“Restaurant Blauw in Utrecht beste restaurant voor Indonesisch eten” | De Utrechtse Internet Courant “Restaurant Blauw in Utrecht beste restaurant voor Indonesisch eten” | De Utrechtse Internet Courant

“Restaurant Blauw in Utrecht beste restaurant voor Indonesisch eten”

“Restaurant Blauw in Utrecht beste restaurant voor Indonesisch eten”
Bij restaurant Blauw in Utrecht kan je volgens Indoweb het beste Indonesische eten krijgen in Nederland. Deze website met het laatste nieuws uit Indonesië en Indisch Nederland maakte een lijst van de 50 beste Indonesische restaurants in het land. Blauw staat op nummer 1.

Bij restaurant Blauw in Utrecht kan je volgens Indoweb het beste Indonesische eten krijgen in Nederland. Deze website met het laatste nieuws uit Indonesië en Indisch Nederland maakte een lijst van de 50 beste Indonesische restaurants in het land. Blauw staat op nummer 1.

“Nummer 1! Geweldig, wat een teamprestatie. We zijn natuurlijk ontzettend trots!”, is te lezen op de Facebookpagina van het restaurant.

Het restaurant aan de Springweg doet het goed in veel lijstjes. Al eerder schreef Lonely Planet: “Blauw is de beste plek om Indonesisch eten.” Maar ook de Britse krant The Guardian tipte het restaurant in haar reisbijlage en het Duitse Der Tagesspielel schreef ook over Blauw.

“Bij Restaurant Blauw eet je Indonesisch zoals het bedoeld is. De rijsttafels van Blauw zijn beroemd, we geven je een beleving in smaken en kleuren, geserveerd in vele bakjes”, aldus het restaurant zelf. Blauw zit niet alleen in Utrecht, ook in Amsterdam zit een vestiging.

Blauw is niet het enige Utrechtse restaurant in de top 50. Eethuis Kolintang in Lunetten bestaat alweer sinds 1996 en staat op nummer 39 op de lijst van Indoweb.

13 Reacties

Reageren
 1. Mark

  Grappig… Aangezien rijsttafels niet Indonesisch zijn maar westers verzonnen. Eten is er overigens wel heerlijk dus terechte nummer 1!

 2. Wern

  Ik ben Indo en vindt Blauw verre van goed, de lijst is overigens gebaseerd op iens, en vooral hollanders die niet weten hoe Ind(ones)isch hoort te smaken.
  Het wordt al gauw lekker gevonden..

 3. PmmCur

  Hallo Wern, wat raad je me aan als ik volgende maand naar Utrecht ga?

 4. Jolanda

  ik vind het een matig restaurant, vorig jaar een familie-etentje gehad, soort van halve rijsttafel, we moesten echt paar keer vragen of de schaaltjes bijgevuld konden worden. Slechte uitleg van de gerechten.
  Zelf maak ik betere rijsttafel.

 5. Dirk

  Misschien is het eten wel goed, maar de beleving valt mee.

  Het aantal tafels/zitplekken per vierkante meter is zo geoptimaliseerd dat je niet het idee hebt dat je met zijn tweeën aan het eten bent.

  @Wern: waar kan ik betere Indonesische restaurants vinden?

 6. Wern

  Ik denk dat er teveel waarde wordt gehecht aan die lijst op indoweb, overigens is het knap om reeds op 2 januari 2016 een top 50 te hebben over diezelfde 2016, er staat ook nergens hoe beoordeeld is en met welke criteria enz.

  Voor authentiek Indonesisch kun je beter naar nieuwkomer Santai op de Biltstraat, ze hebben ook een take-away op Oudegracht.

  Ik lees ook: “Bij Restaurant Blauw eet je Indonesisch zoals het bedoeld is”
  Ik kom elk jaar tweemaal in Indonesie, ik weet niet wat Blauw hiermee bedoelt, maar in Indonesie eten ze niet zo.

 7. Harry

  Blauw krijgt terecht goeie kritieken maar van traditioneel Indonesische keuken kunnen we niet spreken… Meer een soort indonnesische fusion…

 8. willem

  Als halve “blauwe” zou ik een ieder toch Djakarta willen aanraden aan het Lucasbolwerk. Misschien niet de meest hippe tent, maar het eten is onovertroffen. Net zoals bij Selamat Makan. Stukken beter dan Blauw, en zeker beter dan bij Resto Santai.

 9. Wern

  Eerlijk gezegd stap ik als Indo zelden een Indonesisch restaurant binnen omdat het 9 vd 10 keer nogal tegenvalt, en waarom zou ik buiten de deur eten wat ik al vrijwel elke dag eet? doch ben ik soms ook lui of onderweg en heb dan zin in Indonesisch eten, Santai is m’n meest recente en goede ervaring, Selamat Makan was vroeger wel ok, tegenwoordig niet meer, Djakarta ben ik al lang niet meer geweest, Blauw was ook eenmalig. Of een restaurant goed of niet goed is, is nogal subjectief.
  Zo goed als je in Indonesie kunt eten is in Nederland niet te vinden, hooguit in Den Haag,.. of bij mij en mijn familie 😉

 10. Wern

  beste Willem, blauwe/Indo is al een mengeling dus een halve kan niet, half Indisch bestaat niet, half Indonesisch wel

 11. utrechtse vogel

  Natuurlijk bestaat dat wel. Als bv alleen je oma Indonesisch was, dan is je vader een Indo en ben jij een halve Indo.

 12. Mirjam

  In Maarssen kun je lekker Indonesisch eten, bij Tante Lien in de Breedstraat. Kleine toko, meer voor afhalen, maar je kunt er ook eten.
  Fijne bediening en hebben verstand van zaken.

 13. G. Bannink

  Onlangs hebben wij ervoor gekozen om eens Indonesisch te eten. Vooral omdat ik al een tijdje niet meer in Indonesië ben geweest. Dus uit drie restaurants in Utrecht gekozen voor Blauw, mede vanwege de ligging direct achter ons hotel. Een goede keuze, of toch niet helemaal?

  De deur stond open, maar het was niet geheel zeker of we er wel bij konden. Er werd streng op toegezien dat iedereen op afstand van elkaar bleef. Op zich loflijk en terecht, maar nergens in Utrecht hanteerde men de regels op deze manier. Ik denk dat het wel wat klantvriendelijker kan voor een restaurant in deze prijsklasse, want dit stoort behoorlijk en doet afbreuk aan de ervaring.

  Goed, dan het eten. Zonder meer goed: goede kwaliteit en de porties in zijn algemeenheid voldoende. Eventueel wat meer rijst erbij. Een feest van herkenning, vers en divers in samenstelling. Wat je in Indonesië zelfs bij een goede take-away kunt halen, daar moet je hier in Nederland naar zoeken. Ik wilde graag weten waar de kok oorspronkelijk vandaan komt en hij zijn inspiratie vandaan haalt. Ik zie een keuken die erg lijkt te zijn geïnspireerd op Java. Maar de bediening weet het niet te vertellen. Jammer, een gemiste kans.

  De eetervaring stelde mij teleur. Nu heb ik vaker een rijsttafel gegeten, tot in Yogyakarta toe, compleet in koloniale stijl. Blauw is een hip Indonesisch restaurant in Utrecht dat zich o.a. op de Nederlander richt. Misschien iets te hip voor mij. Een beetje meer tempo doeloe had ik wel gewaardeerd. Vandaar ook mijn vraag aan het personeel over de historie van het restaurant, de namen van de mensen op de grote foto. En dan vat het me tegen dat men daar weinig over weet te vertellen. Kennelijk het vermelden niet waard.

  Blauw wordt overgewaardeerd in de reviews, vind ik. Ja, het eten is goed, zorgvuldig bereid, vers en leuk uitgeserveerd, maar niet buitengewoon en ook niet buitensporig in hoeveelheid. Negentig euro voor een avondje uit eten voor twee, inclusief twee Bintang (=Heineken!) biertjes vind ik steep voor wat je krijgt. En daar hoort de hele ervaring bij, dus ook de mindere bediening en het gebrek aan hartelijke sfeer. Ik weet daarom niet of ik Blauw wel moet aanraden aan familie of kennissen, evenmin weet ik of ik nog een keer terug wil komen of toch liever in plaats daarvan een van de andere Indonesische restaurants in Utrecht zou bezoeken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).