Arrestaties na misdragingen bij wedstrijd FC Utrecht – Ajax Arrestaties na misdragingen bij wedstrijd FC Utrecht – Ajax

Arrestaties na misdragingen bij wedstrijd FC Utrecht – Ajax

Arrestaties na misdragingen bij wedstrijd FC Utrecht – Ajax
Archieffoto Galgenwaard
Verschillende supporters van FC Utrecht hebben zich zondagmiddag niet van hun beste kant laten zien. Zo werden richting Ajax-speler Brian Brobbey oerwoudgeluiden gemaakt en er werd een vuurwerkbom op het veld gegooid. De wedstrijd is ook tijdelijk gestaakt.

Verschillende supporters van FC Utrecht hebben zich zondagmiddag niet van hun beste kant laten zien. Zo werden richting Ajax-speler Brian Brobbey oerwoudgeluiden gemaakt en er werd een vuurwerkbom op het veld gegooid. De wedstrijd is ook tijdelijk gestaakt.

FC Utrecht ontving zondagmiddag de Amsterdammers in de Galgenwaard. De wedstrijd werd verloren met 0-2 maar dat was niet het enige wat tegenzat. Meerdere voetbalsupporters misdroegen zich. Brian Brobbey werd door een aantal supporters van FC Utrecht racistisch bejegend, zo is te lezen bij VI.

Ook werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd nadat er een vuurwerkbom op het veld was gegooid. De politie heeft na afloop van de wedstrijd een 28-jarige Utrechter gearresteerd voor het incident. Drie andere supporters, onder wie een jongen van 14, zijn opgepakt voor andere ongeregeldheden na de wedstrijd.

13 Reacties

Reageren
 1. Barber

  Deze lui willen kennelijk dat Utrecht net zo als ADO eindigt.
  Achterlijk tuig.

 2. Baliekluiver

  Hoelang laten we deze ‘voetbalclub’ nog bestaan? Elk café waar zoveel foute gasten komen was allang definitief gesloten geweest!

 3. Katja

  Fouilleren allemaal bij de Buniikside, en een bierverbod.

 4. Karel Doorman

  Voor de zoveelste keer misdraagt onrendabel gajes zich tijdens een wedstrijd tegen Ajax. Van Seumeren adviseer ik om te stoppen met de miljoenen die hij de club steekt. Met dank aan idioten die voor geen enkele rede vatbaar zijn. En dat al jarenlang. Dieptriest voor echte supporters, dit tuig verdient de benaming supporters niet.

 5. Barber

  Ze willen kennelijk dat Utrecht net zo als ADO eindigt.
  Achterlijk tuig.

 6. Barber

  Kennelijk is een woord als achterlijk veel erger dan oerwoud geluiden.
  Je bent lachwekkend bezig moderator.

 7. Terence Scholten

  Iedere thuiswedstrijd zit je dezelfde personen zich misdragen. Duidelijk in beeld voor de beveiligingscamera’s en suppoosten. FC Utrecht doet hier helemaal niets aan. Voor de buhne, en om een boete van de KNVB te voorkomen laten ze de stadionspeaker wat omroepen, zetten wat op het videoscherm, maar echt deze mensen weren wordt niet gedaan.
  Het publiek wordt juist in de aanloop van deze wedstrijd opgejut met teksten als “We meten ons publiek achter ons zien te krijgen. Dat is ook een hele duidelijke opdracht.” wat voor de hersenloze betekent dat ze moeten schreeuwen, rellen en intimideren

 8. Fvw

  Begin eerst de hoge hekken achter het doel weer terug te plaatsen, tegen het gooien van bierbekers andere rotzooi. En stop AUB met het vuurwerk op het veld voor de wedstrijd. En bestuur van fc Utrecht moet eens duidelijk met een plan komen,hoe dit te stoppen. Na vele jaren een seizoenkaart te hebben gehad stop ik er mee. Ik wil hier niet mee bijhoren.

 9. alex

  De Bunnikside is echt de onderlaag van de Utrechtse samenleving

 10. passalacqua

  het is natuurlijk heel frustrerend, supporter zijn van een club als fc utrecht, al die verliezen die je moet incasseren, elk seizoen, week in week uit, daar wordt je natuurlijk heel agressief en gefrustreerd van haha

 11. Wim Vreeswijk

  Als je Google raadpleegt op FC-Utrecht-Ajax kun je lezen dat de FC op onderdelen zoals ‘Shors pm target, possesion, passes, pass accuracy de mindere was van Ajax. Desalniettemin is de 2-0 nog een redelijk resultaat

 12. Scherpschutter

  Joh, een paar dronken ééncellige puistenkoppies roepen wat…Waar kan je je druk over maken zeg? Het interesseerde die Brobbey zelf ook niets. En dan heten rotjes tegenwoordig kennelijk al ‘vuurwerkbommen’…

  Wat een overdreven dramatisch gedoe allemaal weer.

 13. Utrechtse Jantje

  Dit is allemaal simpel te voorkomen bij onze F.C … ‘n tijdje iedereen fouilleren , en niet door watjes , maar wat bredere figuren … en zoals al gezegd door @ Fvw plaats weer hoge hekken achter de doelgebieden en desnoods ook bij de cornervlaggen , dan krijg je vanzelf ‘n ontmoedigings proces !!! Dit verdient zich vanzelf terug , doordat je geen boetes meer krijgt !!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).