Eerste appartementen bijzonder terrassengebouw in Utrecht te koop; vanaf 570.000 euro Eerste appartementen bijzonder terrassengebouw in Utrecht te koop; vanaf 570.000 euro

Eerste appartementen bijzonder terrassengebouw in Utrecht te koop; vanaf 570.000 euro

Eerste appartementen bijzonder terrassengebouw in Utrecht te koop; vanaf 570.000 euro
Foto: Bellevue
De verkoop van de eerste appartementen in het bijzondere terrassengebouw Bellevue in Utrecht gaat beginnen. In het gebouw komen 163 koopwoningen en tijdens de eerste fase worden 81 appartementen verkocht. Prijzen starten vanaf 570.000 euro voor 71 vierkante meter.

De verkoop van de eerste appartementen in het bijzondere terrassengebouw Bellevue in Utrecht gaat beginnen. In het gebouw komen 163 koopwoningen en tijdens de eerste fase worden 81 appartementen verkocht. Prijzen starten vanaf 570.000 euro voor 71 vierkante meter.

De bouw van Bellevue, dat in totaal uit drie gebouwen bestaat, moet dit jaar beginnen. Het project wordt gebouwd naast de Gele Brug in Leidsche Rijn Centrum. De 163 woningen variëren in grootte van 28 tot 182 vierkante meter.

De woningen waarvan de verkoop deze maand start, variëren in woonoppervlakte van 71 tot 182 vierkante meter. De goedkoopste appartementen zijn te koop voor 570.000 euro. De grootste woningen gaan voor een prijs vanaf 900.000 euro.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Artist impression van het toekomstige gebouw

In een later stadium zullen ook de woningen tussen de 28 en 80 vierkante meter verkocht gaan worden en die variëren in prijs tussen de 215.000 en 570.000 euro.

De woningen worden aangeprezen als luxe en duurzame appartementen. Omdat er een hoogteverschil overbrugd moet worden op de locatie, is er gekozen voor een terrassengebouw. Er komen parkeerplekken voor de bewoners onder het gebouw, de woningen zijn energieneutraal en gasloos.

42 Reacties

Reageren
 1. Gerrie

  lekker betaalbaar wonen….. in een kippenhok van 28 vierkante meter!
  maar je woont wel gasloos en energieneutraal voor de mensen die het niet kunnen betalen is er gewoonweg geen plek in deze inmiddel agressieve (groen) links fundamentalistische verworden stad!

 2. Aimée

  Langs het spoor voor ruim een half miljoen! Kedeng kedeng. In geen half miljoen jaar.

 3. Adriaan

  Wat een prijsvorming kent Utrecht. Denk dat ze het zo kwijt zijn.
  En dat om de buren van koffie fabrikant DE te worden…..

 4. jan

  wow ruim 8000 euro per m2. dat vind je nergens in Utrecht. en dan moet het nog gebouwd worden.

 5. Katja

  Woning van 28 vierkante meter…een WONING ?

 6. RABE

  Wat een abnormale prijzen. Geluidsoverlast en uitstoot van het spoor. Is dat er niet dan zijn er wel trillingen, maar daar komen ze achteraf pas achter. Zijn die prijzen incl. Zonneboiler of dergelijke voorzieningen???Ik denk niet dat de mensen ervoor in de rij staan.

 7. Confusius

  Ja joh, echt een appartementsprijs.

  Ooit kon je daar een herenhuis voor kopen.

  Vreemd genoeg zijn sinds dat ooit de lonen nauwelijks gestegen.

  Je kan dus steeds minder kopen voor dat salaris.

  En lekker, geluidsoverlast, stankoverlast en de vieste lucht van heel Nederland inademend.

  En nauwelijks ruimte om je kont te keren. Nee echt waarde voor je geld. En de mensen die het kopen maar de illusie geven dat ze de big city life leven.

 8. JdV

  @Jan. 182 m2. 900.000 euro. 4945 euro per m2.
  Laat het geen 182 maar 150 m2 zijn voor 900k. Dat is dan 6000 euro per m2. Niet ongebruikelijk in 030.
  8000 euro per m2 vind je trouwens ook elders in Utrecht wel hoor. Maar daar is hier overduidelijk geen sprake van.

 9. Paul

  sorry maar voor 71 m2 565 op die plek dan ben je toch wel echt wanhopig om ergens te wonen

 10. BvS

  Met dit soort prijzen is het toch niet aantrekkelijk om ooit uit mijn energie neutrale, nieuwbouw sociale huurwoning van 100+ m2 te gaan?

 11. RvD

  @JvD (vanaf) 570.000 voor 71 m2 is meer dan 8.000 m2 en 215.000 voor 28 m2 is (minimaal) 7.700 m2. Daarnaast staat er dat de “duurdere huizen” beginnen vanaf 900.000. Dat is voor 137 m2, dus vanaf 6.500 m2.

  Veel wijken in Utrecht zitten gemiddeld boven de 6.000 m2 en buurten als Wilhelminapark, Wittevrouwen en Tuindorp komen gemiddeld richting 7.000 m2. Maar 8.000 m2 voor een appartement buiten het centrum is wel echt fors.

 12. Jammer de bammer

  @JdV Wel goed lezen hoor, het rekensommetje van Jan klopt gewoon! “Prijzen starten vanaf 570.000 euro voor 71 vierkante meter.” 570.000 : 71 = € 8.028 p. m².

  Maar vaag project idd: naast het spoor is niet echt lekker en de prijzen zijn veel te hoog. Utrecht is al een tijdje bezig zichzelf uit de markt te prijzen…

 13. Madeleine

  Dat krijg je met Groen en Links in de stad

 14. Paul

  Top locatie met juist redelijke prijzen ! Vergelijk de vierkante prijs maar met andere wijken. Vindt het een geslaagd ontwerp omdat aan de voorzijde de dynamiek juist is van spoor en de weg, en achterzijde groot zonne terassen volledig op het zuiden ! En zicht op groen en kanaal.
  Veel stukken van leidse rijn zijn niet stedelijk, dit deel wel en daarom lijkt me het mooi wonen. Doodse laagbouw straten is saai.
  De brug over en je bent zo in Lombok !

 15. Teringjantje

  Ik beschouw Leidse Rijn niet eens als Utrecht, dan zijn die prijzen helemaal van de gekken.

 16. Scherpschutter

  Als je bedenkt dat de munteenheid waarin de huizenprijzen berekend zijn ongeveer met 20% devalueert per jaar, dan zijn dit zeer schappelijke prijzen te noemen! Het appartement dat nu nog 570.000 Euro’s vergt om te kopen, zal volgend jaar immers al zo’n 684.000 Euro’s vergen.

  Het probleem zit niet in de huizenprijzen, maar in het ruilmiddel voor huizen dat momenteel op z’n Zimbabwaans devalueert, naast uiteraard nog vele andere problemen die allerlei overheden hebben doen laten onstaan, zoals fictieve stikstofproblemen, klimaatgewauwel, de gevolgen van de wereldwijd gesloopte supply chains door draconisch overheidsingrijpen wegens een griep-achtig virusje en het ruzie zoeken met de belangrijkste energieleverancier door zich te bemoeien met een conflict waar ze niets mee te maken heeft, om over belastingverhogingen nog maar te zwijgen.

  U dacht toch niet dat u een gratis ritje had gekregen hè door een of ander overheidsmirakel? Nee nee. In de realiteit is Pikketty echt maar gewoon een eersteklas dwaas…Nu volgt de afrekening voor uw collectivistische zonden en dwaasheden in de afgelopen jaren en decennia. Athans, het voorrekeningtje, want ‘we’ zijn er nog lang niet. Het gaat allemaal nog veel gekker worden.

 17. passalacqua

  bij oostenwind op je terras zonder privacy, die stank van DE er gratis bij

 18. Johan

  @ Paul

  Dat is wel zo. Al blijf ik het jammer vinden dat er aan de kanaaloever helemaal geen hoogbouw komt. Als er één plek een stedelijke invulling verdient is het daar wel. LR is laagbouw, laagbouw, laagbouw…

 19. Esrin W.

  Laat vanzelf maar een keer klappen deze luchtbel. En mensen: zorg dat je altijd wat cash achter de hand hebt. De koopjes liggen straks letterlijk voor het óprapen.

 20. W

  En dat allemaal gebeurd met Groen Links en D66 in het college van burgemeester en wethouders! En met De Christen Unie de meerderheid in de raad! Maar de Utrechtse studenten hebben gekozen…….

 21. Fred

  Die prijzen gaan alleen maar verder de lucht in.. goede investering dus.
  En veel geld? Ach, dat valt wel mee. Misschien beter betalende banen zoeken?

 22. Hans

  Liggen deze peperdure juweeltjes met hun rug naar het zuiden toe?
  M.a.w. zit je er zo’n beetje de hele dag in de schaduw als de zon lekker schijnt? Daar moet je dan van houden. Terwijl de trein langsdendert…
  Even zonder gekheid: wat een idiote prijzen worden er gevraagd voor deze flatjes.
  ‘Bellevue’, geef er een leuke draai aan qua naamgeving. Zou het helpen?
  ‘Rail Away’ had ook gekund.

 23. Martijn

  Paul is de projectontwikkelaar denk ik. De dynamiek van het spoor haha.
  Dit project is direct aan het spoor, op hoogte van de schoorsteen van de Douwe Egberts, aan een druk bevaren kanaal en en paar honderd meter van niet meer overdekte A2. Toplocatie!

 24. Zuilen030

  Uitstoot van diesel van de schepen op het kanaal krijg je er gratis bij.

 25. Tom

  Geen kosten koper, praktisch geen kosten aan gas en licht, dat scheelt tegenwoordig ook al snel €300/maand, alles van beton, parkeerplek erbij.

  Als je naar verkoopprijzen in de stad kijkt voor oude houten, tochtige huizen wordt je ook niet vrolijk.

  We zullen zien of dit allemaal snel verkoop, dan weten we ook wie er gelijk heeft hier in de reacties

 26. mikel

  tom geen gas en licht??? hahhaha.
  ze worden gewoon aangesloten op de stadsverwarming die gekoppeld is aan de gas prijs. en ik zie geen zonnepanelen hoor. dus gewoon flink aftikken per maand.

 27. Tom

  @Mikel
  Als je de website van het bouwproject erop na had geslagen voordat je je reactie plaatste had je kunnen zien dat deze appartementen een warmtepomp met warmte/koudeopslag in de bodem krijgen. Dat is een heel efficiënte en goedkope vorm van verwarmen en koelen. Tegelijk kun je op de renders (die ook bij dit artikel staan) op het dak veel zonnepanelen zien liggen.

 28. jan

  Wel fijn dat ze deze geluidswal bouwen. Ik woon verderop in de wijk en door dit gebouw heb ik straks minder geluid van de trein.
  En de toekomstige bewoners betalen er ook nog voor!
  Ik denk wel dat het toffe appartementen worden met mooi uitzicht over het water en de stad Utrecht. Je kan zeggen wat je wil maar qua uitzicht is het straks uniek voor Utrecht. En zeer dicht bij het centrum

 29. Langsflitser

  Wat daar vaak wordt aangeboden, moet er naast de hoge verkoopprijs rekening gehouden worden met een of meer van onderstaande punten
  – stadsverwarming
  – huur of apart aanschaffen/afkopen warmtepomp en zonnepanelen
  – apart aanschaffen parkeerplaats in parkeergarage
  – en servicekosten, ook voor de ingetekende collectieve groene binnenplaats

  Bizar dat de woningen als zoete broodjes van de hand gaan.

 30. JdV

  Bizar dat langsflitser niet in staat is een verkoopwebsite te bestuderen voordat hij/zij/het onzin neerplempt hier.

  In Bellevue woon je comfortabel én duurzaam. Door goede isolatie, het aanbrengen van een warmte terugwin systeem, duurzame warmte en koude afgifte voorziening en zonnepanelen op de daken zijn de appartementen in Bellevue energiezuinig.

  Goed voor het milieu! Daarnaast wordt het regenwater opgevangen en weer gebruikt voor de bewatering van de beplanting op het gebouw.

 31. passalacqua

  @jan
  zeer dichtbij het centrum? zeer dichtbij vind ik loopafstand, ik woon in centrum en dus zou de gele brug ook voor mij zeer dichtbij zijn, volgens u? lol

 32. Arjan Verhoeven

  Het is wel een cool gebouw om te zien, en misschien ook om te wonen.

 33. DV

  Kent uw klassiekers…

  Alexandra Road Estate, architect Neave Brown, 1968
  https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandra_Road_Estate

  Zuiderterras, Zuidplein Rotterdam, architect Herman Bakker, 1978
  http://www.zuiderterras.com/

 34. Koel Hoofd

  Het mag wat kosten in 030, maar dan heb je ook niks meer dan een casco ergens in de lucht. Hoe wanhopig kan je zijn.

 35. L

  Op het oog wel een geinig gebouw.

 36. Liza

  Lijkt met wat fantasie op dat gebouw wat in de seventies bovenop Hoog Catherijne is geknald.

 37. jan

  @Passalaqua: zeer dicht bij het centrum is ,een relatief begrip. Het is 2.8 km van de gele brug naar het centraal station Utrecht. Dat is 34 minuten lopen of 13 minuten fietsen. Dat is dus heel dichtbij. Als jij binnen tien minuten lopend in het centrum bent dan staat je huis op een unieke locatie die momenteel meer geld waard is dan de m2 die voor deze nieuwe appartemenenten wordt gevraagd. Maar wat waarschijnlijk ook niet een zeer goed geïsoleerd huis is.

 38. passalacqua

  @jan
  ik snap je uitleg, ik maakte mij druk over het woordje zeer, dat suggereert dat het heeeel erg dichtbij is, wat niet zo is!
  ik woon in t centrum met uitzicht op Dom, heel veel beter dan uitzicht op die gele brug,DE,kanaal,spoor enz, en dankzij eeuwenoude dikke muren goed geisoleerd hoor, veel beter dan beton iig

 39. Langsflitser

  Bizar dat JdV het project zo erg probeert te verdedigen.

  Overigens bedoel ik met ‘daar’ heel Leeuwenstijn. Dat is niet goed neergepend.

  JdV kent mij niet, anders wist JdV dat ik alle tekeningen en documentatie van alle projecten allang en breed gedownload had voordat websites de advertorials plaatsen.

  Ik ben/was geïnteresseerd in de projecten, maar ik blijf kritisch.

 40. Paul

  @martijn, nee ik ben geen project ontwikkelaar maar in Parijs of New York is het heel normaal om langs de metro/ Subway te wonen en ik heb liever dat zelf dan een dodelijkzaaie woonerf laagbouw…waar je alleen de overburen ziet..
  @John, ja ik hoop dat men tot nieuw inzicht komt om veel hoger te bouwen aan het ams rij
  kanaal . In iedergeval bij papendorp…
  Het is onbegrijpelijk dat zelfs de kantoorbouw rond om station Leidse Rijn centrum laagbouw is. Indien je dat als Hub wilt ontwikkelen…

 41. Ben van Diest

  Zie voor de oorspronkelijke plannen voor deze plek het megamozaiek op het Berlijnplein. Grond bedoeld voor openbaar groen verkocht om gaten in de grondexploitatie te dichten.

 42. Fabrício

  Ik woon in Oog in al, je kan amper ademen door fabrieken stank overlast. Kijk die foto dan Douwe Egberts, Eneco en Asfalt fabriek schoorstijnen, lekker alles in de buurt. Success, ik zou daar niet eens wonen als ze mij gratis een woning geven. Ik kan niet wachten dat ik hier weg ben waar ik nu zit. Vooral in zomer is het erg, je kan in de nacht niet je raam open laten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).