Bouw van wooncomplex High Five met 921 studentenwoningen op Utrecht Science Park is begonnen Bouw van wooncomplex High Five met 921 studentenwoningen op Utrecht Science Park is begonnen

Bouw van wooncomplex High Five met 921 studentenwoningen op Utrecht Science Park is begonnen

Bouw van wooncomplex High Five met 921 studentenwoningen op Utrecht Science Park is begonnen
Een impressie van het nieuwe gebouw. Foto: OZ Architects
De bouw van studentencomplex High Five op het Utrecht Science Park is gestart. De woningen worden door projectontwikkelaar VORM geprefabriceerd, waarna ze op het Utrecht Science Park alleen nog in elkaar gezet hoeven te worden.

De bouw van studentencomplex High Five op het Utrecht Science Park is gestart. De woningen worden door projectontwikkelaar VORM geprefabriceerd, waarna ze op het Utrecht Science Park alleen nog in elkaar gezet hoeven te worden.

Wethouder Susanne Schilderman gaf het startsein voor de productie van de studentenwoningen. Het gebouw krijgt 721 zelfstandige studio’s en 200 studentenkamers met gedeelde keuken. SSH gaat de studio’s en kamers verhuren.

De studio’s en kamers worden door projectontwikkelaar VORM gemaakt in fabrieken, waarna ze op het Utrecht Science Park relatief eenvoudig in elkaar worden gezet. Volgens VORM zorgt de prefabricatie ervoor dat er ‘sneller en betaalbaarder’ gebouwd kan worden.

Amelisweerd

Naast de 921 studentenwoningen, komen er in High Five sportfaciliteiten en horeca voor iedereen. Voor bewoners komen er onder meer een woonkamer, vergaderruimtes, studieruimtes en een stilteruimte. Het gebouw krijgt daarnaast een binnentuin en een horecaterras. Ook komt er een nieuwe wandelverbinding naar de landgoederen bij Amelisweerd.

Als alles volgens planning verloopt, kunnen de studenten in het tweede kwartaal van 2025 hun woning in High Five betrekken.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Had het al eerder voorgesteld: kunnen straks als de flats klaar zijn alle studentenhuizen in de binnenstaf gesloten worden zodat omwonenden weer rustig kunnen slapen?

 2. Peter van Zoest

  Wordt er niet gezelliger op daar in de Uithof.

 3. Tanja

  Wow, een stiltekamer! Hebben studenten die nodig dan? Daar merk ik nooit wat van.

  Hopelijk wordt het zo’n leuke flat, dat alle binnenstadsstudenten daar massaal naar toe gaan verhuizen. Bouwen, bouwen, bouwen dus!

 4. Jaco

  Wat een fantasieloze stapel verdiepingen toch weer. Bah.

 5. Fab

  Wat een lelijkheid, wie verzint zo iets? En wie geeft toestemming voor een dergelijke karakterloze bouw.

 6. Rietje

  Wat Baliekluiver zegt. Alleen dan wat meer dan alleen uit de binnenstad. Ik heb hier ook een handvol schreeuwers die me het leven zuur maken.

 7. Cas

  Je moet als student wel weten dat als de campus clausule je op straat zet, je maar weinig kans hebt op een andere woning in Utrecht. Ook niet zeuren dan….

 8. Binnenstadbewoner

  Positief!

  Bestaat uit 721 zelfstandige studio’s en uit 200 onzelfstandige studentenkamers. Die verhouding had beter omgekeerd kunnen zijn. Studenten willen: A) zo goedkoop mogelijk wonen en B) gemeenschappelijke woonkamer en keuken voor sociale contacten met gezellige huisgenoten.

 9. vivantomnesvirgines

  u kunt ook prima overdag slapen

 10. JdV

  Bijna 1000 woningen erbij voor tijdelijke studenten. Het is volgens mij buitengewoon lang geleden dat er in 1 keer 1000 sociale huurwoningen voor de echte inwoners van Utrecht zijn opgeleverd. Want die staan gewoon 10 of 15 jaar op een wachtlijst.

 11. Arie Lodewijk den Braber

  Graag studenten van de SSH erin……… die vernietigen nu de sfeer in wittevrouwen………………. Dan kunnen daar sociale huurwoningen inkomen voor rustige alleenstaanden……. uiteraard contract tekenen met huishoudelijke regels (tegen herrie) Dan kan de wijk weer floreren het is nu een vieze bende.

 12. Kaat

  Als je minder buitenlandse studenten werft heb je helemaal niet zoveel studentenwoningen nodig…

 13. Cor

  @JdV: Haha nooit geef je maar ene moer om sociale huurwoningen. Sterker nog, je roept steevast dat je die mensen het liefst uit de stad ziet verdwijnen en dat ze maar in Bunnik ofzo moeten gaan wonen etc. En nu ineens kom je met dit argument op de proppen als het om studenten gaat?

 14. S

  Prachtige gebouwen!
  Ennuh reaguurders: lucht het op dat studenten bashen?! Zeker omdat je zelf niet kon/mocht studeren?

 15. WV

  Oh S. Prachtige gebouwen? Leg eens uit? Ik zie niets meer dan bijenkorven met hokkies. Totaal gebrek aan architectonische waarde.

 16. Koel Hoofd

  @Binnenstadbewoner
  Mee eens.
  Vele studenten ook, die hokken daarom ook heel graag samen in woonhuizen die dan ineens studentenhuizen heten. Maar die studio’s leveren meer huur op.

 17. wollie

  Manhattan aan de Kromme Rijn

 18. Uuu

  @ Cor

  Dat komt, omdat JdV onderdeel is van het vaste trollenclubje.

  Het enige doel is meer verdeeldheid en onrust zaaien.

  Men wil alleen maar steevast nog een rechtser geluid, stemt op rechtse partijen, maar als de overheid iets doet voor de mens, dan moet de overheid zich inene linkser opstellen en is het ook weer niet goed, maar links is tegelijkertijd volgens hen het probleem (zonder landelijke of internationale invloed of macht) en dan op partijen stemmen die zogenaamd voor het volk opkomen, maar eigenlijk juist kiezers wegkapen bij partijen die echt wat voor de medemens doen (een SP bijvoorbeeld) en dan stiekem zonder dat ze het zeggen juist het belang van de rijke stinkerds dienen (FvD, PVV, Ja 21, blabla)….

  De VVD heeft alleen maar profijt van al deze partijen, omdat ze kiezers bij de concurrentie wegkapen, maar te klein blijven voor de echte macht en stiekem een nog kapitalistischere agenda dan de VVD hebben; alleen zeggen ze dat niet) en de VVD kan stiekem gewoon steeds verder gaan met het afbraakbeleid, waarbij alleen de rijke stinkerds gediend worden en profijt hebben.

 19. Luuk

  @medereaguurders: als men op een normale manier aan de studenten vraagt of ze rekening met elkander kunnen houden is het vaak goed te regelen. 10j geleden als student prima band met onze buren gehad in Ondiep. En als ze last hadden belde ze aan en kapte wij af. In mijn huidige buurt ook prima band met de studentenhuizen. De studenten zijn ook gewoon uitgenodigd op de buurtfeesten e.d.. Het blijft een beetje geven en nemen.

  Fijn dat met deze bouw het woningtekort wat kan afnemen! Ik hoop wel voor de bewoners dat er ooit nog een fatsoenlijke supermarkt op de Uithof bij mag komen..

 20. Katja

  @JdV: helemaal mee eens, tijd voor een studentenstop.

 21. Johan

  Het Utrechtse hoogbouwmodel. Verdiepingen stapelen tot er genoeg zijn. Geen afronding op de top, geen fatsoenlijke hoogtebeëindiging.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).