Mogelijk wordt de bouw van Bellevue in Utrecht uitgesteld vanwege tegenvallende verkoop Mogelijk wordt de bouw van Bellevue in Utrecht uitgesteld vanwege tegenvallende verkoop

Mogelijk wordt de bouw van Bellevue in Utrecht uitgesteld vanwege tegenvallende verkoop

Mogelijk wordt de bouw van Bellevue in Utrecht uitgesteld vanwege tegenvallende verkoop
Artist impression van het toekomstige gebouw
Mogelijk wordt de start van de bouw van het appartementencomplex Bellevue in Leidsche Rijn uitgesteld omdat de verkoop tegenvalt. Een woordvoerder van Heijmans kon alleen bevestigen dat de bouw van ‘een project in Utrecht’ wordt uitgesteld, maar andere media schrijven dat het om Bellevue gaat.

Mogelijk wordt de start van de bouw van het appartementencomplex Bellevue in Leidsche Rijn uitgesteld omdat de verkoop tegenvalt. Een woordvoerder van Heijmans kon alleen bevestigen dat de bouw van ‘een project in Utrecht’ wordt uitgesteld, maar andere media schrijven dat het om Bellevue gaat.

Zo is bijvoorbeeld in het Financieele Dagblad te lezen dat er geen startschot wordt gegeven voor de bouw van Bellevue omdat tot dusver 30 procent van de woningen in het project zijn verkocht. De risico’s zouden hiermee te groot zijn voor Heijmans. “Het ging volgens Hillen (Ton Hillen is ceo van Heijmans, red.) om 160 luxeappartementen, die in de huidige markt ‘misschien te duur’ zijn”, is te lezen in het FD.

Een woordvoerder van Heijmans kon bevestigen dat de bouw van ‘een project in Utrecht’ is uitgesteld, maar om welk project dat ging wilde hij niet zeggen. “In zo’n geval brengen we eerst de kopers op de hoogte.” Zodra dat gedaan is wordt het nieuws op de website van het betreffende project gemeld.

Drie gebouwen

Bellevue bestaat in totaal uit 163 woningen, verdeeld over drie gebouwen. De huizen variëren in grootte van 28 tot 182 vierkante meter. De goedkoopste appartementen zijn te koop voor 215.000 euro en de grootste woningen kosten 900.000 euro.

Het idee is dat de complexen nabij de Gele Brug in Leidsche Rijn verrijzen, maar wanneer dit gebeurt is vooralsnog onduidelijk.

Gekoppelde berichten

41 Reacties

Reageren
 1. Herman

  De tijd dat je alles tegen iedere prijs kon verkopen is gelukkig voorbij.
  De lelijkste huizen werden tegen idiote prijzen de markt op geslingerd.

 2. Wim

  Jammer hoor. Die plek kan wel een upgrade gebruiken.

 3. Martijn

  Locatie, locatie, locatie. Naast een een spoorbrug, het Amsterdam Rijn kanaal, vlakbij de schoorstenen van de Douwe Egberts en de Una en in Leidsche Rijn. Ik vind het verwonderlijk dat 30 procent al wel verkocht! Wie daar 9 ton gaat uitgeven is niet helemaal lekker naar mijn idee!

 4. Uuu

  Raar he (?!?!), is toch ook echt een horrorlocatie en een horrogebouw. Welkom in de nieuwe jaren zeventig, nog 10 jaar en men wordt helemaal kotsbeu van de nieuwe jaren zeventig bouwstijl van 2014-nu). Het is zo standaard en eentoning. je ziet het ook te veel. De plaatjes worden altijd groener voorgesteld dan de praktijk. In de praktijd is het verstening.

  In Utrecht bouwt men tegenwoordig op industrieterreinen, naast drukke spoor-en snelwegen (allemaal zeer ongezond) en nog denkt men meer dan de hoofdprijs te kunnen vragen. Die zijn echt niet goed.

  Grappig ook dat men in Utrecht denk na 450.00-500.000 inwoners te kunnen groeien, terwijl het ene na het andere project wordt stil gelegd. De meeste dure appartementen worden ook nog als 2e of 3e huis aangeschaft of voor verhuur aangeschaft. Geen echte vaste bewoning levert dat op.

  In Utrecht is er behoefte aan middenhuur, (midden-)koop tussen de 250.000 en 375.000 euro, 2-kamer startersappartementen (geen studio’s) (750-950 euro huur per maand), (starters)-appartementen met 2 of 3 slaapkamers, starters gezinswoningen, gezinswoningen voor mensen die 1 stap verder zijn, de mensen tussen 35 en 50 EN sociale woningbouw die niet bedoeld is voor sociale probleemgevallen (dus niet voor mensen uit de psychiatrie) of niet bedoeld is voor statushouders, maar voor mensen met binding met de regio en mensen met nobele banen, de onderwijzers, de politieagenten en verpleegkundigen (500-550-700 euro huur per maand).

  We zijn het als samenleving verplicht om die mensen fatsoenlijke huisvesting aan te bieden in fijne wijken, dus niet in ghetto’s, waar men nu terecht komt, met alle maatschappelijke gevolgen van dien (denk ook aan burn outs). Voor de elite is er in de nabije omgeving (met alle villadorpen aan de Biltse kant bijv.) genoeg te koop. Ook voor de bejaarden. Stadsregio weet u nog. Allemaal op 15 minuten reizen van de stad. Levert de stad alleen minder belasting op.

 5. Katja

  Het heet Bellevue, maar van een mooi uitzicht lijkt geen sprake…:)

 6. Ouwe Knar

  Wat raar, wie had ooit kunnen voorspellen dat mensen geen 215.000 euro willen betalen voor 28m2, grenzend aan een drukke weg, spoorlijn en industriegebied, met een ‘belle vue’ op een stel lelijke blokkendozen?

 7. JdV

  Ik heb destijds informatie opgevraagd over dit project. Mijn conclusie was dat de kwaliteit niet in verhouding was met de prijs. Verre van zelfs. Gelukkig vonden meer belangstellenden dat. De tijden dat bouwers konden vragen wat ze willen zijn voorbij. En mooi dat dit project daardoor sneuvelt in de huidige vorm.

 8. Suzanne

  Voor 9 ton koop je toch ergens een prachtige woning in mooie buurt met mooi uitzicht??
  Bouw hier goede en betaalbare huurwoningen voor bijvoorbeeld voor studenten of starters

 9. JdV

  @UUU: “We zijn het als samenleving verplicht om die mensen fatsoenlijke huisvesting aan te bieden in fijne wijken”
  2 vragen: 1) geef een link naar waar dit in de wet staat. 2) geef een link waar staat dat die huisvesting in Utrecht moet staan.
  En dan nog 1 opmerking: het betitelen van sommige beroepsgroepen als nobele banen is een schoffering en discriminerend ten opzichte van mensen die ander belangrijk werk doen maar waar u niet van vind dat dit als nobel bestempeld kan worden. Duic zou dit soort discriminerende uitlatingen niet moeten toestaan. Alsof een distributiemedewerker, taxichauffeur of productiemedewerker anders behandeld mag worden dan een politieagent of verpleegkundige. Walgelijk dit voort verdeel-en heers spelletjes gebaseerd op iemands beroep.

 10. Binnenstadbewoner

  Als je 9 ton te besteden hebt, waarom zou je daar dan willen wonen …. ? Voor datzelfde geld kun je op veel betere locaties in Utrecht wonen.

 11. Johan

  @ alle mekkeraars hierboven: de noordkant van het gebouw zou als geluidswal gaan fungeren. Vanaf de terrassen op het zuiden heb je een mooi uitzicht op AR-kanaal en oude stad. 10 minuutjes fietsen naar de binnenstad. Er zijn bepaald slechtere plekken te vinden in de stad.

 12. Tanja

  Tja, ik vermoed dat dit wel voldoet aan de gemeentelijke groenblauwbubbel, en aan de financiele wens van de bouwer, maar dat men vergeten is om te vragen waar echte bewoners nou behoefte aan hebben.

 13. Een brug te ver

  Een ruimte van 28 m2 is geen woning maar een kamer!! Bouw woningen in Utrecht is nodig. Elk project minimaal 40 % sociale woningbouw met een minimale grootte van 75 m2. Dat is pas bouwen.

 14. Koel Hoofd

  @Uuu
  Ben het nooit met je eens maar nu helemaal wel!

  @JdV
  Grondwet artikel 22 lid 2: Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid….
  Alleen heeft GW art 22 nog twee leden waar elitair links zich primair (gewoon te lezen in de verkiezingsprogramma’s) mee bezighoudt omdat onderhoud (bouwen) niet chique is tenzij het een “blauwgroen asociaal ideologisch project” is:
  Lid 1: De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.
  Lid 3: Zij schept voorwaarden voor maatschappelijke en culturele ontplooiing en voor vrijetijdsbesteding.
  Het is heel opvallend dat vooral besturen van studentensteden het accent leggen op lid 1 en 3 en dat ook daar de hoogste nood aan betaalbare woningen is. Utrecht is op dat punt echt niet anders, er wordt voor de eigen achterban gebouwd (=geregeerd) en dat is niet voor het volk waar GW artikel 22 over gaat.

 15. Uuu

  @ JdV

  Dat is mijn mening. Niet die van jou kennelijk en dat zegt heel wat over jou en de mensen die jij steunt en aanhangt, aldus mij.

  Het opheerlijken van het individu en doen aan zelfverrijking en je zo beter voelen dan anderen is een bedreiging voor de samenleving, aldus ik. De mens is nog altijd een gemeenschap en kuddedier.

  O ja, en mensen die een baan hebben om er alleen zelf beter van te worden hebben inderdaad geen nobele baan en doen ook geen nobel werk. Zij hebben geen maatschappelijk nut. Als zij er niet zouden zijn zou de maatschappij nog steeds doordraaien.

  Mensen als jij zijn als de dood dat de meerderheid van de mensen dat doorkrijgen.

 16. Uuu

  @ JdV
  Grappig, deze quote van je: “Alsof een distributiemedewerker, taxichauffeur of productiemedewerker…..”

  Dat zijn precies de mensen die je in andere posts maar verzoekt naar elders te verhuizen als Utrecht te duur voor ze is. Naar Groningen heb ik je heeeeeeeel erg vaak horen zeggen bijvoorbeeld. Dus doe nu niet net alsof je ineens voor deze mensen opkomt.

  De bouwprojecten waar jij doorgaans je vingers bij aflikt zijn niet toegankelijk voor deze mensen.

 17. Geenstijl@Utrecht

  Heerlijk al deze idioten die meedoen aan het opdrijven van de woningmarkt, en geen huis kunnen kopen,omdat te duur.
  Er komen gewoon te veel mensen in Nederland wonen,dit laat het systeem piepen en kraken,met als resultaat, woningnood.
  Maar ga vooral lekker verder …. het is jullie gegund.

 18. Pragmatist

  Wanneer ik later een eigen huis zoek, wil ik iets waar ik tegen een fatsoenlijke prijs rustig kan wonen. Ik wil geen huis dat eruitziet als een Starbucks café of zo’n abstract blok ontworpen door een architect student met een italiaans accent, designer glasses, goatee en met zijn armen over elkaar.

  Utrecht mag best veel minder op de kaart geduwd worden. Word weer eens normaal zeg.

 19. Louise

  Ik vind het project er lelijk uitzien, maar dat is persoonlijk natuurlijk, en duur voor wat je krijgt. Daarnaast is het autogebruik en -parkeren op GL/D66-manier geregeld.: voor de duurdere appartementen is 1 eigen parkeerplaats beschikbaar en de kopers van goedkopere appartementen .kunnen uitsluitend gebruik maken van een deelauto. Bezoekersparkeren alleen in P Berlijnplein. Ik vermoed dat dit ook veel mensen afschrikt.

 20. JdV

  @uuu: ik concludeer: nergens staat dat de door jou genoemde “nobele” beroepen ook maar ergens recht op hebben. En al helemaal nergens staat dat er rechten zijn om in utrecht te wonen. Het omschrijven van plaatsen als Maarssen, Houten, De Bilt, Bunnik etc. als “ghetto’s” is te zielig voor woorden. Jouw woorden. Profiteurs die graag op kosten van hardwerkende inwoners op een AAA locatie willen wonen. Dat is waar jij voor opkomt.
  @ koel hoofd: het bevorderen van… art 22.2 is heel wat anders dan de GL stemmende vriendjes van uuu lekker goedkoop aan een huis helpen.

 21. Uuu

  @ JdV

  Zo, je wil dus opkomen voor de “distributiemedewerker, taxichauffeur of productiemedewerker….”, maar ze mogen tegelijkertijd van jou opzouten uit de stad en gemeentegrenzen (?!?!?!)

  Wie is hier nu eigenlijk koekoek?

  Ik heb nergens Maarssen, Houten of Bunnik (of welke plaats dan ook) als negatief of ghetto omschreven. Hoezo ik (jij) lul(t) eigenlijk maar wat en legt dus de ander maar wat woorden in de mond.

 22. Uuu

  En de Ghetto’s in Utrecht: Knalland, Overvecht, Transwijk, Hoograven, Lunneten (delen), delen van Zuilen, delen van Ondiep en ook al delen van Leidsche Rijn, de plekken die jij opnoemt horen niet bij Utrecht.

  Bunnik kent trouwens niet veel sociale woonbouw, maar vooral koopwoningen, de meesten (zo niet allen) zijn al niet meer te betalen door de door mij genoemde doelgroepen.

 23. Eva Versluys

  Eens hoor, niks mis met locatie. Voorkant prachtig uitzicht. Maar beleggers mogen niet meer kopen. En als ze al mochten kopen zou het Middenhuur worden zonder rendement.
  Dus leuke plannen van Hugo de Jonge, maar in de praktijk leiden ze tot geen huur inplaats van betaalbare middenhuur. Wat mij betreft streep deer de wet Betaalbare huur!!

 24. Ihsan

  @uuu, dat zijn een hoop slecht onderbouwde meningen die u deelt!

  Ik snap trouwens niet dat ze appartementen van 28m2 meter mochten bouwen, want dat is verboden in de stad. Buiten het centrum moet alles (behalve studentenwoningen) minimaal 50m2 zijn. Dat is trouwens een absurde eis. Waarom mogen zij een onbetaalbare woning bouwen van 28m2, maar mag ik geen betaalbare studio bouwen van 38m2 in mijn huis? Ruikt naar corrupte vriendjespolitiek.

 25. JdV

  @uuu: politieagenten, ondrrwijzers, zorgmedewerkers. Die kunnen prima ook buiten utrecht een mooie en fijne woning vinden. 20 minuten op e-bime of met het door u geprezen OV en ze zijn op hun werk. Meer huis voor hetzelfde geld, zowel koop als huur.
  Ghettos in Utrecht?
  https://www.funda.nl/koop/utrecht/huis-42261334-constant-erzeijstraat-41/
  Hier een woning die door uuu ( wonende omgeving Wilhelminapark) word genoemd als ghettowijkwoning. Hoograven. Vreselijk. Logisch, vanuit het elitaire Utrecht oost van UUU. Maar meteen kenmerkend hoe uuu kijkt naar mensen in dit soort krotwoningen.

 26. Ed

  @uuu uw manier van communiceren draagt helaas bij aan verdeeldheid en polarisatie. Het niet geven van bronnen en anderen voor gek uitmaken omdat zij een andere mening delen lijkt mij niet wenselijk.

  Het zou u goed doen om op een aardigere manier te discussiëren en onderbouwing te geven.

 27. Richard

  Wat een verrassing… Het zoveelste project met luxe high end appartementen verkoopt niet? De appartementen in wonderwoods zijn nog niet eens verkocht. Ik verwacht dat als dit hele project tussen de 2 en 4 ton zou zitten alles zo verkocht was. Er is vraag naar goedkope woningen. Niet naar luxe appartementen die niemand kan betalen.

 28. Wim

  Het is simpel te kleine appartementen en te duur met discriminerende ruimtes voor vervoermiddelen.

 29. Gerard

  Op de website van het project (https://bellevue-utrecht.nl/woningaanbod/) staat dat er slechts 29 woningen verkocht zijn, dus 17,8 % van in totaal 163 woningen; dat is iets meer dan de helft van de genoemde 30%. Tel je hierbij het aantal opties mee (28) dan kom je op een percentage van 35% maar dat zijn dus (nog) geen verkochte woningen. Vraag blijft m.i. welke cijfers dus waar op gebaseerd zijn en hoe betrouwbaar ze zijn?

 30. Massegast

  De snel gestegen rente is z’n werk aan het doen. Met een recessie als gevolg. En de onroerendgoedmarkt (kantoren, utiliteitsbouw, winkels, woningen) is de gamechanger. In het kielzog daarvan de industrie en m.n. de bouwmaterialenindustrie. De omzet in de baksteenindustrie is al met 20% teruggelopen. Verderop in de keten zitten de woonboulevards. Eens kijken hoe de omzetontwikkeling daar in de komende tijd verloopt. Voor een toeschouwer is het een boeiend proces om te volgen. Zit je er middenin, dan wens ik u wijsheid en sterkte.

 31. Koel Hoofd

  Ben heel benieuwd hoe het zal gaan met de Cartesius driehoek.
  https://www.cartesius-utrecht.nl/cartesius-utrecht/woningen
  Verkoop lijkt daar ook niet zo lekker te gaan.

 32. JdV

  @Richard: En ik durf te wedden dat als deze appartementen anders ontworpen zouden zijn ze voor dezelfde prijs wel verkocht zouden worden. Het probleem zit hem in de geleverde kwaliteit, het ontbreken van voldoende parkkerplekken (begin eens met 2 pp voor de duurdere woningen) en de afwerking waar nog veel te wensen over laat. Keuken? Zit niet in de prijs. Warmtepomp? Zit niet in de prijs. Zonnepanelen? Niet aanwezig. Kortom een dramatisch slechte oplevering op een niveau net iets boven sociale woningbouw in ruil voor de hoofdprijs qua verkoopprijs. Zo gek zijn mensen echt niet meer.
  Elders in de stad worden duurdere appartementen zonder problemen verkocht. Ooglijdersgasthuis, Stadsbuiten. Dure appartementen die gewoon prima worden verkocht. Heijmans constateert terecht dat niemand voor meer dan 1 miljoen in Leidse Rijn in een appartement gaat wonen, zeker niet op die plek.

 33. homie

  Hoe gaat het eigenlijk met bouw galaxy tower waar sinds eind januari de boel stil ligt?

 34. Ihsan

  @homie, de bouw van de Galaxy tower ligt al veel langer stil, en gaat ook niet op korte termijn worden hervat.

 35. de Roeptoeter

  @homie, ligt nog immer stil, net als dat ‘spark’ zelfs nooit gebouwd gaat worden.
  Laat ze van smakkelaarsveld maar een park maken. Je kan er toch niks mee en geen aannemer die zich er aan gaat branden (zie galaxy tower), niemand wil die ellende.

 36. Massegast

  @homie — En hoe gaat het met het Smakkelaarsveld (Spark)? De oude Rabo-burcht in het Gildenkwartier? Het Hessing-terrein aan de Utrechtse weg? Ik vermoed dat de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone ook wel vertraging gaat oplopen. Daar krijg je eigenlijk ook geen waar voor je dure (hogere rente) geld.

 37. Woningnood

  @ martijn, je kent het slimme ontwerp niet. De grote terrassen liggen pal zuidelijk en met zicht op het water deels en met de rug naar het verkeer.
  En super dicht bij de bestaande stad, korte wandeling de brug over en je zit in Lombok !
  Wellicht zijn wel de huizen te groot…en juist daardoor te duur. Want nodig zijn ze zeker !

 38. Rose

  Wie betaalt nu meer dan twee ton voor slechts 28 vierkante meter op zo’n onhandige lokatie? Dan nog liever naar Stadskanaal. Daar is alles wel mee gezegd, lijkt me.

 39. Cohen

  De vastgoedmarkt moet onder ogen gaan zien dat een groot deel van de waarde in die markt lucht was. Lucht gecreëerd door gigantisch veel gratis geld van de ECB en kunstmatige schaarste.

  Tijd om terug op aarde te komen. Dat geldt ook voor de grondprijzen.

 40. MB

  Ik begrijp dat er verschillende standpunten zijn en de emoties over woningnood toenemen. Maar kunnen we hier niet wat liever zijn voor elkaar? Met stekeligheden en felle discussies via social media ga je anderen echt niet overtuigen van jouw mening. Hou je reactie svp bij jezelf en constructief.

 41. homie

  @massegast inderdaad het hessing terrein.
  https://www.nu.nl/lifestyle/2185514/bilt-krijgt-eiland-rijken.html
  Bericht uit 2010. Vorig jaar is bouw van 130 woningen aldaar weggestemd door biltse gemeenteraad. dit was alternatief plan voor de aldaar geprojecteerde “gated community”. 13 jaar verder en nog steeds niks

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).