Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen

Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Belle en het Beest bij Museum Speelklok
Ga in de voorjaarsvakantie naar de muzikale sprookjesvoorstelling van ‘Belle en het Beest’ in Museum Speelklok en laat je meevoeren met een spannend liefdesavontuur. Het verhaal van deze familievoorstelling is een bewerking van het bekende 18de-eeuwse sprookje en neemt je mee naar een magische wereld, waarin ook de muziekinstrumenten van het museum klinken.

Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Wanneer: 24 februari t/m 4 maart
Meer info: website Museum Speelklok

Experiment Event in het Spoorwegmuseum
Kan een elastiekje bevriezen? En hoe smaakt roomijs gekoeld door stikstof? Experimenteer er op los tijdens het Experiment Event. Je kunt de gekste experimenten doen in het Spoorwegmuseum. doe allerlei coole wetensschappelijke onderzoekjes net als een echt wetenschapper. Laat een magneet zweven, maak olifantenpasta, laat je haar rechtop staan en nog veel meer!

Wanneer: zaterdag 24 en 25 februari
Waar: Het Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Laatste dag tentoonstelling ‘De mooiste affiches van de Jaarbeurs’
Zondag is de laatste dag van de tentoonstelling ‘De mooiste affiches van de Jaarbeurs’. Experts vertellen je alles over de historische context van de affiches en over hoe dat eigenlijk werkte vroeger; het drukken van affiches. Voor de jonge bezoekers komt ontwerper Joost Gijzel wederom met compagnon Paul zelf affiches drukken met de tafeldrukpers!  Altijd al eens zelf een écht affiche willen drukken? Dit is je kans!

Wanneer: zondag 25 februari
Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Op ontdekking in het Universiteitsmuseum
Van 24 februari t/m 4 maart zijn er diverse speciale evenementen en presenteert het Universiteitsmuseum alle favoriete publieksactiviteiten van de afgelopen jaren. Ga daarom een keer kijken, proefjes doen en ontdek de onderzoeker in jezelf. Bijzonder is de Familiemuseumnachtwaar je het museum in de avond kan beleven.

Waar: Universiteitsmuseum Utrecht
Wanneer: 24 februari t/m 4 maart
Meer info: website Universiteitsmuseum

Lente-uitjes in de Theaters
Trek erop uit deze voorjaarsvakantie en neem bijvoorbeeld plaats bij ‘Binnenbeest’ een vrolijke (6+)dansvoorstelling én een ode aan de wildheid die in alle kinderen (en volwassenen) zit. ‘Eet je bord leeg’ (4+) schept druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes en sponzige spruitjes op in een bitterzoete komedie! De Toneelmakerij komt langs met  Spijker (8+); een voorstelling over onmogelijke ouders. Alles loopt uit de hand bij ‘De Nachtwaker’ (6+) van Het Filiaal theatermakers. Want wat doe je als je eigen vertrouwde spullen opeens gigantisch zijn geworden en jij zelf piepklein? Kleuters vanaf vier jaar kunnen rust vinden bij Das in de voorstelling ‘Hoe licht kan een wolk zijn’. De allerkleinste theaterliefhebbers (1,5+) zijn uitgenodigd voor het slaapfeestje van ‘Duimelot’.

Waar: Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Theater Aan de Slinger, De Kom, De Lieve Vrouw.
Wanneer: 25 februari t/m 4 maart
Meer info: website Lente-uitjes

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).