Gemeente wil studentenwoningen in kantoor Ravellaan - De Utrechtse Internet Courant Gemeente wil studentenwoningen in kantoor Ravellaan - De Utrechtse Internet Courant

Gemeente wil studentenwoningen in kantoor Ravellaan

Gemeente wil studentenwoningen in kantoor Ravellaan

De gemeente Utrecht wil studenten huisvesten in het kantoorgebouw aan de Ravellaan 96 in Oog in Al. Vanaf oktober komt het gemeentekantoor leeg te staan door de verhuizing naar het nieuwe Stadskantoor aan het Jaarbeursplein. Het kantoor kan 250 studenten huisvesten. 

Naast 250 studentenwoningen, wil de gemeente aan de Ravellaan ruimte creëren voor kleinschalige horeca en zzp’ers. De gemeente wil zeker 10 jaar studenten in het pand laten wonen. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het plan.

4 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Dit is in ieder geval veel beter dan sloop, dus kapitaalvernietiging !

 2. Geenstijl

  Wat een fantastisch goed idee, dit zal weer wat ruimte geven aan de woningnood onder studenten in de stad Utrecht.
  Laten wij hopen dat er meer van dit soort ideeën komen om de studenten in Utrecht te huisvesten.
  Absoluut een goed idee, bravo.

 3. Utrechter

  Op het eerste gezicht een loffelijk streven.

  Deze “transformatie” is wel enigszins omstreden te noemen. Voor een functieverandering van kantoren naar woningen moet normaliter door private partijen flink “afgboekt” worden. Woningen leveren nu eenmaal minder op dan kantoren.

  Dit ondervangt men door de omzetting “tijdelijk” te noemen. Feitelijk wordt daarmee een verlies voor de gemeente kunstmatig uitgesteld, lees doorgeschoven naar later.

  Ook worden de bestemmingsplan regels die voor private partijen strikt worden gehanteerd omzeild.
  Als de gemeente zich professioneel zou opstellen zou men uitgaan van een permanente transformatie.

 4. Utrecht Centraal

  ook perfekte lokatie voor ETAP HOTEL UTRECHT..die nu echt ontbreekt in de stad met het grootste beurscomplex van NL. Is hier wel aan gedacht ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).