Boten Zandpad te koop en voormalig peeskamers Hardebollenstraat te huur | De Utrechtse Internet Courant Boten Zandpad te koop en voormalig peeskamers Hardebollenstraat te huur | De Utrechtse Internet Courant

Boten Zandpad te koop en voormalig peeskamers Hardebollenstraat te huur

Boten Zandpad te koop en voormalig peeskamers Hardebollenstraat te huur
De voormalige prostitutiezone Zandpad in Utrecht
De oude ‘hoerenbootjes’ op het Zandpad staan in de verkoop en de peeskamers van de Hardebollen staan te huur. De voormalige sekswerkplekken van Utrecht zoeken nieuwe bewoners.

De oude ‘hoerenbootjes’ op het Zandpad staan in de verkoop en de peeskamers van de Hardebollen staan te huur. De voormalige sekswerkplekken van Utrecht zoeken nieuwe bewoners.

Zandpad

De boten op het Zandpad worden te koop aangeboden via Marktplaats en kosten 10.000 euro per stuk. De woonboten zijn gebouwd in de jaren 70 en zijn ongeveer 15 bij 5 meter groot. De circa 75 vierkante meter is ingedeeld in losse units met ieder hun eigen keuken, toilet, douche en airco.

Dat betekent echter niet dat je ook mag wonen op het Zandpad. Dan heb je namelijk eerst nog een ligplaatsvergunning van ongeveer 510 euro per jaar nodig. En omdat de woonboten op de huidige plek weg moeten en de wachtlijst voor woonbootvergunningen al jaren vol zit, moet je waarschijnlijk buiten de gemeentegrenzen zoeken naar een ligplaats.

Hardebollenstraat

De kamertjes op de Hardebollenstraat, die tot twee jaar geleden in gebruik waren als peeskamers, gaan antikraak verhuurd worden. Ad Hoc, een bedrijf dat leegstaand vastgoed beheert, gaat de ruimtes voor 150 euro per maand verhuren.

Ad Hoc wil de panden verhuren aan creatievelingen, kunstenaars en ondernemers. Vandaag (donderdag) is de eerste bezichtigingen en kunnen mogelijke nieuwe bewoners de panden bekijken.

11 Reacties

Reageren
 1. Vissers

  Dus als de dames een beetje creatief zijn kunnen ze gewoon weer terug naar de Hardebollenstraat?

 2. Liz

  en bij wie moet ik zijn voor de Hardebollen straat!! Ik wil huren

 3. Willem

  Hartstikke goed dat de bootjes aan ondernemende creatievelingen wordt verhuurd. Dit wordt een bruisende straat!

 4. Gosh

  Dat zou mooi zijn, maar geen boot te huur dus 🙁

 5. William Poutsma

  @Willem de bootjes gaan sowieso weg daaro, de kamertjes vd Harde Bollen zullen wrs overlopen worden door de hipsters.

 6. peSHIr

  Dan moet je volgens het artikeltje zijn bij de heer Hoc (voornaam: Ad). 😉

 7. Mikel

  Raar. De gemeente heeft die panden toch gekocht voor het astronomische bedrag van6 miljoen euro???? Waarom worden ze dan vaag verhuurd via adhoc. Waarom worden de panden niet gewoon verkocht om nog een klein beetje van die 6 miljoen terug te krijgen???

 8. jeroen de vries

  Zo zeg, Dan kan de wietboot concurrentie krijgen, een boot ombouwen tot koffieshop en vervolgens afmeren aan een van de vele grachten en wateren in onze mooie stad is een koud kunstje. Kan er niet eentje in de vijver van het Wilhelmina park?

 9. Henk

  @Mikel

  Die panden gaan pas verkocht worden zodra het bestemmingsplan voor die straat aangepast is. Doen ze dat niet dan zou een prostitutiebedrijf ze kunnen kopen en de wijziging van de bestemingspallen kunnen aanvechten. In dat geval zou de zaak nog vele jaren voort kunnen slepen.

 10. Alex

  De gemeente had die kamers beter zelf kunnen kunnen verhuren aan de prostituees totdat het nieuwe Zandpad opengaat. Dan had de gemeente in anderhalf jaar tijd 2,5 miljoen euro terug verdiend. Als ze de panden zo gaan verkopen kan je wel rekenen op 5,5 miljoen verlies. Maar ach het is maar gemeenschapsgeld wat ook nuttiger gebruikt had kunnen worden (thuiszorg, bibliotheek,ov, …), de belastingbetaler hoest het volgend jaar wel weer op.

 11. Nlz

  @ Mikel: Ja, het is een flink bedrag wat er voor die panden betaald is. Maar een veelgehoorde misvatting is dat dit bedrag alleen voor de ‘ramen’ neergeteld is. Het zijn echter de hele panden, dus ook de bovenliggende etages. Gemiddeld hebben die zo’n 4 ton per stuk gekost, een realistische prijs voor dergelijke panden midden in de stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).