Asfalt op volledige Noordelijke Randweg Utrecht gaat vervangen worden Asfalt op volledige Noordelijke Randweg Utrecht gaat vervangen worden

Asfalt op volledige Noordelijke Randweg Utrecht gaat vervangen worden

Asfalt op volledige Noordelijke Randweg Utrecht gaat vervangen worden
Archiefbeeld NRU.
Op korte termijn is een volledige herinrichting van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) niet te verwachten, maar er worden binnenkort wel enkele maatregelen genomen om de weg te verbeteren. De komende twee jaar heeft de weg namelijk onderhoud nodig, waarbij de gemeente dit aangrijpt om de situatie te verbeteren.

Op korte termijn is een volledige herinrichting van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) niet te verwachten, maar er worden binnenkort wel enkele maatregelen genomen om de weg te verbeteren. De komende twee jaar heeft de weg namelijk onderhoud nodig, waarbij de gemeente dit aangrijpt om de situatie te verbeteren.

De herinrichting van de NRU speelt al jaren, al in 2008 begon men met het maken van plannen. Door verschillende redenen zit er echter geen schot in de zaak. Ook nu lijkt er op korte termijn geen grootschalige herinrichting te komen. Geldgebrek is een van belangrijkste redenen, en er waren zorgen over stikstof.

Toch gaat er komende jaren wel gewerkt worden aan de route. De gemeente gaat onder andere al het asfalt vervangen, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van asfalt dat ervoor zorgt dat er minder herrie is voor omwonenden. Ook komen er nieuwe faunaverbindingen onder de weg door en worden verkeerslichten anders ingeregeld waardoor fietsers en voetgangers de weg makkelijker kunnen oversteken.

De lange-termijnaanpak van de NRU laat echter nog even op zich wachten. Het plan is nu om de herinrichting te koppelen aan het alternatieve plan voor de Ring Utrecht. Omdat de uitkomst van het alternatieve plan ook effect heeft op de NRU, bekijkt de gemeente dit ook in samenhang. De gemeente heeft geld van de provincie en het Rijk nodig om de NRU volledig anders in te richten.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Wies

  Ik ben voor minder auto’s in de stad en meer via de ring. En juist daarom vind ik het een grof schandaal dat deze weg niet opgewaardeerd wordt. Menig provinciestad heeft een betere ring dan hier het geval is. Utrecht verdient hier beter, veiliger en ruimer. Dan hoeven fietsers en voetgangers ook niet meer over te steken, maar kunnen ze veilig bovenlangs.

 2. Peter

  Wat een drogreden om nu op het alternatief voor de ring Utrecht te wachten. Waar de wethouder met stadsboulevards doortastend is ontbreekt dit volledig bij de NRU terwijl die een wezenlijk onderdeel van alle plannen is.

  En een goede NRU had de plannen van Rijkswaterstaat voor de A27 allang overbodig gemaakt. Maak werk van de NRU met onderdoorgangen zodat de leefbaarheid van Overvecht echt verbeterd en laat dat de erfenis van de wethouder worden waar we trots op kunnen zijn.

 3. n Utrechter

  Wel allerlei stadsboulevards aanleggen met als gevolg vastlopen van de ring Utrecht. Had het maar andersom gedaan. Maar ja, wie is er binnen het stadsbestuur en de ambtenaren kliek zo snugger?

 4. Koel Hoofd

  @Wies
  De verantwoordelijke wethouder geeft al sinds haar aantreden in 2014 prioriteit aan binnenstedelijke klinkers vervangen voor rood asfalt.
  Dat er nu -na vele jaren politiek correct duiken en nietsdoen- eindelijk op de NRU asfalt in de kleur zwart wordt aangebracht is daarmee een klein wonder.

 5. Tonnieb

  Lap en plakwerk, bewoners langs de weg zijn nog steeds de dupe. Er zou jaren geleden al verbetering worden doorgevoerd.
  Maar ja, centjes zijn er niet he.

 6. Jelmer

  Een goede ring waar je 80 kan rijden zonder stoplichten vanaf a2 tot a27 is een upgrade die nodig is. Daardoor minder auto’s in de stad en hoeft a27 niet verbreed te worden.

  Asfalt vervangen is onzin. Weg is goed.

 7. Joes

  @ Koel Hoofd en andere reaguurders

  De Utrechtse wethouder gaat niet in haar eentje over de Noordelijke Randweg. Dat is namelijk ook een provinciale weg als ik mij niet vergis en zelfs een deel een Rijksweg. Dus als er te weinig geld is moet je ook bij de VVD zijn, die daar dus over gaat en ging.

  Stop met het structureel verspreiden van desinformatie via dit medium! DUIC grijp eens in.

  Koel Hoofd en JdV zijn kampioen nepnieuws en desinformatie verspreiden. Vaak met als doel zeer rechtse politieke propaganda.

  Het vertroebeld het beeld, de echte kritiek op de wethouder blijft niet meer overeind als er steeds nepaanvallen of schijnaanvallen op haar gevoerd worden, op de persoon en niet op feiten gebaseerd, alleen maar op de onderbuik.

 8. René

  De overheid heeft een aantal grote infrastructurele projecten geschrapt. Daar had Utrecht niks over te zeggen.

 9. mees kees

  Wat is er mis met het huidige asfalt, zoals Jelmer ook al aangeeft?? Wie verzint deze onzin!
  Verder eens met alle voorgaande sprekers.

 10. Peter

  @Joes als je zelf even had gegoogled zou je niet zoveel onzin verkondigen

 11. Wies

  Is mij bekend Joes. Vandaar mijn wat meer algemene hartenkreet over dit onderwerp. GroenLinks spant zich terecht in een voor een verdiepte NRU.

 12. Statler

  Apart dat voorstanders van deze wethouder en diens beleid ook vaak propagandisten zijn van censuur.
  Utrecht maken we duidelijk niet meer samen.

 13. Joes

  @ peter

  Ben je de volgende desinfoverspreider van zeer rechtse zijde?

  Hier een artikel van DUIC zelf waaruit blijkt dat het wel degelijk deels een rijksweg is:
  https://www.duic.nl/algemeen/minister-harbers-noordelijke-randweg-utrecht-een-van-de-wegprojecten-die-op-pauze-moet/

  En dan moet ik zogenaamd weer onderzoek gaan doen?

  Je beweert zelf iets dat niet klopt, valt mij er op aan, terwijl je hetzelf bent die (zogenaamd) niet op de hoogte is. En ik kan nu zeggen, ga je in een hoekje liggen schamen, ware het niet dat dit de standaard door rechts gehanteerde aanvalstechniek is, ook als het niet klopt> namelijk altijd de tegenpartij aanvallen. Zeggen dat men onderzoek moet doen, nooit zelf met feiten of onderbouwingen komen.

 14. Toine Goossens

  @Joes ,

  Het bevoegde gezag voor de NRU is de gemeente Utrecht. Dus Lot van Hooijdonk is de verantwoordelijk bestuurder. Dat staat vast.
  Deze wethouder blokkeert samen met de Groen links actiegroep het oplossen van het gevaarlijke weefvlak en de gevaarlijke bochten tussen de A27 en A28. Dat i s onbehoorlijk bestuur. Deze wethouder verspilt al haar geld aan het verfraaien van de 4 baans binnenring terwijl de kwaliteit van die weg uitstekend is.
  Deze wethouder is de spil in het regionaal Utrechts mobiliteitsbeleid. Al 10 jaar lang heeft zij daarin niets bereikt. In Den Haag wordt zij niet serieus genomen. Dat en niets anders is bepalend voor de huidige situatie. En u weet dat ook @Joes, draai er niet omheen.

 15. Peter

  @Joes, waar lees je links of rechts in mijn reactie?

 16. Joes

  @ Toine

  Kom je nu nog eens met een partij desinfo aankakken?

  Dus provincie en Rijk gaan niet OOK over de NRU? Dat ga je nu ontkennen? Het is deels een gemeentelijke weg, deels provincie en deels rijk. Dat ontkennen is doelbewust desinfo verspreiden.

 17. Marlies

  @Peter

  Joes stelt slechts een vraag, omdat hij tussen de regels door kan lezen. je zou ook kunnen antwoorden, ipv als door een weps gestoken te reageren.

  We kunnen dus concluderen dat Joes misschien wel eens in de goede richting zat te gokken.

 18. cas

  @ Peter, dat is het typische framen wat tegenwoordig belangrijker lijkt te zijn dan een bijdrage die er toe doet.

 19. Peter

  @Joes en Marlies: ik ben voor verbetering van de NRU met 3 onderdoorgangen en tegen de RWS verbreding voor de A27 en voor het alternatief van de regio (en wethouder verkeer gemeente U) daar. Dus noch links noch rechts denk ik dan.

  En als Joes bij de link die hij doorstuurde ook klikt op de links vanuit dat bericht wist hij wie er verantwoordelijk is voor de NRU: https://www.duic.nl/algemeen/vernieuwing-nru-blijkt-tientallen-miljoenen-euros-meer-te-kosten/

  Denk dat Cas gelijk heeft en jullie juist de framers zijn.

 20. sj

  Marloes is Jies. Eh, pardon, Marlies is Joes.

 21. Toine Goossens

  @Joes,

  Ik ga de redactie aanspreken op het woordgebruik dat u jegens mij bezigt.
  U permiteert het u om mij anoniem te beschuldigen. Dat is onacceptabel. U hebt het lef niet om onder uw eigen naam met mij, of @Peter, het gesprek aan te gaan. U ggedraagt zich als een populist puur sang. Uit de beschildiging aan het adres van @Peter valt af te leiden dat u een extreem links populist bent.

  Het populisme in Nederland in de laatste 15 jaar is een uitvinding van links. FvD, PVV en BBB nemen dat dankbaar over. Stop daarom met uw populisme. Alleen dat kan hoop geven dat ook rechts populisme klein wordt.

 22. Joes

  @ Toine

  Ik ben niet anoniem. Ik heet Joes.

 23. Joes

  @ Toine

  Polpulisme een uitvinding van Links? Hahahahahahaha

  De hele Fortuyn revolte vergeten zeker en alles wat er daarna is gekomen.

  Je gaat zelfs een populistisch rechts kabinet krijgen> in feite gewoon een CDA/ VVD kabinet onder wat andere namen. Zo erg populistisch is de afgelopen verkiezingscampange gevoerd, dat kiezers dat nog niet eens doorhebben).

  PVV die zogenaamd voor de dierenrechten is, maar ook weer eens voor de verandering als een blad aan een boom gedraaid is en nu ineens voor dierenmishandeling is. Rara. Met BBB zit er een lange arm van Bayer/ Monsanto en een aantal veevoerbedrijven in het kabinet. VVD is zelf de lange arm van VNO NCW. We worden dus gergeerd door populisten die in feite alleen de belangen van het bedrijfsleven behartigen en niet die van de burger (en ja de VVD is populistisch, ze hebben namelijk het vorige kabinet laten klappen op leugens over nareizigers> bewezen leugens en dat gedaan om zo de aanstaande verkiezingscampange te kunnen framen, ze hebben alleen daarmee de PVV groot gemaakt ipv zichzelf, al is de PVV altijd een verlengstuk van de VVD gebleven, ook al doen ze net alsof dat niet zo is).

 24. Toine Goossens

  @Joesje toch, bent u zó beroemd? Het spijt mij, ik ken u niet, dus bent u anoniem. Voor de zekerheid heb ik op de website van Liquipedia gekeken. Het zou natuurlijk kunnen dat u, onder de nicknaam Joes, een wereldberoemd gamer bent. Maar helaas zij kennen u ook niet. Jammer voor u, maar zo blijft u toch anoniem.

 25. Toine Goossens

  @Joes,

  U kunt de cursus begrijpelijk lezen goed gebruiken. 15 jaar gekeden was Fortuyn al lang dood. En met uw historische kennis is het ook al beroerd gesteld. Laten we het zetelaantal van de 4 partijen ter linkerzijde eens op een rij zetten:

  1998 75
  2002 49 (de grote winst van de LPF)
  2003 56
  2006 68

  Ja, wat daarna kwam was een herstel van links. Weet u dat niet meer @Joes??

  Op de flauwekul die u daarna spuit ga ik niet in. U laat de lezers perfect zien wat er onder links populisme verstaan dient te worden.

 26. Joes

  @ Toine Goosens

  De PVDA is sinds begin jaren negentig geen linkse partij meer, maar een neo liberale midden partij. Onder (Nijenrode) Wim Kok zijn de idelogische veren afgeschud, weet u nog? Vandaar ook die samenwerkingen met de VVD en D’66, 2 (neo) liberale partijen.

  En wat bazel je nu toch allemaal. Ik ben Joes, inwoner van Utrecht. En ik ben blij met de door mijn ouders gegeven naam.

  Want Peter is wel een bekende gamer? En u bent zelf wereldberoemd ofzo?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).