Eerste woningen Wonderwoods in de verkoop; prijzen tussen 342.000 en 1.155.000 euro Eerste woningen Wonderwoods in de verkoop; prijzen tussen 342.000 en 1.155.000 euro

Eerste woningen Wonderwoods in de verkoop; prijzen tussen 342.000 en 1.155.000 euro

Eerste woningen Wonderwoods in de verkoop; prijzen tussen 342.000 en 1.155.000 euro
De eerste woningen van het veelbesproken vastgoedproject Wonderwoods staan te koop. De twee groene torens van 73 en 105 meter hoog komen tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Appartementen van één kamer staan te koop voor 342.000 euro. Iets ruimer wonen? Een appartement met vier kamers kost 1.155.000 euro.

De eerste woningen van het veelbesproken vastgoedproject Wonderwoods staan te koop. De twee groene torens van 73 en 105 meter hoog komen tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Appartementen van één kamer staan te koop voor 342.000 euro. Iets ruimer wonen? Een appartement met vier kamers kost 1.155.000 euro.

De twee torens krijgen naast 410 koop- en huurwoningen, kantoorruimte, horeca, sportfaciliteiten, winkels, educatiecentrum ook honderden bomen en duizenden struiken. Al het groen wordt aangeplant op de gevel, dakterrassen en in verschillende binnentuinen. In de garage van Wonderwoods staan straks deelfietsen -auto’s en scooters klaar voor de bewoners.

Het vastgoedproject heeft al meerdere awards in de wacht gesleept.  De bouw is gestart in 2020, de eerste appartementen zijn eind 2023 klaar en het hele project moet afgerond zijn in 2024.

Woningen?

De eerste dertig woningen zijn nu in de verkoop gegaan. De appartementen variëren in prijzen van 342.000 euro tot 1.155.000 euro. Voor het goedkoopste bedrag krijgt de koper één kamer van zo’n 50 vierkante meter. Een appartement met twee kamers, van zo’n 56 vierkante meter, moet 368.000 euro opleveren. Voor 1.155.000 euro krijgen de kopers vier kamers en in totaal 157 vierkante meter.

68 Reacties

Reageren
 1. Leon

  Nu gaat iedereen weer klagen dat het te duur is, maar de prijs voor een nieuwbouwwoning zo dicht bij het station is natuurlijk marktconform. Als je al ziet voor wat soort prijzen de studio’s bij de IBB verkocht worden, dan moet je dit wel vragen. En als het te duur is, verkopen ze niet en dan zakt de prijs vanzelf.

 2. Lombokker

  342.000 euro voor een eenkamerappartement van 50m² ???

  Ik verwacht toch wel wat verschuivingen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar (16 maart 2022, zet het vast in je agenda!). Nou ja, verschuivingen, eerlijk gezegd hoop ik op een bijltjesdag voor de zittende partijen.

 3. Esther

  Eens Leon, deze locatie vraagt om zo’n prijs in het huidige woningmarktklimaat. We gaan zien of er voor die prijs mensen willen neerstrijken.
  Ik juich al dat groen in het stationsgebied in ieder geval toe.

 4. Scherpschutter

  @Leon

  In het tempo waarin de ECB momenteel burgers berooft door op ongekende schaal de koopkracht van de Euro uit te hollen wordt uiteindelijk alles onder 1.000.000 Euro een absoluut koopje.

  Niet dat ik het ooit zou betalen om in een soort Efteling woning te gaan wonen als sociaal vee in een transitie-experiment, maar de Wonderwoods woningen zijn sec bezien niet duur. Geld is gewoon geen fluit meer waard.

 5. Ed.

  Daar komen de jaarlijkse kosten voor de verticale tuinman ook nog bij 😉

 6. Erwin

  @lombokker: waar je je druk over maakt! Prijzen lijken me marktconform en als mensen dat er voor neerleggen is dat prima toch?

 7. Sjors

  Wat een waardeloze presentatie. Kan geen plattegrond vinden of waar welk appartement precies gesitueerd is.
  Heel irritant.

 8. Uuutje

  @ Lombokker

  De gemeente of gemeenteraad hebben zo goed als geen mogelijkheden om hier al te veel tegen te doen.

  Ik denk dat j eerder het neo-liberale geluid in Den Haag moet weg stemmen (CDA, VVD en klein rechts), kom je verder mee, want die zijn volledig voorstander van geen enkele beperkingen op prijzen op de woningmarkt.

  Overigens is de gemeente Utrecht wel al met tal van mogelijkheden bezig, je linkse vrienden dus, om hier toch nog wat aan te kunnen doen, zoals deze:
  https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5233943/beleggers-opkopen-panden-verhuur-woningmarkt

  Zo kan er toch nog iets aan vergaande prijsontwikkelingen gedaan worden.

 9. J. Jacobs

  Bijzonder toch, met dat linkse gemeentebestuur dat zich onvermoeibaar inspant voor een schitterend, verkeersveilig en groen white ghetto. Op die manier vertrekken die armoedzaaiers vanzelf naar de buitenwijken.

 10. TJA…

  Ziet er mooi uit. Lijken me bij uitstek geschikt voor senioren.
  Hopelijk komen er daarom ook deel-rollators en deel-scootmobiels klaar te staan.

 11. Maarten

  Het lijkt duur, maar zo dicht bij het station bespaar je dan weer fietskosten.

 12. Hans

  Dat de prijzen zogezegd ‘marktconform’ zijn, wat sommigen hier als argument aanvoeren om te beweren dat die prijzen ‘dus’ deugen voert ons meteen naar de kern van het probleem: de Nederlandse huizenmarkt is totaal verziekt. De exorbitante prijzen die schaamteloos gevraagd worden is een van de bewijzen voor deze stelling. De verziekte woningmarkt is er de oorzaak van dat er voor tal van mensen met een normaal inkomen vrijwel geen huisvesting meer te vinden is. Dakloosheid onder goed functionerende werkenden neemt sluipenderwijze toe. Het roekeloos bouwen voor de rijken houdt dit probleem niet alleen in stand maar verergert het in aanzienlijke mate, van dag tot dag, van maand tot maand, van jaar tot jaar. Er zijn radicale hervormingen nodig om hier enig soelaas in te bieden, om te beginnen met het versneld afschaffen van de hypotheekrenteaftrek, het bestrijden van het verheerlijken van het eigen woningbezit, het versneld bouwen van betaalbare huurwoningen voor modaal verdienende Nederlanders en het verbieden van speculatie met huizen als object van winstmaximalisering.

 13. Johan Visser

  Wat een schandalig exorbitante prijzen. Verdient de gemeente dan zoveel geld op de grondverkoop? Arm Utrecht…..

 14. Francien

  Wat raar om deze prijzen goed te keuren omdat ze marktconform zijn. Wordt het niet eens tijd om iets aan deze overspannen markt te doen, waarinvesteerders en huisjesmelkers goud geld verdienen ten koste van een eerste levensbehoefte van mensen: het recht van een dak boven je hoofd. Jonge gezinnen hebben geen kans op een woning. Laat staan de wat zwakkeren in de maatschappij. Maar gelukkig kan de happy few nog steeds heel slim heel veel geld verdienen. Walchelijk.

 15. Utrechtse Jantje

  Beste @Sjors , heb jij dan serieuze belangstelling voor deze genoemde woningen , daar koop je elders toch n aardige eengezinds woning voor man ….

 16. Pee

  Wie gaat de flora bijhouden?
  Ongedierte en schimmels zullen hoogtij vieren .
  Die problemen steken vanzelf de kop op dat is onvermijdelijk .

 17. Wendy

  Ik weet dat het woningen zijn vlakbij het centrum en zo’n beetje naast het station, maar ik vind €342.000 well heel erg veel geld hoor voor een 1 kamer woning.
  In de achterhoek koop je daar een prachtige eengezinswoning voor.

 18. JdV

  7500 per m2 is fors aan de prijs, zelfs voor die locatie. Een steenworp verderop (Parkhaven) ligt de prijs rond de 5000 per m2.
  Dat is een groot verschil terwijl er hemelsbreed 500 meter afstand tussen zit. Persoonlijk zou ik dan eerder in Parkhaven een appartement kopen dan in Wonderwoods.

 19. Berk

  @Lombokker Haha, en je denkt dat dit onder een rechtser college gaat veranderen?LOL

 20. Joop

  De prijzen zijn vulgair! Nog even en we hebben een nieuw kerstverhaal. Voor de meesten is er geen betaalbare plek meer (herberg). Ik denk dat de tijd is gekomen om het belastingvoordeel voor koopwoningen volledig af te schaffen, eens kijken wat dan da zogenaamde marktconform is waar velen mee schermen.

 21. Baliekluiver

  De servicekosten zullen ongetwijfeld na de 1e VvE vergadering snel worden ‘aangepast’ waarna al dat prachtige Wonderwood afgevoerd wordt en wij weer met zo’n dertien-in-een-dozijn betonnen flat opgescheept zitten.

 22. RABE

  Voor die prijzen staan de woningzoekende starters vast wel in de rij.

 23. Binnenstadbewoner

  Dit worden dus grotendeels beleggingsprojecten voor ‘the rich (& famous). Hierin gaat niet alleen maar permanent gewoond worden. Vermogenden – zeker ook uit buitenland – zullen dit opkopen. In de praktijk is het dan een tijdelijk onderkomen en zal er ook veel leegstand zijn, zoals in London en Parijs. Een pand ‘voor erbij’. Wachtend om het t.z.t. met veel winst te verkopen.

 24. Lachgas

  Hoe is vertikaal groenonderhoud geregeld. Ieder voor zich of in de servicekosten?

 25. Uuutje

  Dat linkse college heeft door ultra neo-liberaal beleid in Den Haag heel erg weinig mogelijkheden om iets aan prijsontwikkelingen op de woningmarkt te doen.

  Toch proberen ze (links) juist alles wat in hun mogelijkheden ligt. https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5233943/beleggers-opkopen-panden-verhuur-woningmarkt

  Een rechts college had juist niet ingegrepen, maar blijf lekker in de waan dat rechts iets aan prijsontwikkelingen op de woningmarkt gaat doen. Zij hebben de malaise op de woningmarkt juist veroorzaakt. CDA en VVD sowieso, met steun ook van de PVV en ook Forum, die juist moties steunen tegen ingrijpen op de woningmarkt. Dat je het even weet. Zij komen op voor de belangen van de rijken. Zij denken dat het een recht is om al het succes aan je zelf te wijten en 50-70% van de mensheid weg te kopen van de woningmarkt.

 26. Rvd

  @ Joop. Afschaffen van hypotheekrente aftrek maakt niets uit. Rente is ongeveer 1% en aftrek elk jaar minder (straks 30%). 100.000 € lenen kost €1.000 per jaar, €300 aftrek. Bij € 350.000 lenen scheelt aftrek stoppen minder dan € 100 per maand…
  Nu al lenen heel veel ‘starters’ en doorstromers forse delen aflossingsvrij en dus zonder hypotheekrente aftrek.
  Het aantal nieuwe huizen is gewoon te weinig om de migratie en kleinere huishoudens bij te houden… en als veel mensen iets willen waar een tekort aan is stijgen de prijzen…

 27. TeringJantje

  @ Hans

  Zeker geen koophuis hè?

 28. Nina

  Bizarre prijzen.

  De hypotheekrente stijgt alweer iets en aangezien de hoogte van het hypotheekbedrag wordt bepaald door de jaarlijkse rentelast, gaan de prijzen met het stijgen van de hypotheekrente vanzelf dalen. Het wordt dan gewoon onbetaalbaar.

  Vroeger kon je max. 4-4,5 keer een jaarsalaris lenen voor een huis; een veel beter uitgangspunt.

 29. Don

  Betaal je 3,5 ton voor een een kamer hok heb je ook nog geen uitzicht omdat er een struik voor je raam zit. Denk dat daar snel de zaag ingaat voor dat geld wil ik toch wel een beetje naar buiten kijken.

 30. JdV

  @Hans: Onzin. Voor 342.000 is er in NL heel wat huisvesting te vinden. Ook vlakbij, in Utrecht of vlak daarbuiten. Is er voor 342k veel te vinden naast het station in 030? Nee. Aan de Keizersgracht in 020? Nee. In Bloemendaal? Nee. Maar hyuizen zat voor die prijs. Alleen niet op elke locatie. Huurhuizen zijn de pest voor een wijk. Geen of weinig binding, huurders hebben geen belang bij hun omgeving zoals kopers, want ze verhuizen toch weer. Niet voor niets worden bij wijken die moeten worden omhooggetrokken juist veel koopwoningen gebouwd.
  @Francien: Je hebt geen recht op een goedkope woning op een plek waar iedereen wil wonen. Das echt een misverstand. Kansen genoeg op woningen voor 350k. In Utrecht of vlak daarbuiten.
  @Joop: Huursubsidie dan ook afschaffen, eveneens graag marktconform. Gelijke monnikken, gelijke kappen. Bovendien, hypotheekrenteaftrek? Das echt niet veel hoor. Op 350k hypotheek tegen 2% bruto (7k rente per jaar) 30% oftewel 2k per jaar. Schaf maar af, maar dan ook het huurwaardeforfait.

 31. Leon

  Ah, de marktprijzen zijn te hoog en dus moeten er maar geen huizen meer gebouwd worden? Of moeten de huizen voor een fractie van de marktprijs verkocht worden zodat de kopers van die huizen direct een ton aan overwaarde kunnen verzilveren bij doorverkoop? Nee, dat heeft zin. Niet dus.
  Er moeten huizen gebouwd worden, die kun je niet ver onder de marktprijs gaan aanbieden aan de happy few die dan inloten (want, als je huizen onder de normale prijs aanbiedt dan wordt elk appartement 10x overschreven), dat is pas echt oneerlijk.
  Mensen schreeuwen en roepen weer van alles, maar uiteindelijk moet je huizen bouwen en verkopen om de markt te verkoelen en dit is een project dat daar prima in past.

 32. Sjaak

  Mensen met geld moeten toch ook ergens wonen? Of worden die verbannen naar buiten de stad?

 33. jan

  ah dit word vast net zo’n succes als dat defensie project wat op de oude plek van het Holland casino moet komen. Daar staan nu al meer dan een jaar 100+ woningen te koop.

  Als je 4 ton of meer te besteden hebt aan een woning dan ga je toch niet op een van deze locaties wonen, Er is voor die doelgroep volgens mij keus genoeg.

 34. Geen woning geen koning?

  “bouwen is goed voor de huizenmarkt” ammehoela
  Bouw veel, verkoop voor een lage prijs en dwing daarmee anderen hun woekerprijzen te verlagen. Dit is niet hoe je de woningcrisis ook maar een beetje oplost

 35. Bill

  Ja, ‘t is veel geld, maar voor de plek in het stationsgebied in een van de meest gewilde steden van Nederland zeker niet de hoofdprijs. Denk dat het storm gaat lopen..!

  En nee, er is niet veel betaalbare sociale huur mogelijk in het duurste stukje Utrecht.

 36. maanwu

  @Baliekluiver, @Lachgas:
  https://openarchivaris.nl/blob/a0/d1/07d3a0b75e639237b209d8e40d24.pdf:

  De wijze waarop de conditie van de bomen wordt gewaarborgd, is mede vastgelegd in artikel 16 van de overeenkomst als onderdeel van het erfpachtrecht. Zekerheidshalve geldt dit artikel 16 ook als kwalitatieve verplichting en kettingbeding. De specifieke afspraken over het groen en het onderhoud daarvan zijn daarmee langjarig geborgd, ongeacht wie de eigenaar van het vastgoed is. De planten- en boomsoorten moeten het gewenste architectuurbeeld geven en goed gedijen in het Nederlandse klimaat. En verder is de kwaliteit van onderhoud en beheer van groen van groot belang.

  Ik heb geen idee of die tekst nog actueel is en of daar makkelijk onder uit te komen is.

  Vraag me ook af of je naast die 342.000 ook nog erfpacht moet betalen.

 37. Rob Mebus

  Het is gewoon een flat. Op het pltaaje ziet het er fantastisch uit.

 38. Ton

  Als er genoeg mensen zijn die dit er voor over hebben, is de bereikbaarheid blijkbaar toch ruim voldoende.

 39. Hans

  Mijn bovenbuurman klaagt over m’n blauwe regen die zijn balkonnetje bedreigt. Er zouden ‘beestjes’ in zitten die dan op zijn wasgoed afkomen.
  Dit zijn de taferelen die zich op Wonderwoods gaan afspelen, in oneindig meervoud – en waar Ronald Giphart misschien een leuke roman ‘Wonderbos’ uit zou kunnen persen.

 40. Massegast

  Lezen mensen: Hans de Geus, ‘Hoe ik huisjesmelker werd’! De huizenmarkt is verziekt door het monetaire beleid van de ECB, zetelend in die glazen rots in Frankfurt. Daar wordt dit beleid gemaakt. Geheel buiten democratische controle. En n.b. Klaas Knot (ECB Mitglied) is bezorgd over de huizenmarkt! Een onversneden gotspe!

 41. Lachgas

  Heeft veel weg van Artist Impression. Werkelijkheid ziet er vaak totaal anders uit.
  Denk bv aan watergeven beplanting.
  Zie het er na paar jaar verdort uit.
  En er zijn nu al veel mensen die over het minste of geringste klagen over gebrek aan uitzicht. Hè er staat een struik voor mijn raam. Uitzicht weg. Klagen helpt niet, vrees im.

 42. Steven Menke

  @JdV huurtoeslag en subsidiëring koophuizen is onvergelijkbaar. Huurtoeslag totaal €3,6 miljard (en gaat naar arme mensen). Hypotheekrenteaftrek is €28,3 miljard per jaar. Gelijke monniken gelijke kappen zijn er dus decennia al niet.

 43. El salvador

  Man man man, waar maken jullie je druk om? Wees trots dat er zo een project in de stad ontwikkeld wordt. En als je het niet kan betalen hoef je toch ook niet te reageren? Is dat jaloezie, afgunst of heb je het voor jezelf zo bont gemaakt dat je de rest van je leven afhankelijk bent van een sociale huurwoning? Zoek het bij jezelf, lees kranten, verdiep je in het project en kijk dan nog eens naar de prijzen. Zo gek is dat allemaal niet.

 44. Koel Hoofd

  €342.000 voor 50m2 met Frans balkon is niet marktconform!
  500m verderop heb je 6 ton 108m2 met tuin en parkeerplaats, nog steeds op loopafstand van het station. Dat is wel marktconform want daar zijn er niet zoveel van.

  Wat er hier wordt verkocht is prestige, groen gebakken lucht, lidmaatschap van een exclusieve inclusieve club van meelopers, maar geen woning.
  Kortom, duur en zaam (samen duur)

  Het is wel heel goed nieuws voor die woningeigenaren 500m verderop.
  Hun huizen met tuinen worden spontaan tonnen meer waard zonder er ook maar iets voor te doen. Zouden daarom D66/GL hier al sinds 2006 aan de macht zijn en gentrification als duurzame (samen duur) oplossing voor alle sociale problemen promoten ?

 45. Esrin W.

  Hélemáál een mooi bedrag als je dit even terugrekent naar guldens.

 46. Vincent

  Dure stad in duur land bouwt dure huizen. Nieuws! Ophef!

 47. Wim

  @ Bill

  Sterker nog, het lóópt storm. Een groot deel van de appartementen is al verkocht in de pré-sale.

 48. Johan

  @ alle chagrijnige toetsenbordridders hierboven

  Je kunt het ook anders zien. Eindelijk ontstaat er een mogelijkheid om in Utrecht grootstedelijk te wonen. Op een perfecte plaats – naast het station, op kruipafstand van de binnenstad, vlak bij de A2 – moderne appartementen in bijzondere hoogbouw. Bravo architecten, Utrecht mag hier blij mee zijn.

 49. Erwin

  @lachgas: in Milaan staan dezelfde gebouwen. Prachtig!
  @nina: misschien zijn er wel mensen die (veel) meer dan jij verdienen..?
  @allen: de makelaar zet potentiële kopers niet eens meer op de reservelijst. Zo groot is de vraag.

 50. Len

  @Esrin: als je anno 2021 nog steeds naar Guldens terugrekent dan ben je af.

 51. JdV

  @Steven Menke: dan reken je het door eigenaren betaalde huurwaardeforfait niet mee. Of de hogere OZB voor eigenaren. Dan komt jouw vergelijking er anders uit te zien. Ook de risico-opslag(huiseigenaren lopen risico op prijsdalingen) en de door eigenaren zelf te betalen onderhoudskosten en btw hier op laat u buiten beschouwing merk ik. Gokje, u bent huurder?

 52. JP

  Prachtig project voor een bepaalde doelgroep ja. Wie dit niet wil en kan betalen zijn er andere B-locaties beschikbaar. Voor wie de digitale brochure wil zien: https://wonderwoods-brochure.webflow.io

 53. Uuutje

  @ Alle azijnzeikers

  In Milaan staan deze gebouwen al jaren en er is niks aan de hand met jullie voorspelde zuur-gure toekomstbeeld. Het groen ziet er pico-bello uit, de bewoners hebben nergens last van.

  In Eindhoven is een zelfde soort gebouw nu ook bijna klaar. Het groen is zojuist geplant. Ga daar maar eens kijken voordat je gaat miepen. Ziet er gewoon prima uit.

 54. Steven Menke

  @JvD Alle kosten en risico’s die je benoemt worden uiteraard ook doorberekend in huurprijzen, dus dat is een non-argument. 
Het totaal aan eigenwoningforfait is €3,6 miljard.

  Alles bij elkaar is het netto fiscale voordeel voor eigenaren van woningen €9.5 miljard euro per jaar. Dat is €2.000,- per koopwoning, elk jaar weer. Van belastinggeld dat ook huurders is opgebracht.

  
Daarom stelt het IMF dat hypotheekrenteaftrek leidt tot ongelijkheid en marktverstoring en pleit ook de DNB al jaren voor afschaffing.

  

Geloof je de cijfers niet? Lees dan zelf https://longreads.cbs.nl/welvaartinnederland-2019/belastingen/#belastingvoordeel-aftrek-eigen-woning

 55. JdV

  @steven menke: zosls je zelf stelt gaat huursubsidie naar mensen met lage inkomens. Die betalen minder belasting dan dat ze aan toeslagen ontvangen. En dragen dus niet bij aan de gegeven HRA.

 56. Nina

  @ Erwin

  Er zijn er vast die meer verdienen dan ik, maar of ze het ook krijgen….

  Ik heb ooit nog een hypotheekrente betaald van 9,6% en inmiddels veel kapitaal opgebouwd met huizen. Ik kende mensen die begin jaren ’80 zelfs 12% moesten betalen na een rentevaste periode en krom lagen om in hun huis te kunnen blijven wonen.

  Als de rente verdubbelt naar 3% (nog steeds heel erg laag), gaat de betaalbaarheid vanzelf naar beneden. De bank verleent dan gewoon een lager hypotheekbedrag.

  We gaan het zien.

 57. Kees

  Een ultralinkse raad en alleen nog maar yuppen en studenten in de stad. Hypocrisie is links niet vreemd.

 58. Koel Hoofd

  @Steven Menke
  Het IMF begrijpt niet hoe Nederlanders over beleggen in steen denken.
  Elke buitenlander begrijpt dat niet trouwens, dus ook de ECB loopt te zeiken dat
  Nederlanders te veel schulden hebben. En DNB moet dansen naar de pijpen van de ECB en zo is de cirkel weer rond.
  Feit is, Nederland is juist steen rijk omdat we graag beleggen in baksteen.
  Alleen begrijpt de rest van de wereld de duurzame waarde van een baksteen niet omdat ze bouwen in beton en hout.
  Die materialen zijn gevoelig voor rot en totaal niet duurzaam want na 30 jaar is het kapot waar een baksteen 300 jaar meegaat.
  Dus beleggen in beton is een oplopende schuld waar beleggen in baksteen oplopend rendement oplevert. Hogere wiskunde voor die simpeltons van IMF en ECB.

 59. Bert

  Ach ja, de DNB keurde de cdo’s goed die de crisis van 2008 brachten, omdat de heer wellink het niet snapte. De ECB zet de geldpersen continu aan en leent gratis aan banken. En alle tekorten dumpt de ECB wel weer bij diezelfde Nederlanders.

  Dus om die jongens nou als voorbeeld te nemen…

 60. C

  Prachtig project! Overal in Nederland stijgen de prijzen, maar mensen klagen niet over de extreem lage rente. Overigens zie ik niet alleen dat er koop appartementen worden aangeboden, maar ook huur! Jammer voor de starters maar dat heeft niets met die project te maken dat probleem hebben we overal in Nederland. We kunnen het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken want klagend zullen er altijd zijn. Helaas!

 61. WV

  @ C
  Helemaal mee eens. Een verrijking voor de stad.
  Het gemiep van de PvdA tegen ‘te duur’ is voor de bühne.
  Het socialistische arbeidersparadijs.

 62. Bill

  Ja, Utrecht staat bekend om z’n selectieve zeurders, mensen die de mechanismen van de markt niet kennen en denken dat op elke straathoek sociale huur mogelijk is, en bij het minste of geringste roeptoeteren zonder zich in de materie te verdiepen. Daar is het web natuurlijk de beste plek voor.

  Mooi project van een internationaal zeer erkende architect op een unieke locatie voor een bepaalde groep inwoners die nu nog te weinig wordt bediend. Graag meer van dit soort projecten in de stad!!

 63. bawang putih

  ben benieuwd wat er overblijft van de begroeiing na een flinke februaristorm

 64. Uuuutje

  https://nos.nl/artikel/2383793-woningtekort-is-niet-de-enige-oorzaak-van-torenhoge-huizenprijzen

 65. W

  Ben wel benieuwd waar die mensen die ‘ingetekend’ hebben nu wonen! Wonen ze al Utrecht?
  Of bouwt Utrecht voor de yuppen van buiten Utrecht?
  En vergeet men helaas wel te bouwen voor de sociale sector.

 66. Esrin W.

  @Len: ik hoor dit wel váker natuurlijk. Vaak ook nog uit dezelfde monden die ook de slogan hanteren “ik hou aan het eind van mijn salaris een stukje maand over” en dan maar niet snappen waar dit vandaan komt.

 67. Yup

  @ W
  Ach hou toch eens op met de gemiezemous. Dit is eigenlijk het eerste project in Utrecht waar ook écht mooie appartementen gebouwd worden. Mag het ook eens een keer.

 68. Matthijs

  @Leon ‘marktconform’ is juist het probleem, want de hele markt staat te hoog. Deels door het tekort, maar vooral door het financiële systeem. Ik ben het eens dat Wonderwoods goedkoper maken niks oplost en een recept is voor pandjesflippers, maar er moeten stevige fiscale maatregelen genomen worden om geld uit de markt te halen, met name van beleggers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).