanzinnig gratis feest met Nederlandstalige hits. Warm je stembanden maar vast goed op voor dit event vol met Hollandse meezingers en lange polonaises! Tijdens Koningsnacht moet je voor dit evenement minimaal 18 jaar zijn, tijdens Koningsdag is het Vredenburgplein open voor alle leeftijden.

Vrijmarkt

Waar: op verschillende plekken
Wanneer: 26 april, 18.00 uur tot 27 april 18.00 uur
Prijs: gratis

Nog dingen op zolder liggen waar al jaren niet meer naar is omgekeken? Vrijdag 26 april om 18.00 uur begint de vrijmarkt in Utrecht. Tot zaterdag 18.00 uur liggen verschillende plekken in de stad weer bezaaid met kleedjes met speelgoed, spellen, cd’s, lp’s, kleding, keukenapparatuur, strijkijzers, boeken en nog veel meer. Ook zijn er verschillende kindervrijmarkten in de stad. Er zijn 3 plekken gereserveerd voor kleedjesverkoop door kinderen. Dit zijn park Lepelenburg, het nijntjepleintje en de Van Asch van Wijckskade. In de wijken worden ook verschillende kinderactiviteiten georganiseerd. Iedereen mag meedoen en je hoeft je niet aan te melden.

Neude goes 80’s – 90’s – 00’s

Waar: Neude
Wanneer: 26 april van 18.00 tot 1.00, zaterdag 27 april, 13.00 tot 20.00 uur
Prijs: gratis

Ook deze koningsnacht en -dag kun je weer terecht voor een fantastisch feest op de Neude met verschillende dj’s. Hier feest je urenlang met alle hits uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Met wie kom jij dansen? Trek je oranje kleren uit de kast en laat je beste dansmoves zien!

Donders Oranje

Waar: Janskerkhof
Wanneer: 26 april 18.00 tot 1.00 uur, 27 april 13.00 tot 19.00 uur
Prijs: gratis

Even uitgedanst? Toe aan een hapje of drankje? Bij Donders Oranje ben jij aan het goede adres. Hier vind je allerlei lekkers bij een van de aanwezige foodtrucks. En voor een droge keel hoef je ook niet bang te zijn, ook drankjes zijn hier aanwezig! Een mooie plek om je even op te laden voor de volgende ronde dansjes.

Maximalia Festival

Waar: Janskerkhof
Wanneer: 26 april 18.00 tot 0.45 uur en 27 april 13.00 tot 20.00 uur
Prijs: gratis

Het Maximalia Festival is tijdens koningsnacht en -dag een groot feest aan de café zijde van het Janskerkhof. Het Janskerkhof wordt omgetoverd tot één groot oranje paradijs. Ga los op de beste hits van de leukste DJ’s. In je mooiste oranje outfit natuurlijk! Onder andere Fuser, Pepe M, Polcussion, Myrthe on Violin, Rave van Fortuin en Jachie staan voor je klaar om er een oranje feestje van te maken!

Ping Pong Club

Waar: Ping Pong Club
Wanneer: 27 april, 12.00 tot 23.00 uur
Prijs: gratis

Muziek, terras, lekkere drankjes, wat wil je nog meer? Vier Koningsdag bij de Ping Pong Club! Het is gratis toegankelijk en het feest is zowel op het terras als binnen. Het gaat druk worden, dus kom op tijd!

BEAT-RIX 

Waar: Janskerkhof
Wanneer: vrijdag 26 april 18.00 tot 01.00 uur en zaterdag 27 april 13.00 tot 20.00 uur
Prijs: gratis

Het grootste en bekendste Koningsdag open air festival BEAT-RIX staat dit jaar wederom op het Janskerkhof. Geniet van optredens van Misty Sound, Elinov en Mia More.

Café de Binnenstad

Waar: Café de Binnenstad
Wanneer: vrijdag 26 april 18.00 tot 01.00 uur en zaterdag 27 april 13.00 tot 19.45 uur
Prijs: gratis

Zin in een feestje in een ouderwetse bruin kroeg tijdens Koningsdag? Dan is Café de Binnenstad wat voor jou! Ga langs voor een hapje en een drankje en geniet van livemuziek en dj’s.

Willem van Noortplein met Domien Verschuuren

Waar: Willem van Noortplein
Wanneer: 27 april 9.00 tot 18:00 uur
Prijs: gratis

Ook dit jaar vinden er weer genoeg feestjes plaats voor jong en oud tijdens Koningsdag! Het Willem van Noortplein in Tuinwijk wordt gevuld met springkussens, een kleedjesmarkt en een Silent Disco. Ook radiodj Domien Verschuuren komt langs. Daarnaast is er genoeg te eten en te drinken.

Hoograven/Tolsteegplantsoen

Waar: Tolsteegplantsoen
Wanneer: zaterdag 27 april 12.00 tot 18.30 uur
Prijs: gratis

Geniet vanaf 12.00 uur van een gevarieerd programma in het Tolsteegplantsoen. Er zijn foodtrucks, een kleedjesmarkt en poppenkast. Daarnaast is er muziek van onder andere Luuk Lenders, de Utrechtse Studenten Big Band en de ras-Utrechter Danny Temming.

 

Café Ouwe Dikke Dries

Waar: Café Ouwe Dikke Dries
Wanneer: 26 april 18.00 tot 01.00 uur en 27 april 14.00 tot 20:00 uur
Prijs: gratis

Ben jij fan van Nederlandstalige muziek? Sla dan het feest aan de Waterstraat niet over! Zowel op Koningsnacht en -dag kun je genieten van Nederlandstalige acts, onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Koning Bolwerk 

Waar: Lucasbolwerk
Wanneer: vrijdag 26 april 18.00 – 01.00 uur en zaterdag 27 april 13.00 tot 20.00 uur
Prijs: gratis

Een muzikale bom, dat is er te vinden op het Lucasbolwerk tijdens Koningsnacht en -dag. Haal een drankje bij de buitenbar en ga los op reggae, pop, disco, country en rock! Vier bands in vier verschillende muziekstijlen, zullen jouw avond naar een hoogtepunt tillen. 

Raven op het Domplein

Waar: Domplein
Wanneer: vrijdag 26 april 18.00 tot 01.00 uur en zaterdag 27 april 13.00 tot 20.00 uur
Prijs: gratis

Ravekings en -queens opgelet! Even geen zin in Nederlandstalige hits of discotunes? Geniet dan van de lekkerste techno- en housemuziek op een van de mooiste locaties van Utrecht: onder de Dom.

Ledig Erf

Waar: Ledig Erf
Wanneer: vrijdag 26 april 18.00 tot 01.00 uur en zaterdag 27 april 13.00 tot 19.00 uur
Prijs: gratis

Ook het Ledig Erf wordt op Koningsnacht en -dag weer omgebouwd tot een groot feest. Dans er op los tijdens het optreden van DJ Staal of zing lekker mee met de feestbands Lekke Band en Leuk dat je er bent band! 

Olá Brazil: Kings night Special

Olá Brazil: Kings night Special

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: vrijdag 26 april 23.00 tot 04.00 uur
Prijs: 16,50 euro

Wil jij jouw Samba danskunsten laten zien? Kom naar de Braziliaanse koningsnacht in TivoliVredenburg en drink een verfrissende cocktail!

Janey Queensday

Janey Queensday

Waar: De Helling
Wanneer: zaterdag 27 april 20.00 uur
Prijs: 12 euro

Geen Koningsdag, maar Koninginnedag bij De Helling! Tijdens dit feest komen honderden vrouwen samen, vieren de liefde en dansen er flink op los. A party for girls who love girls who love girls, zo luidt de naam van het event. 

21 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Is dat alles?

 2. de Kreek

  Koningsdag is mij iets te commercieel geworden.

 3. Baliekluiver

  Dit is de hoogmis van de pretpark ellende. Boeren, burgers en buitenlui komen bij ons feestbeesten, wij mogen daarna de gore vuiligheid van de vensterbanken en de voordeur schrapen.

 4. W

  Haha @Kreekje, linkse rakker die bent! ✊🏼

 5. Evert Verbaan

  Trapop! Festival in Leidsche Rijn van 14.00 tot 23.00 met diverse bands en afsluitende DJ.
  Daar ga ik heen!

  Groet Evert

 6. Maria

  Feest voor provinciale en studenten afschaffen die ongein

 7. WJM

  Alleen maar festivals?!?
  Zijn er helemaal geen andere festiviteiten in Utrecht?
  Beetje goedkoop organiseren hoor.

 8. Joost

  Een selectief overzicht. Er gebeurt natuurlijk veel meer in de stad, variërend van Tivoli, Kabul a GoGo tot aan diverse cafés die speciaal uitpakken voor Koningsdag.

 9. Bert Bruislijm

  Zeker een ouwe foto die eerste. Tegenwoordig staan overal hekken met zeilen, een ingang en een uitgang met beveiligers waar ze je blikjes bier afpakken.
  Zin in, NOT.

 10. H.

  Alleen dj’s? Is er ook nog ergens muziek?

 11. Marguerite

  Er is ook nog iets op het Domplein. Resultaat: kakofonie in de binnenstad. Voor wie dat wil…..

 12. Ton

  Iets organiseren zonder een substantiële bierconsumptie is blijkbaar nauwelijks haalbaar ?

 13. Eiergooiers

  Ik heb mn zoon beloofd dat we eieren kunnen gooien op studenten , Iemand een locatie ?

 14. Festijn

  Zet een DJ neer (goedkoop), – je tap buiten, en lekker duur eten uit de foodtruck. Kortom: commercieel vreet- en, zuipfestijn. Ik denk dat ik het hou bij de vrijmarkt.

 15. BW

  Aan iedereen hierboven: you must be fun at parties

 16. Trix Vervelde

  Heb niet de neiging naar dit feest te gaan. Ik ben een provinciaal, ooit was het leuk, nu overal hetzelfde, evenals in Amsterdam.

 17. Wim

  Gebeurt er niets in de buitenwijken

 18. Pee

  Als je een rondje wilt geven aan 4 of 5 mensen ben je een maandloon kwijt .
  En dan krijg je nog evenementen bier in en vingerhoedje .

 19. Tonnetjue

  Lekkuerrrrrrrrrrrr, dat ik nog het Oude Koninginne dag gevoel heb meegemaakt van rond en vóór 1990 … dat sfeertjue komt niet meer terug.

 20. Jos

  Festivals achter hekken geen vrijmarkt te bekennen en propvolle treinen.

 21. Brammetje

  Ik drink liever een net-iets-duurder festival biertje dan een een emmer azijn zoals alle reaguurders hierboven klaarblijkelijk hebben gedronken!

  Fijne koningsdag! Ik ga het wél naar mijn zin hebben 👑

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).