‘Betaalbare’ koopwoningen worden goedkoper in Utrecht; grens zakt van 435.000 naar 390.000 euro ‘Betaalbare’ koopwoningen worden goedkoper in Utrecht; grens zakt van 435.000 naar 390.000 euro

‘Betaalbare’ koopwoningen worden goedkoper in Utrecht; grens zakt van 435.000 naar 390.000 euro

‘Betaalbare’ koopwoningen worden goedkoper in Utrecht; grens zakt van 435.000 naar 390.000 euro
Archiefbeeld
De grens voor betaalbare koopwoningen wordt in Utrecht verlaagd. Nu mogen nieuwbouwhuizen in deze categorie maximaal 435.000 euro kosten, maar dat wordt verlaagd naar 390.000 euro. Hiermee moeten meer mensen in aanmerking komen om in Utrecht een huis te kopen.

De grens voor betaalbare koopwoningen wordt in Utrecht verlaagd. Nu mogen nieuwbouwhuizen in deze categorie maximaal 435.000 euro kosten, maar dat wordt verlaagd naar 390.000 euro. Hiermee moeten meer mensen in aanmerking komen om in Utrecht een huis te kopen.

Per project maakt de gemeente afspraken met ontwikkelaars. Zo wordt bijvoorbeeld altijd afgesproken wat voor soort woningen er komen. In Utrecht wordt gestuurd op 35 procent betaalbare koop en middenhuur, 40 procent sociale huur en 25 procent vrije sector.

Die betaalbare koopwoningen worden nu dus iets goedkoper. “Ik ben erg blij met deze aanpassing”, zegt wethouder Dennis de Vries. “Die 435.000 euro was – en is – voor heel veel mensen met een middeninkomen helemaal niet bereikbaar. […] Met het verlagen van de grens geven we de middeninkomens meer kans op de Utrechtse woningmarkt.”

Vergunning

Woningzoekenden die een huis willen kopen dat valt in de betaalbare categorie moeten een zogenoemde huisvestingsvergunning aanvragen. Daarmee kan worden aangetoond dat het inkomen niet hoger is dan de landelijke grens voor middeninkomens.

De Rijksoverheid hanteerde de grens van 390.000 euro voor betaalbare koop al langer. De gemeente sluit daar nu dus bij aan.

Gekoppelde berichten

53 Reacties

Reageren
 1. Aleenstaande tegen Corruptie

  Als alleenstaande kan ik dat toch niet betalen? hooguit 400 per maand. Aan hypotheek. “betaalbaar . My ass !!!!

 2. Wies

  Mooi, op papier weer een doel bereikt. Helaas zal de praktijk weerbarstig blijken.

 3. Wim

  De koopprijzen zijn het afgelopen jaar 10% gestegen.
  Deze grens wordt 10 % verlaagd.
  Resultaat: er valt bijna niets meer binnen deze grens.

 4. Karoline

  Goed nieuws voor de expats en internationale studenten met rijke ouders! Pff, bouw nu toch eens wat kleinere woningen/appartementen zodat alleenstaanden ook comfortabel kunnen wonen, Voldoende vraag lijkt me.

 5. de Kreek

  Nou vindt ik 390.000 euro al een heleboel geld, voor veel mensen met een eenvoudige baan (+/- 858.000 gulden) Maar laat me raden, deze woning heeft zeker een royale oppervlakte van zeker 25 tot 30 vierkante meter, geen parkeer voorzieningen voor je auto, (daar doet D66 en Groen Links niet aan en anders is die toch onbetaalbaar) en je fiets wordt gratis gestolen in de buitenruimte, omdat je een gezamenlijke schuur heb, die bij één tiende van de bewoners al overvol staat. Ik weet nu al dat de service kosten onbetaalbaar worden, dat is de verdien model van woningbouwvereniging om 51 % in eigen bezit te houden.

 6. Alex

  @alleenstaande

  Genoeg kunnen dat. Kwestie van doorzettingsvermogen en niet in de slachtofferrol kruipen.

 7. Bea Hoffman

  Ik werk mij de tandjes en kan net mijn lage huur betalen. Ik ben hoogopgeleid maar de kosten water/gas/licht etc zijn zo hoog en geen woning te krijgen, 12 jaar ingeschreven ;forget it. Huis kopen alleen? niet mogelijk tenzij je 2 x modaal verdiend. Anders niet. En dan nog de left overs : huizen die anderen niet willen. Wonen in de stad is alleen nog voor de elite. en dat is een grote schande. Iedereen, ongeacht zijn staat van dienst/of niet ongeacht zijn inkomen heeft het recht te wonen waar hij of zij wil. We worden allemaal als gelijke individuën geboren, helaas de lepels die ons voeden vanaf dag 1 geven onze toekomst aan. En die van de huurders is zéér duister. Een woning zullen zij nooit kunnen kopen. Alleenstaanden al helemaal niet.

 8. Moxie

  En nu nog graag iets betaalbaars voor de éénpersoonshuishoudens met een middeninkomen.

 9. De count

  Nog kleinere kippenhokken dus, van mindere kwaliteit. Minder geld is minder vierkante meters en/of minder kwaliteit. Simpel rekensommetje voor projectonwikkelaars.

 10. Nico

  Maar 390.000 euro? Goh, dat ze het er voor kunnen doen. Echt een koopje.

 11. Jan willem

  ‘Utrecht in top 10 van duurste huurwoningen in Europa’. Hoppa, daar is je alternatief als je geen ‘betaalbare’ woning kan kopen.

  https://www.duic.nl/algemeen/utrecht-in-top-10-van-duurste-huurwoningen-in-europa/

 12. Utrecht-Utrecht

  Beseft men niet dat door 35 procent betaalbare koop en middenhuur, 40 procent sociale huur en 25 procent vrije sector regeling in combinatie met die 390.000 euro/huisvestingsvergunning regeling de gemeente de stad onbereikbaar maakt voor de inwoners met een inkomen tussen de 70 en 80.000 euro per jaar?

  Door die 35:40:25 regeling zorg je ervoor dat ontwikkelaars met die 25 procent vrije markt genoeg moeten ophalen om de 75 procent goedkopere woningen in het project te realiseren.

  Die 25 procent vrije markt worden dus waarschijnlijk hele dure woningen. Woningen die de groep die volgens de gemeente net wat te veel verdient voor de huizen van 390.000 euro nooit kunnen betalen.

  En dan komen we vanzelf weer uit bij die onrealistische inkomensgrens die de gemeente hanteert voor de goedkope woningen. Met het maximale inkomen moet je een ton eigen geld mee nemen om een hypotheek te krijgen voor die woning van 390.000 euro. Iemand die net iets te veel verdient voor die woning van 390.000 euro zal in de praktijk minimaal 100.000-150.000 euro moeten meebrengen om een eenvoudig vrije sector huisje te kunnen kopen.

  Is het geen tijd voor rijksbeleid? Aanwijzen van locaties die gemeenten verplicht moeten laten ontwikkelen voor woningbouw. Rijk/gemeente onteigend de gronden. Rijk/gemeente kan dit terug verdienen met een soort erfpacht-constructie. Ontwikkelaars hoeven geen gronden te kopen. Gemeenten faciliteren middels omgevingsplan en vergunningen.

 13. Abe

  Als een ontwikkelaar minder mag vragen voor een woning zal deze of geen huizen meer bouwen in Utrecht, of woningen (nog) kleiner maken. Behalve voor kopers die 390.000 willen betalen voor 39m2 wordt de woningmarkt er hier niet beter van.

 14. J

  Dat kan alleen maar betekenen dat deze woningen kleiner worden want t percentage vrije sector (die t plan financieel haalbaar moeten maken) neemt niet toe. Kortom tekort aan woningen zal alleen maar toenemen

 15. Claire Obscur

  Diegenen die met dit soort bedragen schermen leven echt in een bubbel en hebben geen idee wat een brood kost.

 16. Archibald den ouden

  Ik neem aan dat de komma verkeerd staat? 39.000 euro lijkt me pas betaalbaar. Dan kan iemand met een minimumloon ook eens wat kopen toch?

 17. Rob H.

  Maar de woningmarkt was af, volgens VVD minister Stef Blok. Het resultaat van tientallen jaren (ultra-)rechts stemmen.

 18. P.

  Iedereen die naar de ontwikkelaar wijst, een huis bestaat uit twee componenten, de grond en de bouwkosten. Mocht de Gemeente de grondprijs verlagen dan kunnen er goedkopere woningen worden verkocht. Moeilijker is het niet, behalve dat de gemeente de grond voor heel veel geld heeft ingeboekt.

 19. Robbert

  Utrecht-utrecht? 40 procent sociale huur? Hoe kom je er bij . 11 procent nog in Wittevrouwen. …….. 40 procent. Laat mij niet lachen. Tis een schande. Vroeger huurde je standaard een huis. koophuizen waren er alleen voor de elite ….. Voordeel; mensen hoefden geen inbouwkeukens bij elke verhuizing in het zelfde huis om de 3 jaar te laten plaatsen.. hou op aub.. 40 procent ..

 20. Chretien Middelkoop

  @alex . Doe éeeeeeeeven normaal zeg. Niets met doorzettingsvermogen te maken. Ik zal nooit een huis kunnen kopen. Waarom? Nou ik studeerde, werkte, had een keigoede baan, maar door vieze streken van het uwv ben ik in een minimuminkomen beland. Te lang om uit te leggen. Komt er op neer. dat mensen als jij totaal geen besef van geld hebben en totaal niet inzien hoe ont-zet-tend rijk jullie zijn. Doe eens een rondje overvecht? Doe eens een rondje rivierenwijk. Doe eens een rondje hoograven ? …………………………. Mooi redeneren vanuit het wilhelminapark of wittevrouwen, of zeeheldenbuurt toch? … Kom even met beide voeten op de grond. Ik kan nog geen huis van 20.000 euro betalen. Vanuit mijn invalidewagen…… en meervoudige handicap…….. Typen, en hierna in slaap vallen van vermoeidheid omdat dit mij al teveel energie heeft gekost. Het is echt ongelooflijk dat er nog mensen zijn die beweren dat iedereen een huis kan kopen. Dat is gewoon niet waar. Hele hordes native Utrechters zijn hun stad uitgejaagd door particuliere huisjesmelkers de afgelopen 30 jaar …. Mensen die eigenlijk in deze huizen horen te wonen omdat het hun geboortestad is. Liberalisatie maakt meer kapot dan je lief hebt. Met dank aan toenmalig minister Dekker. Die was écht niet lekker

 21. Chef Plongeur

  Iedereen heeft recht op wonen: droog, veilig en warm. Maar, waarom meent iedereen ook recht op wonen in een dure stad te hebben?! Even eerlijk: je kan ook gewoon in de regio wonen. Voor veel minder. En verder zie ik in veel reacties op dit artikel dat mensen ook verwachten groter te kunnen wonen, voor een habbekrats. Wat dénken mensen dan?! Dat “de overheid” dat “gratis” even voor ze gaat bouwen? Wees eerlijk naar jezelf en accepteer dat er verschillen zijn in inkomens. En dat je soms moet besluiten iets minder luxe te wonen… en niet voor een dubbeltje op de eerste rang midden in de stad kunnen wonen. Sta niet als “slachtoffer” te huilen, en ga verder met je leven. In Lopik of Nieuwegein of zo.

 22. Jeroen

  @Bea Hoffman, correctie: alleen voor de rijkste EN voor de armste mensen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De rest kan er simpelweg in zakken.

 23. Jeroen

  @Archibald den ouden een Tesla is ook niet te kopen voor iemand met een minimumloon. Je verdient het allerminste dat je kunt verdienen. Voor jou is een hele sociale huursector opgetuigd. Waarom zou je dan iets moeten kunnen kopen voor een fractie van de waarde?

 24. Ida Langenberg

  Ik klap dicht als ik zie wat sommige personen hier schrijven. Ik kan werkelijk niet begrijpen hoe ze dit uit hun vingers kunnen krijgen. Alsof zij superieur zijn aan een ander. Ze zijn totaal de weg kwijt. Helemaal bezoedeld door hun brutowinstmarges. De stad, dus ook de binnenstad. Is van en vóór iedere inwoner van Utrecht. Niet alleen om er te wandelen, te kopen of te werken. Ook om er te wonen. Elk plekje op aarde namelijk heeft iedereen evenveel recht op. Omdat niemand er voor gekozen heeft te worden geboren.
  Blijkbaar is dit te ingewikkelde materie voor bepaalde mensen die hier reageren. Blijkbaar hebben alleen mensen met geld rechten. En moet de rest maar uit hun buurt oprotten.
  Tis té ziek voor woorden wat ik hier lees, de ‘pennevruchten’ van Chef … Het is ronduit onbetamelijk en ik word er echt, bij het lezen letterlijk onpasselijk van. M’n maag draait om.

 25. Peter

  @ Chretien Middelkoop
  Helemaal mee eens, laten we voor iedereen een betaalbaar huis bouwen!! Maar dan moet jij wel je uitkeringen, toeslagen, zorgtoeslag, invalidewagen etc. etc. per direct afstaan! Geld kan je maar een keer uitgeven toch?

 26. Lida de Corte

  Deze reacties zijn misselijkmakend. Als ik @Chef @Jeroen en @Peter lees, zie ik gewoon reacties van @ScherpSchutter. Dit is een Samenleving. Geen Alleenleving. Vertrek a.u.b. naar Siberië. Heb je ruimte genoeg om dit soort vreselijke uitingen te doen. Het is echt buiten alle perken. De honden lusten er geen brood van.

 27. Marieke Galsing

  @peter : als jij @Chretien zijn ziekte neemt, dan neemt Chretien jouw ‘hardwerkende’ leventje. Ik denk dat Chretien zijn geluk niet op zou kunnen. Je moest je dood schamen. Iemand die écht niets heeft en al afhankelijk is van anderen, zo verschrikkelijk te benaderen? Zeker geboren als het enige kind met de gouden lepel , een dubbele erfenis en een verkocht huis van je ouders? ….. Totaal 0,0 empathie voel ik in je reactie. Bah. Ik word kotsmisselijk van mensen zoals jij

 28. jankanerwatvan

  Jeroen slaat de spijker op z’n kop. Utrecht is een gesegregeerde stad. Ik zou in dit verband een politieke relatie willen leggen. De partijen waar de middenklasse op stemt (de formerende partijen) trekken in NL veel stemmen, behalve in Utrecht (en bv Amsterdam). Waarom? In Utrecht woont de “linkse elite” en wonen de sociale huurders. Waarom zou Utrecht woonmogelijkheden bieden aan de middenklasse? De middenklasse woont niet meer in Utrecht.

 29. Roderick de Blyer

  @jankanerwatvan Elite? da’s hooguit 2 procent. De rest is allemaal Jan Modaal. Hele wijken vol, alleen maar modalen. Hoe kom je er bij? niks elite. En hoe kom je er bij dat er zoveel sociale huur in Utrecht is? In mijn wijk maar 13 procent? . da’s 40 procent te weinig… Je vergist je deerlijk.

 30. Binnenstadbewoner

  Utrecht is zo ongeveer de populairste en duurste stad van Nederland geworden. Wonen in Utrecht is voor grote groepen niet meer mogelijk. Te duur en te weinig woningen. Bijbouwen moet natuurlijk, maar tegen de huidige bevolkingsgroei valt niet meer tegenop te bouwen. Daarom zeker ook stimuleren en benoemen dat men naar elders verhuist. Voor studenten idem. Het wordt tijd dat er een rem op de enorme aantallen nieuwe studenten komt. Tekort aan studentenwoningen en daarna een enorm tekort aan betaalbare ‘gewone’ woningen van afgestudeerden die willen blijven wonen.

 31. Ada Sok

  @jan Je cijfertjes kloppen niet hoor .In de meeste wijken wonen toch echt mensen met een middeninkomen. zie: https://allecijfers.nl/gemeente/utrecht/ .. Voetnoten bijvoegen, dan pas gillen.

 32. Peter

  @ Marieke ik wil hiermee zeggen dat Chretien der gedachten onrealistisch is. Maar van realisme hebben er hier wel meer niet gehoord.

  En over mezelf: werken, werken, werken en anderen (uwv) vooral niet de schuld geven.

 33. Gré Braadslee

  Ik word zo kotsmisselijk van die reacties hier uit de rechtse hoek, dat ik er niet teveel woorden aan vuil ga maken. Sadisme , dat is het.

 34. Wim

  In ieder geval gewoon 40 urr per week werken.
  Een brood kost 1.40 en daar kan als alleenstaande minstens 2 dagen van eten.

 35. Trotse-Utrechter

  We moeten eens gaan bouwen voor de middenklasse die € 70.000 – € 80.000 euro verdient in Utrecht. Dat zijn echt geen rijke lui die riant een huis van € 500.000 kunnen betalen. Het is echter wel een groep die stad geld oplevert in plaats van de gemeente alleen maar geld kost.

  Sociale Huurwoningen hebben we er in Utrecht al genoeg. We moeten alleen mogelijkheden creëren voor de scheefwoners de kans bieden om door te stromen naar een betaalbare koopwoning. Met meer sociale huurwoningen ga je alleen maar de laagste klassen van de maatschappij naar je stad toe trekken vanuit de regio. Moet je dat willen als gemeente? We zijn als stad geen opvang plek voor de regio.

 36. Scherpschutter

  @Bea Hoffman 18:21

  Ook u weet overduidelijk niet wat rechten zijn, als u werkelijk denkt dat er zoiets kán bestaan als een ‘recht om te wonen waar je wil, onafhankelijk van inkomen’.

  Who is to provide voor uw ‘recht’, mevrouw…?

  U verwart arbitraire wensen en hoogst dubieuze morele abstracties met rechten. Iemand anders moet kennelijk maar verplicht worden om u het privilege van het gebruik van een Lamborghini te geven voor de prijs van een Opel Corsa…Dat is wat u voorstaat. Wel, exact hoe zou u een dergelijk ‘recht’ omschrijven, als ik vragen mag…? Het ‘recht’ om als huisbezitter afgeperst te worden om u van een onverdiend privilege te voorzien? Of het ‘recht’ om een huisbezitter af te persen…? Really? Helpt u mij even…LOL

  Het enige waar u uiteraard recht op kunt hebben, is wat u kunt betalen. Als dat een Opel Corsa is, dan is dat een Opel Corsa. Wilt u toch een Lambo? Wel, dan werkt u zélf maar gewoon extra hard om die te verdienen. Of niet. Ook prima. Maar stop met het maken van illegitieme aanspraak op het bezit van derden. Het is buitengewoon asociaal.

  Rechten, plichten en privileges. Het blijft lastig voor velen. Verbijsterend.

 37. Sebastiaan

  Nog minder motivatie om nieuwbouw te stimuleren. Dit zal de druk op bestaande bouw alleen maar verslechteren.

 38. Rottebert Peermans

  Door zo veel sociale huurwoningen te bouwen (40%!) loopt het begrotingstekort alleen maar verder op. De bewoners kosten alleen maar geld. Rendabele burgers worden de stad uitgejaagd dus een steeds kleinere groep moet dat geld opbrengen.
  Je zou bijna denken dat het een strategie van het college is om bepaalde partijen aan de macht te houden. Onrendabele burgers stemmen immers vaker links.

 39. HenQie

  @Gré Braadslee. Utrecht, net als Amsterdam, wordt geregeerd door ultralinks bestuur, al jarenlang. Waarop je mag stemmen maakt weinig significant verschil, in de eerste plaats zijn burgermeester en wethouder sowieso al niet gekozen. En kijk wat voor moois ze hier allemaal doen. Ik heb zelf niets meer in Utrecht te zoeken, precies wat Jan aangeeft. Er is hier geen ruimte voor de werkende middenklasse met 2,5 kind, tuintje en auto voor de deur.

 40. Hina Nagen

  @trotse-utrechter: nog meer? 70 procent vd woningen is voor de middenstand (zie de cijfers) . Slechts 11 procent sociale huur op dit moment, @scherpschutter. Ga aub buiten spelen. Niemand luistert naar jouw extreem rechtse gebazel., je bent ook @rottepeer. Dat is duidelijk ‘onrendabele burgers”.. Ik hoor de jaren 30 van de vorige eeuw weerklinken. Wat een enge gedachten hebben jullie. Alle mensen zijn GELIJKWAARDIG. Hoeveel ze ook verdienen of hoe weinig ze ook verdienen en hebben GELIJKE rechten. Artikel 1 van de grondwet. Het moet afgelopen zijn met deze ongelijkheid. Nivellering is de oplossing. Leveren jullie maar eens wat in ipv het te stelen van de allerzwaksten !

 41. Hina Nagen

  @rottebert Peermans wil je ophouden met het verstrekken van valse informatie. Er worden voornamelijk woningen voor de modalen en rijken gebouwd. Niets sociaal hoe kom je er bij? 40 procent? koekoek koekoek!

 42. Rottebert Peermans

  @Nina Hagen: Heb je het artikel gelezen?
  Ik citeer: “In Utrecht wordt gestuurd op 35 procent betaalbare koop en middenhuur, 40 procent sociale huur en 25 procent vrije sector.”

 43. Trotse-Utrechter

  Nina-Hagen volgens de cijfers van de CBS Statline website zit Utrecht op circa 30 procent sociale huur.

  Volgens de cijfers van de gemeente (2022): de woningvoorraad bestaat in 2022 voor 32% uit sociale huur. Dat is nu echt niet ineens 11 procent geworden…..

 44. Barend Servet

  Als mijn ouders , Zaliger. Sommige reacties hier zouden lezen zouden ze spontaan , letterlijk gaan huilen. Altijd hard gewerkt, nooit iets over gehouden. En dan zo praten over zieke mensen… Alleen al uit bed komen is WERKEN voor zieken. álleen dat al zou beloond mogen worden. Duidelijk iemand die nooit wat gemankeerd heeft. Inlevingsvermogen 0 Het is werkelijk om te huilen. Écht té huilen Die reacties hier. Vol van hebzucht , eigendunk en psychopatie van sommige lieden. Meelijwekkend eigenlijk. Ze hebben álles. Maar tevens hebben ze niets, het enige dat overblijft voor hen is pure geestelijke armoede.

 45. Scherpschutter

  @Hina Nagen 16:08

  LOL! Waar iemand gedwongen wordt om zijn huis te verhuren of verkopen onder kostprijs aan een ander, bestaan natuurlijk per definitie geen gelijke rechten. Lijkt me evident.

  Logisch redeneren. Het blijft een uitdaging voor velen.

 46. Lisa

  Herhaaldelijk verzoek: wil DUIC nu eens haar verantwoordelijkheid nemen en optreden tegen extreem/ zeer/ radicaal rechtse (bewust verspreide) desinformatie?

  Het is niet iets onschuldigs, het zijn niet zomaar meningen, het is propaganda, brainwashing, via de reactievelden. Het voedt structureel de onderbuik.

 47. Hina Nagen

  @Trotseutrechter aan jou is niets trots merk ik al. Hier zei ik, dus bij mij is het 11 procent. @SS niemand wordt gedwongen zijn huis te verhuren of verkopen onder de kostprijs aan een ander. Sterker nog zodra ik een krakkemikkig krot op de mark zet van 40m2 kan ik daar nog 400.000 euro voor krijgen… terwijl het maar 100.000 waard is. Logisch redeneren. Het blijft een uitdaging voor velen toch?
  Hier de feitelijke cijfers: https://allecijfers.nl/gemeente/utrecht/ zoals hierboven ook al door @adasok werd vermeld Verkopen in utrecht van je woning kan nooit gedwongen zijn. Daar gaat altijd een feestje aan vooraf en achteraf: baggervette winsten toch @SS ?

 48. Nina

  Ik raadt Hina Nagen aan een goed boek te lezen over hoe onze economie werkt.

  De mensen die geld verdienen in ons land zijn de draaiende motor van de economie. Bedrijven zorgen voor banen en dus koopkracht, waar weer anderen hun geld mee verdienen.

  Belasting (ozb, pbm, btw, loonbelasting, bijtelling leaseauto, accijnzen enz.) heeft een grotere spin off en van al die belastinginkomsten wordt alles betaald in ons land. Onderwijs, zorg, infra, toeslagen, uitkeringen, politie; allemaal betaald van belastinginkomsten.

  Kapitalisme zorgt er dus voor dat de zwakkeren en gepensioneerden in onze maatschappij worden onderhouden. Er staat nl. geen geldboom op het Binnenhof.

  Werken en winst maken moet interessant en prikkelend blijven, want anders raakt de pot geld in Den Haag snel leeg.

 49. Nina

  @ Lisa

  Een roep om censuur? Links en rechts gedachtengoed mag zich uitspreken in ons vrije land. En gelukkig maar.

  Om niet te bekrompen in de eigen bubbel te blijven, is het juist goed om ook de andere kant te horen. Dus nee, liever geen censuur wat mij betreft.

 50. Econoom

  @Nina . ik ben een econoom… Wat je hier schetst …. klopt niets van. ZO werkt het niet. Schoenlapper hou je bij je leest. Over bepaalde zaken wordt ongelimiteerd telkens belasting geheven. Terug de schoolbanken in. @scherpschutter. ehh nina.

 51. Nina

  @ Econoom

  Ik ben Nina.

  Vertel. Wie vult de pot in Den Haag waar alles van betaald wordt?

 52. Piney

  Die 40% procent sociale huur bij nieuwbouwprojecten wordt anders lang niet gehaald, daar mag dennis ook wel een keer achteraan

 53. Harry de Olde

  Nederland bouwt te veel dure woningen. We moeten de koers verleggen: meer betaalbare nieuwbouw.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).