399 nieuwe huurappartementen in Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant 399 nieuwe huurappartementen in Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant

399 nieuwe huurappartementen in Leidsche Rijn Centrum  

399 nieuwe huurappartementen in Leidsche Rijn Centrum   
Impressie van de complexen in Leidsche Rijn Centrum. Beeld: Sustay
Er komen 399 nieuwe huurappartementen in het stadshart van Leidsche Rijn Centrum. Ontwikkelaar Sustay is deze week gestart met de bouw. 

Er komen 399 nieuwe huurappartementen in het stadshart van Leidsche Rijn Centrum. Ontwikkelaar Sustay is deze week gestart met de bouw. 

“Al jaren bestaat er een groot tekort aan huisvesting voor jonge woningzoekenden met een beperkt budget”, vertelt projectmanager Giel van Wijk. Sustay realiseert daarom in twee complexen bijna vierhonderd nieuwe huurappartementen.

De duurzame appartementen komen in de gebouwen B@ducated en B@Startin, in het stadshart van Leidsche Rijn Centrum. B@ducated krijgt 250 studio’s en in B@Start komen 149 huurappartementen. De appartementen worden verhuurd aan startende young professionals, variërend van 450 euro tot 900 euro.

Woningtype

“Betaalbare vrije sector huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens in de stad zijn schaars. De appartementen zullen verpakt worden in mooi ontworpen gevels, voorzien van halfverdiept parkeren en grote binnentuinen”, licht Van Wijk toe. “Qua duurzaamheid worden onder andere zaken als autodelen, elektrisch laden en een zonnedak geïntegreerd in de ontwikkeling.”

Half juni kunnen genodigden tijdens een bijeenkomst van Sustay door middel van virtual reality vooruit blikken op de totstandkoming van B@ducated.

De oplevering van beide gebouwen staat gepland in het najaar van 2018.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).