College enthousiast over buurtvisie voor herinrichting Kanaalstraat/Damstraat | De Utrechtse Internet Courant College enthousiast over buurtvisie voor herinrichting Kanaalstraat/Damstraat | De Utrechtse Internet Courant

College enthousiast over buurtvisie voor herinrichting Kanaalstraat/Damstraat

College enthousiast over buurtvisie voor herinrichting Kanaalstraat/Damstraat
De Kanaalstraat. Archiefbeeld DUIC
Het college heeft op hoofdlijnen ingestemd met de Visie Kanaalstraat/Damstraat die is opgesteld door bewoners en ondernemers uit Lombok. Bewoners en ondernemers werkten geruime tijd samen aan dit plan, en willen de visie met de gemeente uitwerken tot concrete plannen.

Het college heeft op hoofdlijnen ingestemd met de Visie Kanaalstraat/Damstraat die is opgesteld door bewoners en ondernemers uit Lombok. Bewoners en ondernemers werkten geruime tijd samen aan dit plan, en willen de visie met de gemeente uitwerken tot concrete plannen.

De buurt heeft negen actiepunten geformuleerd waaronder meer verkeersveiligheid, ruimte voor voetgangers en eenrichtingsverkeer op de Kanaalstraat tussen de Damstraat en de J.P. Coenstraat.

Het college omarmt dit plan. Bewoners en ondernemers willen ook dat er meer gebruik wordt gemaakt van de parkeergarage Kop van Lombok. Dit kan de verkeersdruk op de straat verminderen. Over de manier waarop dit bereikt kan worden gaan gemeente en winkeliers en bewoners verder in overleg.

Het college gaat in april, bij de voorjaarsnota, bekijken of er ook geld beschikbaar komt voor het herinrichtingsvoorstel.

Artist impression uit de visie
Voorgestelde verkeerscirculatie bij eenrichtingsverkeer
tussen de Damstraat en
JP Coenstraat.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Dan kan het als een hamerstuk door de raad en uitvoeren maar! Mooi dat dit buurtinitiatief wordt opgepakt.

 2. Don

  En hoe zit de verkeersafwenteling van auto’s van dit plan eruit voor de aanliggende straten. Bv voor de fietsroute op de Leidseweg waar de auto te gast en als dank met hoge snelheid voorbij komt scheuren. Zou graag eens een wat uitgebreider verkeermodel zien met verkeersintensiteit.

 3. Katja

  Graag ook op ASW tussen Paardenveld en Marnixlaan éénrichtingverkeer.

 4. Oog in Aller

  Don, al zouden ze kunnen scheuren (wordt lastig door alle fietsers), dan hebben ze er nog niet veel aan, denk ik. Zowel voor de afslag naar het Westplein als naar de brug richting Oog in Al staan palen. Alleen bij de oversteek over het bruggetje richting Koningsbergerweg / Graadt van Roggen voorzie ik mogelijke problemen. Maar daar moesten ze, als ze toch bezig zijn, misschien ook maar eens een paal neerzetten.

 5. Bertus

  Ja Katja, goed idee joh. En waar blijft het verkeer dat de andere kant uit moet. Je roept maar weer eens wat.

 6. Verkeersexpert

  Don, begrijp ik goed dat je denkt dat mensen nu over het smalle bruggetje gaan, en over de Leidseweg richting Damstraat gaan rijden, met een omweg via het Westplein? Dat lijkt me 1000 keer moeilijker dan de Vleutenseweg of Van Riebeeckstraat-Ceramstraat richting het begin van de Kanaalstraat.

 7. Herman

  bij dit soort teksten moet je echt op gaan passen. ze doen net alsof ze je begrijpen en uiteindelijk krijg je wat anders.
  zie referendum over hc….

 8. Lombokker

  Ze vergeten alleen dat een deel van de bezoekers schijt heeft aan alles. Dus ook aan verkeersregels. Dan hebben we het vooral (maar niet uitsluitend) over het publiek dat hier ‘s avonds en ‘s nachts rondhangt.
  Maar goed, we zullen het zien.

 9. Katja

  Bertus; geldt dat da niet voor de Kanaalstraat ?
  Zou voor de ASW wel beter zijn; minder vervuiling en meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).