De Meern meest bekeken woonplaats op Funda in 2023 De Meern meest bekeken woonplaats op Funda in 2023

De Meern meest bekeken woonplaats op Funda in 2023

De Meern meest bekeken woonplaats op Funda in 2023
De Utrechtse buurt De Meern is de meest bekeken woonplaats op Funda in 2023. Nergens keken bezoekers van de huizenverkoopwebsite zo vaak naar als woningen in De Meern, gemiddeld gezien dan.

De Utrechtse buurt De Meern is de meest bekeken woonplaats op Funda in 2023. Nergens keken bezoekers van de huizenverkoopwebsite zo vaak naar als woningen in De Meern, gemiddeld gezien dan.

Woonplaats De Meern is natuurlijk al lang onderdeel van de gemeente Utrecht. Maar op Funda is de plaats nog steeds een aparte zoekplek. Op dit moment staan er zo’n 32 huizen te koop. De goedkoopste woning op het moment ligt aan de Nirrewortel, voor 365.000 euro krijgt men daar een appartement van 78 vierkante meter.

Wie liever een tussenwoning wil kan terecht op de Prinses Christinalaan, voor een bedrag van 375.000 euro voor 87 vierkante meter. Wie iets meer te besteden heeft kan voor 3,5 miljoen euro enkele woningen en percelen kopen aan de Groote Waard. De objecten worden gezamenlijk aangeboden.

Funda maakt verder niet bekend waarom De Meern zo populair is, wellicht omdat het in de gemeente Utrecht is – maar men lijkt er minder te betalen voor de vierkante meters dan in de historische wijken van de stad.

24 Reacties

Reageren
 1. S

  Onbegrijpelijk…

 2. Sandra

  Dat is geen woonplaats maar een wijk van Utrecht

 3. HenQ

  Groen, goed bereikbaar, ruimte en (nog) gratis de auto voor de deur zal er vast mee te maken hebben.

 4. Pieter

  Ben het wel met Sandra eens, wat mij betreft is De Meern een wijk van Utrecht. Ik denk dat veel jongere en nieuwere inwoners dat ook zo zien en voelen. Dat verklaart ook grotendeels de populariteit, want bij woningen wordt de prijs vooral bepaalt door de locatie. Als De Meern in Oost-Groningen lag waren de huizen er een stuk goedkoper.

 5. w

  @HenQ: hahaha juist van al die zaken die je noemt, gruwel ik… Geef mij maar de stad!

 6. Scherpschutter

  Logisch. Velen willen ontsnappen aan de deug-hel van Utrecht en dan ligt de Meern wel voor de hand. Relaxt, uitstekende ontsluiting naar snelwegen, geen links gewap.

 7. ZZ

  @ SS
  Fyi: De Meern is net zo Utrecht als Kanaleneiland of Wilhelminapark.

 8. Joost

  @ Scherpschutter 19/1/2024 – 10:20
  Deughel van Utrech? Links gewap? Welke waan heb jij in je hoofd gekregen en waar heb je het over?

 9. herman1963

  De gemeente Vleuten-De Meern is ruim 20 jaar geleden door de gemeente Utrecht geannexeerd. Maar ik weet zeker dat het grootste deel van de bewoners die annexatie het liefst gisteren nog zou willen terugdraaien, als dat kon. Ikzelf zou voor geen goud meer terug willen naar dat linkse bolwerk. Utrecht is mijn stad niet meer.

 10. Klaas

  @ss: fijn als die mensen idd opkrassen naar LR

 11. Klaasjan

  @Scherpschutter
  Van dat linkse deughel-gewap hebt u in het relaxte Stadskanaal toch helemaal geen last?

 12. Koel Hoofd

  De Meern, wel de lusten van Utrecht maar niet de lasten van stinkende geitenwollen sokken.

 13. HenQ

  @w de Meern ligt nog steeds in de stad, het is gewoon een wijk. Bovendien ligt er een prima fietssnelweg, beetje doortrappen en u staat zo in de binnenstad, en toch kun je daar ruim in het groen wonen.. win win..als ik t kon betalen wist ik het wel.

 14. S

  @scherpschutter: relaxt? 🙄

 15. Malle Aggie

  Is Weesp een wijk van Amsterdam? Het is gewoon een stad, ook al is deze geannexeerd daar Mokum. is Leersum of Doorn een wijk van Utrechtse Heuvelrug? De Meern is indertijd ondanks protest van vele bewoners t/m B&W toe, ingepikt door Utrecht met grootheidswaanzin.

 16. Klaas

  @herman1963: wij vinden het ook fijn dat je in LR bent gaan wonen, dat rechtse bolwerk. Gaan wij hier gewoon linkse dingen doen ok? Doen jullie daar lekker rechtse dingen. Iedereen blij.
  Ps is er geen LR internet courant?

 17. Koel Hoofd

  Is Leersum of Doorn een wijk van Utrechtse Heuvelrug?
  Nou… geeft het nog twee of drie decennia en ook die bosrijke omgeving is versteend om die 20 miljoen inwoners in hun recht op een woning te voorzien.
  Het enige wat dat nu kan tegenhouden is een grote wolvenpopulatie….

 18. Scherpschutter

  @Klaasjan 11:55

  Correct. Een paar jaar geleden ben ik verhuisd vanuit het openbare gesticht genaamd Utrecht naar een De Meern-achtig negorijtje. En dat bevalt werkelijk uitstekend! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

 19. Binnenstadbewoner

  Heel logisch. Utrecht is booming. Dit is zo ongeveer de enige wijk waar je klaarblijkelijk nog enigszins betaalbare rijtjeswoningen vindt. En dat is precies wat gezinnetjes uit bijv. de wijken witte vrouwen en buiten witte vrouwen zoeken. Voortuintje, achtertuintje, rustig buurtje etc. In Utrecht dus men kan bestaande vrienden- en kennissenkring en clubjes gewoon aanhouden.

 20. Klaasjan

  @Scherpschutter
  Ik blijf comfortabel in het (door u denigrerend betitelde) gesticht wonen. In een ‘negorijtje’ als De Meern zou ik doodgaan van verveling.

 21. Blaag

  @ SS

  De Meern = Utrecht. Al best wel een poosje ook.

  @ Malle Aggie

  Je kan geen deel van een gemeente inpikken, zonder de medewerking van die gemeente en andere overheden, zoals de provincie.

  Overigens is het dorp wat een dorp was Vleuten, de Meern was altijd al een buurt/ buurtschap.

 22. Nina

  Links…rechts…..
  Ik ben er wel zat van inmiddels.

  We hebben teveel crises in Nederland die moeten worden opgelost. Laten we de verbinding zoeken, prioriteiten stellen en zaken oplossen.

  Sociaal beleid daar kan niemand tegen zijn, lijkt mij. Eerst eten, warmte, een dak, veiligheid en goede zorg voor alle Nederlanders. Gewoon de basis op orde voor iedereen.

  Dit gaat uiteraard wel ten koste van niet-essentiële zaken, maar daar hebben alleen de niet-empathische rijken last van en dat lijkt mij wel overkomelijk.

  Heel veel eindigt in polarisatie, omdat men weigert een andere kant van het verhaal te horen of begrip op te brengen voor een ander standpunt. Werkelijk te kinderachtig voor woorden.

 23. Sanne

  @ss: nee dank ik blijf liever in de linkse deughel. Een rechts de meern-achtig negorijtje wordt m’n dood door verveling.

 24. Klaasjan

  @Nina,
  Die door u verondersteld niet-empathische rijken wilt u toch wel in Nederland houden, dunkt me? Anders wordt het hier nóg armoediger en armzaliger. Heel veel niet rijke Nederlanders stellen enkele niet essentiële zaken vast ook wel op prijs. Eten, warmte, een dak, veiligheid en goede zorg alleen vervelen snel als er niet ook wat aardige (door u niet-essentiële zaken genoemd) bij komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).