Bouw van 921 sociale huurwoningen voor studenten op Utrecht Science Park moet eind volgend jaar beginnen Bouw van 921 sociale huurwoningen voor studenten op Utrecht Science Park moet eind volgend jaar beginnen

Bouw van 921 sociale huurwoningen voor studenten op Utrecht Science Park moet eind volgend jaar beginnen

Bouw van 921 sociale huurwoningen voor studenten op Utrecht Science Park moet eind volgend jaar beginnen
Impressie: VORM
Op het Utrecht Science Park moeten in 2024 921 nieuwe sociale huurwoningen voor studenten staan. De start van de bouw van het complex, dat de naam High Five heeft gekregen, staat gepland voor eind volgend jaar.

Op het Utrecht Science Park moeten in 2024 921 nieuwe sociale huurwoningen voor studenten staan. De start van de bouw van het complex, dat de naam High Five heeft gekregen, staat gepland voor eind volgend jaar.

High Five wordt een woongebouw tussen de complexen Johanna en Cambridge, aan de Cambridgelaan. Het gebouw krijgt twee torens van 21 verdiepingen. Projectontwikkelaar Jebber en bouwend ontwikkelaar VORM hebben onlangs een overeenkomst ondertekend die de bouw van de toren een stap dichterbij brengt.

In het gebouw, naar een ontwerp van OZ Architects, komen niet alleen 921 sociale studentenwoningen, maar ook gemeenschappelijke voorzieningen die leren, werken, ontspannen en sporten combineren. Het sociale aspect staat er centraal.

High Five krijgt 721 zelfstandige studio’s met eigen voorzieningen en er komen 200 studentenkamers met gezamenlijke woonkeukens. Per woongroep wonen straks circa tien studenten. Verder komen er een wasserette, studieruimte en sportfaciliteiten. Ook aan voeding is gedacht: studenten kunnen in het gebouw zelf een gezonde betaalbare maaltijd eten of afhalen.

SSH

De SSH wordt eigenaar en verhuurder van High Five. High Five is het vijfde woongebouw van de SSH op Utrecht Science Park. 

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Lachgas

  Beetje vreemde foto.
  Rechter hoogbouw alleen gevel?

 2. Koel Hoofd

  Mooi!
  Zou ook wel eens een keertje tijd worden.

 3. Erwin

  Kan het nu aub afgelopen zijn met Engelse namen voor gebouwen? (Sinds wanneer hebben gebouwen eigenlijk namen..?)

 4. wollie

  sinds je geen huurtoeslag meer krijgt op onzelfstandige woonruimte wordt er flink aan de weg getimmerd met kippenhokjes a 633 euro per maand. met huurtoeslag erbij blijft er dan een acceptabele huur over. allemaal van uw belastinggeld, mooi he? #gaafland

 5. wollie

  @Lachgas

  het is een wybertje van boven.

 6. WV

  Eeehh, Koel Hoofd, mooi? Wat is dat nou opeens? Kerststemming?
  Zie je dan niet dat dit zoals bijna al die nieuwbouwflats in Utrecht niets meer is dan simpel stapelen van etages? Saaiheid troef zonder fatsoenlijke hoogtebeeindiging.

 7. Speak Up

  @ Lachgas

  Gewoon in de vorm van een driehoek gebouwd waarschijnlijk. Niks raars aan.

 8. Baliekluiver

  Fantastisch, en mogen dan straks asjeblieft eerst de studentenhuizen in de binnenstad worden ontruimd?

 9. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Dit had al jaren eerder moeten gebeuren,en dan niet een woon project, maar meerdere in dit gebied.
  Had voor veel studenten een hoop ellende bespaart.

 10. Koel Hoofd

  @WV
  Je ziet hier iets over het hoofd.
  Deze nieuwe studentenflats stomen studenten klaar voor een leven opgehokt in een binnenstedelijke sociale woontorens met alles onder handbereik in een ecozone. Jong geleerd is immers oud gedaan!
  Het is gewoon de nieuwe bevolking voor de MWKZ en aanverwante ecobubbels.

 11. Frank Heuvelman

  @Baliekluiver

  De meeste panden in de binnenstad zijn privé eigendom, Kluifje.
  Dat wordt dus wat moeilijk zonder een sterke autoritaire leider die jouw specifieke wensen kan en wil honoreren tegen de juiste prijs. Veel Utrechters zijn namelijk tamelijk allergisch voor sterke leiders.
  Daar heeft Mussert toentertijd wel voor gezorgd.

  Gelukkig maar, denk ik wel eens.

 12. Wies

  Keurig, zulke projecten! Wat mij betreft is dit de opmaat naar een moderne en leuke buurt daar. De ligging is natuurlijk perfect: snelwegen, Amelisweerd, een tram en de universiteit binnen handbereik.

 13. woutvr

  En waar komt dit dan, om precies te zijn?

 14. Marcel

  Gelukkig zie ik veel groen, bomen, gras, parkeerhavens, winkels balkons en schuifdeuren. En maar 21 hoog. Waarom niet 36? Met penthouse en dakterras?
  De gemeente en CWM hebben hier duidelijk inspraak gehad.

 15. Martin D

  @woutvr in het stuk groen tussen de uithof en de bilt

 16. Paul Böhm

  @Erwin
  Helemaal eens met Erwin.
  Is dit een soort Engelse ziekte?
  Wat is er mis met ‘uitbraakstuurgroep’, ‘wonderbossen’ en ‘melkwegtoren’i.p.v outbreakmanagementteam, wonderwoods en galaxytower
  Bop

 17. Angelique

  @woutvr
  Hier volgens mij:
  https://www.utrechtsciencepark.nl/uploads/media/609a4b490aa62/studentenwoningen-nieuw.png

  En hier staat nog een extra impressie:
  https://www.jebber.nl/wp-content/uploads/2021/12/High-Five-beeld-2-1030×728.jpg

 18. Hans

  @Erwin en Paul: het oudste nog bestaande huis in Utrecht heet Drakenburgh. Zoek zelf op hoelang dat al staat

 19. Educatorium

  @wollie: check het coalitieakkoord over de normhuren (inkomensafhankelijke huur); dit wordt wellicht nog een flinke domper voor de businesscase dus ik zou ze adviseren dat goed in de gaten te houden en de optie open te houden ook naar onzelfstandig te kunnen schuiven.

 20. cas

  Ik denk dat het goed dat studentenwoning alleen nog op het terrein van de uithof worden geplaatst. Nu de Universiteit nog stoppen met dwarsliggen voor een grotere supermarkt en je hebt de perfecte campus en zorgt dat de leefbaarheid in andere wijken niet verder achteruit gaat.

 21. Bernd

  het zijn wel de laatste stroken GROEN in de Uithof !

 22. Charles Bruinderij

  Mooi afgekeken van duic. Waar dit al jaren terug diverse keren geopperd werd door iemand. En ik weet wie. Precies wat hij als voorstel had hier is gekopieerd..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).