Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen

Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

buiten bock bij buiten in de kuil
Op 14 en 15 oktober schenken ze bij buiten in de kuil in Lage Vuursche heerlijke bockbiertjes. De vuurkachels worden flink opgestookt. Trek je stevige schoenen aan, zet je muts op, haal je warme jas uit de kast en ga lekker proeven van burgers en echte herfstbieren. En de kids? Die kunnen lekker spelen op het grasveld en rondrennen in het bos. Ook zijn er enkele leuke activiteiten voor hen.

Wanneer: 14 en 15 oktober
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookevenement buiten bock

Culturele Zondagen: Alles Kids
Na het succes van 2015 komt Alles Kids weer terug! En wel op de eerste zondag van de herfstvakantie. Het wordt een  programma voor jong én oud met voorstellingen, optredens, rondleidingen, lezingen, proefjes en tal van activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken in Utrecht zoals o.a. het Museumkwartier, TivoliVredenburg, ‘t Hoogt en de Bibliotheek.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Diverse locaties in de binnenstad van Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Kidsrondleiding en Fotogram workshop (10+)
Ga op Culturele Zondag langs bij Fotodok en ontdek de magie van fotografie. Doe mee met de inspirerende fotogram workshop. Of volg een stoomcursus tot rondleider en geef meteen een rondleiding aan publiek! Ze trappen tevens de Fotokids Week af. Een week lang – van 16 tot 20 oktober – kunnen kinderen zich bij FOTODOK onderdompelen in de wondere wereld van beeld en fotografie. Er zullen elke dag verschillende workshops gegeven worden waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken en experimenteren met verschillende technieken.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Fotodok, Lange Nieuwstraat, Utrecht
Meer info: website Fotodok

Herfststukjes: Klein Mannetje heeft geen huis (4+)
Op een lichtvoetige, beeldende manier vertelt Klein mannetje heeft geen huis een aantal korte, poëtische teksten voor kinderen van schrijvers als Max Velthuijs, Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen over waar je thuis is en waar je je thuis voelt. Met je neus bovenop de verteller en een minuscuul schaduwtheater, een papieren poppenkast vol origamidieren en een aaibaar museum. De hele week zijn er in Utrecht e.o. theatervoorstellingen te bezoeken in het kader van de Herfststukjes.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Theater Kikker, Utrecht 
Meer info: website Theater Kikker

Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer in Bunnik vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer 

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).