Utrecht heeft een nieuw restaurant aan de Twijnstraat: Frit’zza. Dit Italiaanse restaurant biedt verschillende gefrituurde gerechten, geïnspireerd op de Napolitaanse streetfood cultuur.
Frit’zza aan de Twijnstraat biedt Napolitaans streetfood aan, zoals te vinden in de ‘friggitorias’ van Napels, waar gefrituurd eten centraal staat. Eigenaren Baptiste en Rafael willen dit concept naar Nederland brengen.
Een klassieker op de kaart is de Pizza Fritta, een gefrituurde pizza. Maar ook andere gefrituurde gerechten zijn hier te bestellen. Frit’zza is geopend van dinsdag tot zaterdag, van 11.30 tot 21.30 uur.
15 Reacties
ReagerenEen Napolitaanse ‘friggitoria’, maar geen gefrituurde gemixte vis op het menu….? Dat is wel echt een hele grote gemiste kans, beste eigenaar, als het al niet een regelrechte zonde is.
Hoe dan ook; op naar baggervette winsten! Dit zou wel eens kunnen werken, mits het niet te authentiek Napolitaans is, maar juist een beetje afgestemd op het Mora-pallet van de gemiddelde Utrechter. Een broodje Mario, maar dan uit de frituur, zeg maar.
Ik zie daar graffiti op de muur. Heeft het Centaal Museum dat nog niet erkend als ‘kunst’ door er een bord naast te hangen?
De hele Wijde Watersteeg hangt trouwen ook vol tegenwoordig met deze ‘kunst’. Evenals de hoek Doelenstraat/Twijnstraat.
Verloedering ten top.
Gadverdamme. Pizza, ok. Maar vernaggulluh in de frituur… ongehoord goor.
@Chef Plongeur 18/7/2024 – 22:44
Niks mis mee, uitstekend te eten (ik prefereer de “calzone” variant).
Wordt in Napels bij bosjes verkocht.
Maar ja, wat weten die nou van pizza’s…
‘Het Mora-pallet’
HAHAHAHAHAHAHAHAHA deze ga ik van je stelen @Scherpschuttert!
Lekker caloriebommetje. Het idee kan mij niet bekoren, maar ieder diens ding uiteraard.
De komst van een poffertjeskraam in Overvecht werd eens geweerd door de gemeente. Het kreeg het stempel “ongezond”…..
Poffertjes 53 kcal per 100 gram
Fritta pizza 290 kcal per 100 gram
Weten ze zeker dat alles frituren echt Napoli’s is?
Dit lijkt me juist typisch Schots.
Daar gooien ze zelf marsrepen in de frituur.
De foto eens goed bekeken maar ik vind het er niet uitzien. Typisch tweede- of derderangs horeca. Alleen al het gekladder weghalen, ook in de steeg en dan de onderpui eens heel goed schoonmaken zou al een beetje helpen.
@Nina: dat besluit over die poffertjeskraam is dankzij de gemeenteraad overigens al een tijdje teruggedraaid en de veelbesproken poffertjeskraam is vorig jaar ook gewoon geopend.
Helaas dit gaat het niet worden
Er zat zelfs een echte pizza bakker in de twijn ook deze heeft zn biezen gepakt, waarom,,,,omdat het publiek uit deze buurt toch iets wat conservatief is ingesteld. daarom doet KEEK het heel goed deed de ekodrome het wel, en de ecoplaza het niet .een viswinkel is ok! maar dan wel een goeie,een die je niet ruikt wanneer je op het ledig erf loopt, of gewoon koffie met appeltaart of een boeren appelsapje en natuurlijk het hete water met plukgroen .dat zijn de ingrediénten voor succes in de Twijnstraat.
Maar opnieuw iets met pizza dat is iets te hip voor de Twijnstraat.
Huh Robbert, wat is er in hemelsnaam hip aan pizza?
@Scherpschutter
Het Mora-pallet? Bij een pallet denk ik aan houten dingen waar ladingen mee worden getransporteerd. Wat dit met de Cora van Mora-snacks heeft te maken? Dit nog afgezien van een ‘hele grote gemiste kans’ waar het natuurlijk ‘heel’ moet zijn en ook van het nietszeggende maar helaas erg veel gebruikte ‘zeg maar’. Een beetje te snel neergeschreven?
@Robert welke pizza bakker heeft zijn biezen dan gepakt?
Welja, er is nog niet genoeg obesitas in dit land. Alles voor de poen, zelfs als we van gekkigheid niet meer weten wat we moeten doen. Pizza in de frituur en sch*t aan de volksgezondheid.
@Wim
t past daarentegen wel bij Napels, de onderste 2 meter in nagenoeg hele historische centrum is daar ondergekalkt 🙂