Betaald parkeren Vleuterweide uitgesteld na kritische vragen | De Utrechtse Internet Courant Betaald parkeren Vleuterweide uitgesteld na kritische vragen | De Utrechtse Internet Courant

Betaald parkeren Vleuterweide uitgesteld na kritische vragen

Betaald parkeren Vleuterweide uitgesteld na kritische vragen
Winkelcentrum Vleuterweide
De invoering van betaald parkeren bij winkelcentrum Vleuterweide is uitgesteld. Op 1 november zouden parkeerterreinen P1 en P2 alleen nog voor betalende bezoekers open zijn, maar dit is uitgesteld tot 1 februari.

De invoering van betaald parkeren bij winkelcentrum Vleuterweide is uitgesteld. Op 1 november zouden parkeerterreinen P1 en P2 alleen nog voor betalende bezoekers open zijn, maar dit is uitgesteld tot 1 februari.

Er ontstond ophef over de invoering van betaald parkeren van vooral het terrein P1 bij winkelcentrum Vleuterweide. Vanaf 1 november zouden de eerste drie uur gratis zijn, maar daarna moet er €1,50 per uur betaald worden. Dit leidt tot zorgen bij de bewoners.

De eigenaar van het winkelcentrum ASR heeft nu besloten om, mede op verzoek van de gemeente, de startdatum van het betaald parkeren uit te stellen. ASR richt zich nu op invoering van betaald parkeren op 1 februari. De tussenliggende periode gebruikt ASR voor het testen van het systeem.

Regelgeving

Eerder werden ook schriftelijke vragen gesteld door verschillende politieke partijen na een raadsinformatiebijeenkomst over het verkeer rond winkelcentrum Vleuterweide. De partijen wilden weten of het klopt dat de gemeente het terrein verhuurt aan ASR, dat er een afgesloten terrein van wil maken. Dit zou tegen de regels zijn.

“Het betaald parkeren wordt ingevoerd om bezoekers van het winkelcentrum tegemoet te komen, terwijl bewoners van het gebied hun auto nu verderop moeten parkeren. Daar zitten ook bejaarden en mensen met een handicap bij”, zei één van de bewoners eerder bij DUIC. Ook zou de huidige verkeerssituatie onveilig en onduidelijk zijn.

Inmiddels heeft ASR de invoering van betaald parkeren dus uitgesteld, maar de gemeente heeft meer tijd nodig voor de beantwoording van de vragen van de politieke partijen.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Wat een gezeur, de eerste drie (!) uur gratis parkeren, tijd zat, toch ?

 2. JdV

  De partijen wilden weten of het klopt dat de gemeente het terrein verhuurt aan ASR, dat er een afgesloten terrein van wil maken. Dit zou tegen de regels zijn.

  Ja dat is een hele moeilijke vraag inderdaad. Niet even en kwestie van het dossier afspraken en procedures Vleuterweide raadplegen en antwoord geven.

  Nee, daar is meer tijd voor nodig. Nou dan weet je het antwoord al. De gemeente heeft zich weer eens door een commerciële partij (NS, Jaarbeurs, Corio en in dit geval ASR) in het pak laten naaien en is nu driftig op zoek naar een doofpot.

 3. Frits

  @Katja,
  Kennelijk parkeren massaal bewoners bij het winkelcentrum. Wel grappig want bij eerdere berichten mocht er juist geen betaald parkeren worden ingevoerd omdat het de nekslag zou geven aan de winkeliers…

  @JdV,
  Zo is het.

 4. Wim Vreeswijk

  Het is gewoon geld-uit-de-zak-klopperij van de (ongesubsidieerde) automobilist, terwijl het OV en de fietsers topzwaar gesubsidieerd worden en fatsoenlijke rijwegen, zoals in de Zeeheldenbuurt en Tuindorp-oost voor vele miljoenen gemeenschapsgeld omgebouwd worden tot versmalde, dus levensgevaarlijke wegen voor snel- en langzaam/kwetsbaar verkeer. Ook vind ik dat het betaald parkeren in de hele stad afgeschaft moet worden, zolang er sprake is van gratis parkeren in vrijgestelde (!) wijken zoals Overvecht en Kanaleneiland, dus meten met 2 maten, wat natuurlijk hartstikke kwalijk is in een en dezelfde gemeente als Utrecht en m.i. ook juridisch aanvechtbaar is !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).