Brand verwoest theater Berlijnplein in Utrecht: vier minderjarigen opgepakt Brand verwoest theater Berlijnplein in Utrecht: vier minderjarigen opgepakt

Brand verwoest theater Berlijnplein in Utrecht: vier minderjarigen opgepakt

Brand verwoest theater Berlijnplein in Utrecht: vier minderjarigen opgepakt
Een hevige brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het theatergebouw van Het Nieuw Utrechts Toneel volledig verwoest. Vier minderjarigen zijn aangehouden.

Een hevige brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het theatergebouw van Het Nieuw Utrechts Toneel volledig verwoest. Vier minderjarigen zijn aangehouden.

De brandweer is zaterdagochtend nog druk bezig met nablussen. Het gebouw is volledig verwoest. Een kraan assisteert de brandweer met het uit elkaar halen van het pand zodat alles goed geblust kan worden. Medewerkers van het theater verzamelen zich zaterdagochtend bij de resten van het gebouw.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De brand brak vannacht rond 02.30 uur uit. Het bleek al snel om een grote brand te gaan, vier blusvoertuigen, 1 hoogwerker en 2 specialistische voertuigen werden ingezet om de vlammen te bestrijden.

De politie laat weten dat er vier minderjarigen zijn gearresteerd. De recherche gaat vandaag verder met het onderzoek en het verhoren van de tieners.

Lees hier de reactie van zakelijk leider Jannet van Lange op het afbranden van het theater.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Pieter

  Wat verschrikkelijk zeg. Heel Raum/Venster in rook op? Daar zit echt veel bloed, zweet en tranen in. Rotjochies.

 2. epie dubbeljoe

  Zullen wel weer via “Halt” 50 uur boodschappen moeten doen voor bejaarden 😖. Alsof ondernemers het niet moeilijk genoeg hebben.

 3. Pee

  “De brand brak vannacht rond 02.30 uur uit
  De politie laat weten dat er vier minderjarigen zijn gearresteerd. De recherche gaat vandaag verder met het onderzoek en het verhoren van de kinderen.”

  Kinderen hebben daar om dat tijdstip niets te zoeken.
  Of vinden hun ouders van wel?

 4. Massegast

  Als deze minderjarigen de daders zijn, dan mogen de families waar ze toe behoren voor de schade opdraaien. Lijkt me niet meer dan billijk. Zo’n nachtelijk lolletje is natuurlijk niet gratis. Dat snappen die mensen best en via de portemonnee is een boodschap vaak het beste over te brengen.

 5. 19bentje48

  Minderjarigen, ‘s nachts om 2.30 uur buiten?! Ouders, nog nooit van gehoord!?

 6. Berk

  Ouders aansprakelijk stellen

 7. Gerda

  Lieve mensen van het NUT.
  Wat verschrikkelijk voor jullie allemaal. Letterlijk en figuurlijk een nachtmerrie.
  Ik wens jullie heel veel sterkte met dit enorme verlies.
  Maar hou vol en ga door met jullie prachtige voorstellingen en mooie initiatieven.

 8. Ineke Uijtenhaak

  Een geweldige plek waar door ontzettend creatieve, inventieve en hard werkende mensen actief zijn. Waar een verhaal is, een onmisbare plek.
  Uit de hand gelopen baldadigheid of bedoelde criminaliteit: dit is sowieso over de grens.
  Ik wens alle medewerkers sterkte.

 9. Bernhard

  @Gerds: was het maar letterlijk een nachtmerrie.. het is enkel figuurlijk een nachtmerrie omdat het de bittere werkelijkheid is dat het gebouw in vlammen is opgegaan.

 10. Karla

  Wat erg!
  Overigens kan de Machinerie het wat mij betreft nu wel helemaal schudden. Heropbouw van deze plek eerst!

 11. Koel Hoofd

  ALS (<- moet nog worden onderzocht) die 4 kinderen uit Vleuten en Maarssen (met de eBike kom je verder) die nu zijn opgepakt het hebben gedaan, zijn de ouders idd aansprakelijk. Dat wordt geregeld via de WA verzekering, en na herbouw etc. kan theatergezelschap NUT weer door. Hopelijk voor hun is corona dan ook getemd.

  Het gaat hier om 'dom en slecht' gedrag van minderjarigen wat gecorrigeerd moet worden. Dus die makkelijk beinvloedbare jonge geesten krijgen een 'pittig gesprek' met oom agent en zijn klant van buro HALT totdat ze 18 zijn.
  Kan je van alles van vinden, maar minderjarigen kunnen de gevolgen van hun keuzes slecht overzien (wetenschappelijk bewezen), en buro HALT helpt wel waar het volwassen recht toepassen averechts werkt (ook bewezen). Echter, er gaan stemmen op in de politiek om deze onbezonnen en makkelijk beinvloedbare kinderen stemrecht te geven omdat ze oud en wijs genoeg zijn om verstandige keuzes te maken….

 12. Malvinas

  Voor al de sarcasten en de “ik zou het wel weten” opvoeders.
  Bedenk, er is niets zo makkelijk als het opvoeden van de kinderen van een ander.

 13. Massegast

  @Malvinas — Ik hoop vooral dat die ouders zichzelf wel kunnen aansturen, want @Koel Hoofd — ik vermoed dat ze geen WA verzekering hebben. Dokken dus, en tot de laatste cent.

 14. Vilma

  Pek en veren en door de straten sleuren, Lucky Luke stylo.

 15. Bert

  @koel hoofd

  Bij de toenamen van de zwaarte van de misdaden worden begaan, daalt mijn begrip voor het belangen en rekening houden met de daders. Dan dient de maatschappij gewoon beschermd te worden.

  De poltitieke partijen die voor dat stemrecht voor jongeren zijn, behoren meestal ook tot de flank waar ze “verveling” een geldige reden vinden voor een complete wijk die gaat rellen en geven gretig andermans geld uit.

  @malvinas
  Nope, dat is alles behalve makkelijk. Want ouders van dat soort kinderen, vindt vaak verwerpelijk gedrag prima, vinden dat ze overal rechten op hebben en is sowieso alles de schuld van anderen. Daar bovenop zijn ze vaak van mening dat ze het juist prima doen.

 16. Trebor

  Minderjarig,,,Half 3 snachts!!! Daar gaat iets fout in de opvoeding. RESPECTLOOS!!
  👍
  Pa en ma

 17. paul

  @karla, Dat heeft toch niks met elkaar te maken…er is toch een brandverzekering neem ik aan . Het zijn ook 2 totaal verschillende cultuur centra bovendien.
  Ik wens de eigenaren sterkte, en moed om het t weer even mooi of beter op te bouwen !

 18. Frank1954

  Dat doet mijn kind anders nooit!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).