Er komen 250 studio’s voor studenten in Leidsche Rijn Centrum - De Utrechtse Internet Courant Er komen 250 studio’s voor studenten in Leidsche Rijn Centrum - De Utrechtse Internet Courant

Er komen 250 studio’s voor studenten in Leidsche Rijn Centrum

Er komen 250 studio’s voor studenten in Leidsche Rijn Centrum
Er komen 250 studio’s met een oppervlakte van tussen de 23 en 48m2 in Leidsche Rijn Centrum. De woningen van ontwikkelaar Sustay moeten in november 2018 worden opgeleverd. Het gebouw wordt zes verdiepingen hoog.

Er komen 250 studio’s met een oppervlakte van tussen de 23 en 48m2 in Leidsche Rijn Centrum. De woningen van ontwikkelaar Sustay moeten in november 2018 worden opgeleverd. Het gebouw wordt zes verdiepingen hoog.

Camelot Real Estate heeft een koopovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar. Er komen ook een aantal commerciële ruimtes in de plint van het gebouw. Op dit moment is de bouw van de tweede verdieping afgerond.

Camelot heeft eerder ook in Amsterdam, Delft, Arnhem, Leiden en Eindhoven volledig gemeubileerde ‘microliving studio’s’ gebouwd bedoeld voor studenten. Het project wordt naar verwachting in november 2018 door Sustay aan Camelot opgeleverd en zal vermoedelijk de naam Camelot Campus 030 gaan dragen.

10 Reacties

Reageren
 1. David

  Ja want als studenten ergens willen wonen dan is het zo ver mogelijk weg van de Uithof. Geniaal bedacht…

 2. Marcel

  Goh David…

  Met de trein 3 minuten naar CS.
  Ja echt heel veel verder dan Overvecht of Zuilen….

 3. MJPD

  “Microliving studios”. Welke paarse broek heeft dat nu weer bedacht? En weer 250 studentenhokken erbij in Utrecht. De projectontwikkelaars varen er wel bij. Werkende starters en doorstromers, de mensen die geld in het laatje brengen in de Utrechtse kas, hebben weer het nakijken.

 4. Henk

  @ MJPD,

  Beetje een Donald Trump opmerking. Muurtje om utrecht tegen alle klaplopers dan maar?

  Lelystad heeft (bijna) geen studenten, alleen maar mensen die geld in het laatje brengen, en het is daar leuk! Ik ben er niet weg te slaan. Misschien is dat wat voor je?

  Een echte stad is divers in alle opzichten, en maak je met z’n alleen.

  Aldus Henk.

 5. MJPD

  @Henk U predikt diversiteit maar gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat de meeste (nieuw)bouwplannen in Utrecht gericht zijn op studenten.

 6. Johan

  MJPD, waarbij ik dan wel heel blij dat het nu eens niet een project in het Centrum betreft maar een project in de buitenwijken. In het centrum wordt inderdaad alleen nog maar gebouwd voor studenten en starters, alle diversiteit verdwijnt daar. Gelukkig is dat in LR niet het geval

 7. homie

  Ga op een ochtend eens kijken naar de fietsbewegingen op het Vredeburg Potterstraat Reigerstraat. Het zou inderdaad logischer zijn als er veel meer gebouwd word op de uithof zodat daar een volwassen wijk kan ontstaan.

 8. Henk

  Dan heb ik toch uitstekend nieuws. In zijdebalen worden 500 dure woningen opgeleverd. Galaxy hotel bij het jaarbeursplein gaat dik 300 dure woningen bouwen vanaf maart. Het beurskwartier wordt 3000-5000 dure woningen. In het voorzetgebouw zijn recentelijk 300 dure woningen opgeleverd. Ook gaan er gezinswoningen bij het Merwedekanaal gebouwd worden.

  Als je de starters / studentenwoningen gaat vergelijken met een eengezinswoning gaat vergelijken zitten er 3 appartementen in dezelfde oppervlakte X 20 verdiepingen = 60 woningen, ongeveer 100 mensen. Dan moet het gezin in de eengezinswoning wel heel veel te besteden hebben om meer uit te geven dan de 100 studenten.

 9. Geenstijl@Utrecht

  Er moet gewoon een mix komen in nieuwbouw projecten die voor iedere doelgroep evenredig uitpakt, het kan voor een student ook leuk zijn om bij de loodgieter of de jurist te wonen, om maar eens wat te opperen.
  Een leuke diverse samenstelling lijkt mij erg leuk om te wonen.

 10. De Rekenkamer

  Haha Henk, even doorrekenen: jij denkt op de oppervlakte van één eengezinswoning in Utrecht een complex van 60 verdiepingen te kunnen realiseren? laten we voorzichtig zijn en 2,5 meter rekenen per verdieping, en we concluderen dat je naar de gemeente moet gaan om een gebouw van minstens 150 meter neer te zetten in de stad (zonder al teveel ruimte voor een lift), waar op elke verdieping gemiddeld 1,6 personen moeten wonen.

  Succes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).