Tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in Kanaleneiland in Utrecht Tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in Kanaleneiland in Utrecht

Tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in Kanaleneiland in Utrecht

Tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in Kanaleneiland in Utrecht
Er zijn tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen op straat in Kanaleneiland in Utrecht. De politie doet onderzoek naar de vaten van ieder 25 liter per stuk. De omgeving is afgesloten, volgens de hulpdiensten is er geen direct gevaar.

Er zijn tientallen vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen op straat in Kanaleneiland in Utrecht. De politie doet onderzoek naar de vaten van ieder 25 liter per stuk. De omgeving is afgesloten, volgens de hulpdiensten is er geen direct gevaar.

De vaten zijn gevonden nabij de Van Eechoudlaan bij enkele garageboxen. Na de vondst werden ook in een garagebox nog meer vaten aangetroffen. De brandweer is aanwezig voor de veiligheid en verricht metingen.

De vaten zitten allemaal vol en ze lekken niet. Er is dus voorlopig nog geen sprake van bodemverontreiniging.

12 Reacties

Reageren
 1. Theo de Lange

  Kanaleneiland wordt sinds 50 jaar gekscherend “kanibaleneiland” genoemd. Het drugsprobleem is idd kanibalistisch. Tina maakt zombies en rottende ledematen .. mensen normaliseren drugs. Vooral in de uitgaans-sekswereld is seks en uitgaan zonder drugs uitzonderlijk geworden. Normale mensen zijn er nauwelijks meer. Drugsgebruik is genormaliseerd. Mondiaal zijn mensen dingen normaal gaan vinden die zeer schadelijk voor geest, ziel en lichaam zijn !!!!!!!! Bestraf dit soor tuig nu eens met 50 jaar celstraf. Ze ontnemen andermans leven … Maar zolang belangrijke ambtenaren zelf nog openlijk , publiekelijk drugs gebruiken (dit nemen zij dus ook illegaal af) zitten we echt in en gestoorde spiraal in een totaal ontwrichte samenleving!!!!!!!!!!!!!1

 2. Statler

  Beter zo dan in het buitengebied neergekwakt. Meer dan een kuub potentieel milieumisdrijf. En de Utrechter? Die slikt en snuift vrolijk voort.

 3. de Kreek

  Maar in sommige gemeente vinden ze het helemaal niet erg als er pilletjes gebruik wordt tijdens het stappen en bij concerten, enz. dit is dan dus de andere kant van het pilletje, de belastingbetaler mag weer opdraaien voor het opruimen van deze chemische troep! Misschien moet de gebruiker ook eens aangepakt worden en bestraft. Vroeger werd altijd geroepen door de overheid dat de heler erger is dan de steler, waarom gebeurt dat ook niet bij drugsgebruik???

 4. Lombokker

  Geen direct gevaar?

  Grote kans dat er ook een drugslab in de buurt zit. En die ontploffen zo nu en dan, wat zeker in een dicht bevolkte woonwijk onschuldige slachtoffers kan geven:
  https://nos.nl/collectie/13967/artikel/2506787-grote-ravage-na-explosie-in-rotterdam-tientallen-bewoners-opgevangen-in-sporthal

  Ik wijken als Kanaleneiland maken de mensen niet zo snel een melding van verdachte activiteiten omdat ze geen ‘snitch’ willen zijn. Fijn voor de criminelen, maar eigenlijk best wel dom van die mensen.

 5. Hallucinant

  Theo, je pleidooi voor 50 jaar celstraf klinkt meer als een script voor een dystopische film dan als een realistische oplossing. Begrijp me niet verkeerd, drugs zijn een groot probleem, maar je aanpak lijkt meer op het bestrijden van symptomen dan van de oorzaak. Denk Socratisch: waar komt het probleem echt vandaan? Hoe kunnen we mensen helpen veranderen?

  Statler, jouw opmerking over milieu klinkt alsof je liever een dystopische rommelhoop hebt dan een leefbare stad. Natuurlijk moeten we milieuschade aanpakken, maar misschien kunnen we beter beginnen met het aanpakken van de oorzaak van dit afval: de drugshandel zelf. Kortom, laten we niet alleen symptoombestrijding bedrijven, maar de kern van het probleem aanpakken met een mix van rehabilitatie, educatie en slimme wetshandhaving.

 6. Klaasjan

  Zo lang er klanten zijn, wordt er geproduceerd.

 7. Utrechter

  Zonder gebruikende studenten op de nobelstraat zou dit lab ook niet bestaan.

  Bestraf gebruikers en het probleem is zo opgelost.

 8. Statler

  @Hallucinant
  Mijn commentaar was vooral cynisch bedoeld. Het is aan de snuivende en slikkende Utrechter te danken dat dit gebeurd. Stadje heeft een van de hoogste MDMA gehaltes in het rioolwater. Zegt wel wat.
  @Klaasjan
  inderdaad. Geen klanten, geen productie. Het betreft hier niet bepaald een eerste levensbehoefte.

 9. Pistolen Paultje

  MDMA (XTC) is minder schadelijk voor het lichaam dan een glas wijn. Buiten dat is het niet verslavend en kan je het niet elke dag gebruiken, omdat de natuurlijke serotonine aangevuld moeten worden. Hoogste tijd dat we gaan denken over legaliseren.

 10. Berend

  Alle drugs vrijgeven, weg criminaliteit en opvoeding en zorg verbeteren.

 11. Joes

  @ Pistolen Paultje

  Klopt niet wat je zegt over de vergelijking tussen 1 glas wijn en het slikken van XTC. Dat ene glas wijn blijft gewoon “gezonder”. Daarnaast is het over het algemeen gewoon chemische troep dat je lichaam in gaat bij het innemen van, de naam zegt het al: synthetische drugs.

  Zie hoeveel schade de bestanddelen aanrichten als ze in het mileu gedumpt worden. Complete stukken natuurgebied moeten afgegraven worden, omdat anders alles wat leeft, groeit en bloeit dood gaat.

  Altijd raar gevonden dat van die semi spirtituele, zelfontplooiings, yoga yuppen, die nog geen E nummer binnen willen krijgen, wel pillen slikken om in extase te geraken.

  Weet je wat echt gezond is? Gewoon los gaan op muziek zonder middelen. Gewoon in extase raken van de muziek zelf waar de muziek zelf ook voor bedoeld is (en wat goede muziek ook lukt) en van de mensen om je heen. Zelf de trance of het gevoel opwekken. Echt voelen en echte emotie voelen, in plaats van surrogaat. Het slikken van pillen is de luie en makkelijke oplossing. Hoeft je geest en lichaam zelf niets meer te doen.

 12. Klaasjan

  @Berend
  Criminelen vinden na het door u bepleite vrijgeven van drugs subiet een andere manier om gemakkelijk rijk te worden over de rug van anderen. Dat is de duivel uitdrijven met Beëlzebub. Verder staan er wetten in de weg en practische bezwaren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).