Het weekend van Joris Coenen van Soenda: ‘We waren altijd al ondernemers’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Joris Coenen van Soenda: ‘We waren altijd al ondernemers’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Joris Coenen van Soenda: ‘We waren altijd al ondernemers’

Het weekend van Joris Coenen van Soenda: ‘We waren altijd al ondernemers’
Joris Coenen, initiatiefnemer van Soenda
‘Het weekend van’ is een wekelijkse rubriek waarbij DUIC een Utrechter spreekt over zijn of haar ideale weekend en favoriete plekken in de stad.

‘Het weekend van’ is een wekelijkse rubriek waarbij DUIC een Utrechter spreekt over zijn of haar ideale weekend en favoriete plekken in de stad.

Soenda Indoor vindt komend weekend opnieuw plaats, dit keer in De Fabrique aan de Westkanaaldijk. Het festival is ontzettend gegroeid de afgelopen jaren en is ondertussen een begrip in Utrecht. Joris Coenen, medeoprichter van Soenda, vertelt: “Het ontstond als een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje.”

Waar kennen mensen je van?

“Ik ben Joris Coenen en ik ben zelfstandig ondernemer en organisator. Dat betekent dat ik eigenlijk gewoon heel veel werk. Met mijn broer Jasper ben ik eigenaar van Elevation Events, bekend van onder andere Soenda en Smeerboel, en eigenaar van Soia: Strand Oog in Al.”

Paspoort

Naam: Joris Coenen
Geboortedatum: 1 augustus 1987 te Houten
In Utrecht sinds: 10 jaar
Wijk: Nieuw Engeland
Is: Zelfstandig ondernemer en organisator
Studeerde: Communicatie en eventmanagement aan de HU en de hotelschool 

Wat is jouw ideale weekend?

“Als ik een weekend geen werk te doen heb ben ik eigenlijk al heel blij. Omdat ik werk in de evenementenbranche en ook een restaurant heb, Soia, werk ik vaak in het weekend. Als een vrij weekend toch voorkomt geniet ik altijd erg van het zien van mijn vrienden, dan nodig ik ze uit bij mij thuis of ga ik met ze naar de stad. Ik drink dan graag een lekker speciaalbiertje of eet een hapje met ze.”

Wat zijn jouw favoriete plekken in Utrecht?

“Ik heb mijn favoriete vaste plekken, zoals Pret a Porter, waar een vriendin de eigenaresse van is. Dat is onze vaste stek om een hapje te eten. Plekken als Olivier en LE:EN vind ik ook te gek. Ik ben niet veel te vinden in clubs, ook omdat er geen club is in Utrecht die mij echt aanspreekt. Ik ga dus het liefst lekker borrelen of uit eten. Ik woon zelf vlakbij de Munt, wat ook een van de mooiste plekken in Utrecht is wat mij betreft. Ik loop of fiets vaak langs de sluizen van huis naar kantoor. Onze kantoorruimte aan de Leidseweg in Oog in Al is overigens een oud metaalbewerkingsfabriekje: ook erg mooi. Ten slotte moet ik hier even het Cartesiusgebied noemen als een favoriet. Er gebeuren een hele hoop toffe dingen in de Werkspoorkathedraal en het gebied is erg aan het ontwikkelen. Dat is echt een plek om in de gaten te houden.”

Beeld: Soenda

Hoe is Elevation Events ontstaan?

“In 2009 heb ik officieel Elevation Events opgericht met mijn broer Jasper, maar eigenlijk is het ontstaan door een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje. Rond mijn 19e verjaardag, tien jaar geleden, dreigde mijn feest iets te groot te worden. Jasper opperde toen om er maar een ‘gewoon’ feest van te maken, waardoor er uiteindelijk 300 man kwam. Jasper en ik waren altijd al ondernemers. Toen we klein waren hadden we al een zogenaamd bedrijfje, ‘Wassen-Maar’, waarvoor we auto’s wasten voor een tientje.”

Zaterdag is er weer een editie van Soenda Indoor, wat kunnen mensen verwachten?

“Sowieso weer een te gekke locatie. Deze editie zal plaatsvinden in een oude veevoerfabriek, wat van zichzelf al een hele vette locatie is. Daarnaast natuurlijk het muzikale aanbod: er komen een heleboel toffe artiesten. Wat het uniek maakt is dat er echt een festivalsfeer is, maar wel binnen. Je kunt lekker rondstruinen in de verschillende ruimtes en verdwalen kan ook gewoon, maar dat maakt het ook zo leuk. Er zullen een boel verrassingen zijn zaterdag, maar die mogen de bezoekers zelf ontdekken.”

Waar komt de naam Soenda vandaan?

“Van de Soenda-eilanden in Indonesië. De podia op de festivals zijn ook naar die eilanden vernoemd, zoals bijvoorbeeld de ‘Java-stage’. We vonden het Soenda-diertje verder ook heel tof, zo’n gek spookdiertje. Die is lang een vertaling geweest van onze bezoekers: het is een nachtdiertje. En dat zijn veel bezoekers eigenlijk ook wel.”

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).