Panden Jan van Galenstraat gesloopt; plannen voor 104 nieuwe woningen | De Utrechtse Internet Courant Panden Jan van Galenstraat gesloopt; plannen voor 104 nieuwe woningen | De Utrechtse Internet Courant

Panden Jan van Galenstraat gesloopt; plannen voor 104 nieuwe woningen

Panden Jan van Galenstraat gesloopt; plannen voor 104 nieuwe woningen
De twee gebouwen op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Kardinaal de Jongweg worden gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw. Er komen 104 huurappartementen.

De twee gebouwen op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Kardinaal de Jongweg worden gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw. Er komen 104 huurappartementen.

De gemeente heeft groen licht gegeven voor de verdere uitwerking van de nieuwbouwplannen. De eigenaar van de twee gebouwen wil er 104 huurappartementen bouwen. De plannen worden uitgewerkt en omwonenden moeten nog worden betrokken.

Er zitten nu 40 woningen in de gebouwen: 9 in het blok Huizingalaan-Jan van Galenstraat en 31 in het blok aan de Van Ginnekenlaan. Aan de Jan van Galenstraat zijn nu acht winkels gevestigd.  Naast de 104 appartementen moet er een supermarkt komen en 2 tot 5 dagwinkels. Het aantal sociale huurwoningen moet gelijk blijven.

De panden zijn in 1964 gebouwd en de eigenaar verkiest sloop en nieuwbouw boven renovatie, omdat renovatie een te grote investering en niet rendabel zou zijn. Zo zouden de nieuwe woningen ook duurzaam kunnen worden en kan de openbare ruimte worden verbeterd.

12 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Ik weet nog dat het allemaal gebouwd werd. Op de plek van een aardig buitenweggetje: de Ezelsdijk. Er staat nog een standbeeld wat eraan herinnerd. Hopelijk gaat dat niet verloren.

 2. Chantal

  Jammer hoor, de jaren 60 zijn mijn favoriete bouwperiode.. 😥

 3. Wim Vreeswijk

  Die sociale woningbouw flatjes bij mij N.O. zijn indertijd in de 60er jaren voor hooguit 30.000 gulden (!) gebouwd en worden nu met de sloopkogel gesloopt. Hoezo is deze 60er jaren bouw anno 2019 niet meer rendabel ?

 4. Dennis

  @wim Vreeswijk:
  Omdat deze woningen van de Elf provinciën zijn. Een bedrijf wat woningen verhuurd, zeker geen sociale woningbouw.
  Die zien natuurlijk ook dat als er nu 2 of 3 laags flatjes staan er met 6/7 laags meer geld te verdienen valt op dezelfde grond.

  Verder inderdaad jammer van het gebouw, met onderhoud zou het niet nodig zijn geweest.

  Mvg,

 5. woutvr

  Ja, vind het ook niet bepaald nodig. Het zal wel flink hoog worden en hoop dat de buurt dat nog kan tegenhouden.

 6. woutvr

  Voor mij hoeft het niet hoor. Het wordt vast heel hoog en druk, daar zit toch, behalve de eigenaar en de middenstand, toch niemand op te wachten.

 7. S.

  @Massegast Wat leuk om nu te weten waarom dat beeld daar staat!

 8. Fred

  @woutvr Eehhhh… Iets met woningnood?

 9. Harry

  En hoe gaat het parkeren worden opgelost?
  Keldertje of een parkeernorm van 0,1

 10. Katja

  En de winkeliers mogen oprotten ? Sociaal hoor.

 11. woutvr

  @fred, je bedoelt het verdienmodel oppoetsen? En @katja is daar sprake van?

 12. Marian

  Hoe kan ik me daar dan op inschrijven, heb op jan van Galenstraat gewoond (sociale woningbouw met die trappen) en zou dolgraag terug willen. Weet iemand dit?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).