Groot terrassengebouw met 144 woningen naast Gele Brug in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Groot terrassengebouw met 144 woningen naast Gele Brug in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Groot terrassengebouw met 144 woningen naast Gele Brug in Utrecht

Groot terrassengebouw met 144 woningen naast Gele Brug in Utrecht
Artist impression van het toekomstige gebouw
Er komen 144 woningen naast de Gele Brug in Leidsche Rijn. Er komen onder meer bungalows, woon-werkwoningen, appartementen en duplex-penthouses.

Er komen 144 woningen naast de Gele Brug in Leidsche Rijn. Er komen onder meer bungalows, woon-werkwoningen, appartementen en duplex-penthouses.

Het project heet Bellevue en wordt ontwikkeld door Heijmans. Het ‘terrassengebouw’ bestaat uit koopwoningen en varieert in woonoppervlakte van 40 tot 165 vierkante meter. Naar verwachting start de bouw van het project in 2022, waarna het project in 2024 wordt opgeleverd.

Het project moet een gezonde woon- en leefomgeving voor uiteenlopende doelgroepen krijgen. “Zo worden de woningen zeer energiezuinig en kunnen bewoners gebruikmaken van elektrische deelvoertuigen. Ook komen er verschillende binnentuinen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Heijmans.

14 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Tja, als je maar vet veel betaald voor een koopflat, dan krijg je ook wat.
  Om nou even heel cynisch te zijn: er is in de artist impression géén plek voor diertjes en plantjes anders dan een mini huisdier aan een touwtje en een plantje in een potje.

 2. berend

  Ik vind het jammer zo’n grote puist op die plek. Je komt juist zo mooi aan in Leidsche Rijn als je nu de brug over fietst

 3. cas

  Ik voel me weer een vreselijke zeurder, maar hoe kan je over een gezonde leefomgeving spreken als je daar langs een spoor en weg woont waar veel verkeer, geluid en ijzerstof vanaf komt?

 4. Henk

  @ Cas, in plaats van wat doelloos in de ruimte te zeuren, waarom voeg je niet echt wat toe en plaats je wetenschappelijk onderzoek van meerdere bronnen over dit onderwerp zodat iedereen wat leert. Dit is een beetje zinloos niet?

 5. MijWelBekend

  Heijmans laat de spoorkant niet zien, maar ik verwacht daar de keukens en badkamers, wellicht zelfs met inpandige balkons met driedubbele beglazing. Het gebouw wordt dan feitelijk een geluidswal.

  Met geluid zal het dan wel meevallen. Verkeer is dan niet zo’n probleem, en bovendien kijken velen er over heen.

  Fijnstof blijft een probleem, maar dat kan aan de woonzijde zelfs minder erg worden doordat die muur het tegenhoudt.

 6. Hendrik

  144 woningen, misschien idee om ook 144 bomen te planen?

 7. BramD

  Ziet er goed uit.
  Lijkt me een mooie plek om te wonen.

 8. Peter.

  Mooi project. Die locatie kan wel een impuls gebruiken.

 9. Berk

  Heel mooi, goede keuze ook die terassen op die plek. Ben ook beniewd naar de achterkant (of is het de voorkant?)

 10. cas

  Henk, dank voor de aanvulling met wetenschappelijke artikelen…..

 11. Gerard Brugmans

  Kan er een verbod komen op die surrealistische artist impressions met die mooie bomen en planten? Zo ziet het er echt niet uit als Heijmans het straks gaat opleveren, dan is het gewoon nog een kale betonboel. Dat groene plaatje komt er alleen als de toekomstige eigenaren het kunnen en willen (blijven) betalen. En meestal komt daar weinig van terecht, omdat ze elkaar binnen de kortste keren de tent uitvechten in nare VVE vergaderingen over de gigantische kosten van het onderhoud en de reparaties van lekkages op de balkons.

 12. Inez

  O nee, verschrikkelijk. Een mooi gebouw op een helemaal verkeerde plek.
  (Slechte lucht en herrie, je hoeft geen wetenschapper te zijn om dat te zien.) En een woning van 40 vierkante meter is niet meer dan een etage.

 13. Paul

  prachtig gebouw en positief juist om zicht te hebben op de spoor dynamiek. Juist die aspecten maken de locatie uniek. Ik begrijp niet waarom mensen zo negatief doen over wonen aan het spoor. In heel veel wereld steden zie je appartementen aan metro of spoorlijnen. De ruimte van de locatie vindt ik heel goed gebruikt ,met prachtige terrassen op de zuid kant.
  Ook aan het AR kanaal zou een dergelijk gebouw goed passen zodat je van de voorbijgaande schepen kan genieten.

 14. Cohen

  Hip allemaal. Maar ik vraag me af of deze doelgroep inmiddels niet liever een ruimer nul-op-de-meter huis in een buitenwijk heeft. Juist deze groep is relatief meer blijven thuiswerken en eigen EV voor de deur (die straks ook je accu voor overtollig stroom uit je zonnepanelen is) is veel handiger dan een deelauto.

  Ook is het nog maar de vraag wie dit nog kan lenen als de rente nog wat verder doorstijgt, maar dat is weer een ander verhaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).