Student & Starter: wat is dat voor partij? - De Utrechtse Internet Courant Student & Starter: wat is dat voor partij? - De Utrechtse Internet Courant

Student & Starter: wat is dat voor partij?

Student & Starter: wat is dat voor partij?
Foto: Marleen Stoker
Student & Starter heeft afgelopen vier jaar het verschil gemaakt in de Utrechtse gemeenteraad. Op het gebied van wonen, duurzaamheid en leefbaarheid heeft de partij zich ingezet voor een levendig en innovatief Utrecht voor iedereen. Wat voor partij is Student & Starter eigenlijk, en waarom zou je erop stemmen?

Student & Starter heeft afgelopen vier jaar het verschil gemaakt in de Utrechtse gemeenteraad. Op het gebied van wonen, duurzaamheid en leefbaarheid heeft de partij zich ingezet voor een levendig en innovatief Utrecht voor iedereen. Wat voor partij is Student & Starter eigenlijk, en waarom zou je erop stemmen?

Een groep betrokken mensen met de blik sterk gericht op de toekomst, dat kenmerkt Student & Starter. Het is een partij die niet vasthoudt aan (landelijk) ingegraven en verouderde standpunten, maar steeds kijkt wat er nodig is voor Utrecht op dit moment. Als de huurprijzen uit de hand lopen, zijn er meer regels nodig. Als steeds meer winkels leeg komen te staan, wat minder regels. De kern is uiteindelijk dat problemen slim opgelost worden en de raad niet in starre, oude ideeën blijft hangen.

De afgelopen jaren is Student & Starter daarin geslaagd. Winkels mogen langer open blijven, er zijn meer studentenkamers bij gekomen en middels groene daken en gevels wordt de stad duurzamer. De komende jaren wil Student & Starter dit beleid doorzetten. Een breed opgezet programma gaat ervoor zorgen dat Utrecht een stad wordt voor iedereen. Daarom moet er een flink aantal woningen bijgebouwd voor iedere portemonnee. Rechten van huurders worden beschermd en er wordt keihard afgerekend met huisjesmelkers.

 

Utrecht moet voorop lopen in duurzaamheid met maatregelen waarvan we zeker weten dat ze werken. Er komt meer groen in de stad door op daarvoor geschikte plekken hoger te bouwen dan nu gebeurt. Utrecht is een gezellige stad waarin mensen moeten kunnen genieten. Student & Starter stimuleert dit door meer ruimte te geven aan horeca en festivals. Ook is het nodig om meer te investeren in cultuur. Het is de enige Utrechtse partij die dat expliciet het verkiezingsprogramma benoemt. Die maatregel betaalt zich dubbel en dwars terug in de vorm van een bruisende stad en een sterke economie.

Student & Starter streeft naar een levendig en innovatief Utrecht waar iedereen een eigen plekje kan vinden. Met een frisse en onbevangen blik kijken we naar het beleid en proberen we de stad in kleine en grote stappen steeds iets mooier te maken.

Klik hier voor het interactieve verkiezingsprogramma.

Klik hier voor de kandidatenlijst van Student & Starter.

Ga naar de Student & Starter Facebook, Twitter of Instagram.

1 Reactie

Reageren
  1. R.v.t.

    Een duurzame wijk, dat wil niet alleen maar zeggen minder electriciteit gebruiken,maar ook zoveel mogelijk zelf die electriciteit opwekken door middel van een transparante zonnepanelen als dubbel glas gebruiken en d.m.v. warmtepompen de huizen verwarmen met stadsverwarming.Dit hoeft allemaal niet veel te kosten voor de mensen die er komen wonen of bedrijven die er komen om te werken. Je hebt per slot van rekening 5.3 miljoen subsidie gekregen, daar is die persoon weer,die bij ieder gebouw dat aangekondigd wordt opmerkingen maakt Niet alleen minder gebruiken maar het zelf opwekken, vooral als je toch al veel geld uitgeeft om een gebouw te moderniseren of te verbouwen, zoals de schouwburg,het muziekcentrum,het voormalige postkantoor,het voormalige Vinkegebouw, het voormalige ooglijdersgasthuis en nog wel meer gebouwen.en dan ook nog op die gebouwen met platte daken groendaken en niet alleen maar vragen maar zelf het voorbeeld geven .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).