Bouw WTC Jaarbeursplein officieel van start | De Utrechtse Internet Courant Bouw WTC Jaarbeursplein officieel van start | De Utrechtse Internet Courant

Bouw WTC Jaarbeursplein officieel van start

Bouw WTC Jaarbeursplein officieel van start
Wethouder Victor Everhardt verricht starthandeling eerste paal WTC Utrecht
De eerste paal van het nieuw te bouwen WTC op het Jaarbeursplein is gistermiddag in de grond geslagen. Wethouder Victor Everhardt verrichtte de starthandeling voor het boren van de eerste paal.

De eerste paal van het nieuw te bouwen WTC op het Jaarbeursplein is gistermiddag in de grond geslagen. Wethouder Victor Everhardt verrichtte de starthandeling voor het boren van de eerste paal.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat er rond het Centraal Station een kantoorgebouw voor de markt wordt gebouwd. Het WTC zal ruim 29.000 vierkante meter omvatten verspreid over 19 verdiepingen.

Verspreid over de onderste vier verdiepingen van het gebouw worden voorzieningen aangeboden zoals horeca, retail en een meeting center. Ook moet het WTC ruimte gaan bieden aan  zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken en moet het gaan fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek.

Architect

Ook architect van het gebouw, Roberto Meyer, was gisteren aanwezig. Hij zegt over het gebouw: “Met de karakteristiek afgeronde hoeken en gevels met veel glas willen we het WTC een stijlvolle uitstraling meegeven die past bij de locatie. Het gebouw krijgt een duidelijke verbinding met het Jaarbeursplein en het Forum. Deze plek met die enorme reizigersstromen is te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt.”

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Nog méér kantoren ? En dat in de tijd van “thuiswerken” en massale leegstand ?
  “Deze plek met die enorme reizigersstromen is te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt “. Hou eens op met dat architectengeneuzel !

 2. Jan Scherjon

  Wat een zielenpieten die dit project hebben bedacht niets
  geleerd van grote fouten HC !
  En inderdaad die architecten taal, wat een onzin !

 3. Ramon

  Zo jammer Katja. Heb jou bij nog geen enkel bericht over welk nieuwbouw project dan ook in de binnenstad positief zien reageren. Weet wel stilstand is achteruit gang. Er is op de locatie bij het CS wel degelijk veel vraag naar kantoor ruimte. Er is slechts 2% leegstand.

  Voor de rest is de hele transitie van het CS HC en het Jaarbeurs gebied gewoon nodig. Grotere stad. Meer mensen. Meer en grotere verzieningen. Vergeet niet dat de stad tussen 2000 en 2016 is gegroeid van 230000 naar 340000 inwoners.

 4. Katharina

  @Ramon Precies goed gezegd stilstand in achteruitgang, dat schijnen veel mensen niet te ‘willen’ zien.

 5. A.Zijnzeikert

  Hoop dat de constructie van het interieur zo word dat het over een aantal jaren makkelijk is te transformeren tot woningen.

 6. Geenstijl@Utrecht

  Nu maar hopen dat er geen vliegtuigen tegenaan vliegen, dankzij een religie malloot.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).