Dertig extra plekken voor vluchtelingen bij Belcampostraat in Utrecht Dertig extra plekken voor vluchtelingen bij Belcampostraat in Utrecht

Dertig extra plekken voor vluchtelingen bij Belcampostraat in Utrecht

Dertig extra plekken voor vluchtelingen bij Belcampostraat in Utrecht
Bron: Google Maps
Er worden deze maand vijf tijdelijke woonunits geplaatst aan de Belcampostraat in Leidsche Rijn. Dit wordt gedaan om meer opvangplekken voor vluchtelingen te creëren, die volgens de gemeente hard nodig zijn. Momenteel wonen er al 28 vluchtelingen, door de nieuwe plekken is er ruimte voor 30 extra mensen.

Er worden deze maand vijf tijdelijke woonunits geplaatst aan de Belcampostraat in Leidsche Rijn. Dit wordt gedaan om meer opvangplekken voor vluchtelingen te creëren, die volgens de gemeente hard nodig zijn. Momenteel wonen er al 28 vluchtelingen, door de nieuwe plekken is er ruimte voor 30 extra mensen.

Deze extra woonunits blijven in ieder geval tot 1 mei 2024 staan, met kans op verlenging van een jaar. De woonruimtes komen te staan tussen de ruimtes die er al staan en het terrein van de brandweer. De plaatsing van de woonunits en het klaarmaken voor gebruik ervan, neemt maximaal een week in beslag.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Jaaaa, we mogen vooral niets negatiefs schrijven over dit onderwerp, dan wordt het niet geplaatst op dit mooie neutrale media netwerk.
  Maar ik blijf bij mijn standpunt, eigen inwoners en studenten eerst,en dan pas de rest.

 2. Utrechtse Rakker

  Het is inmiddels al bekend dat Nederland bekend staat als zeer goed voor de Oekraïners, nou dan weet je al dat dit geen goed teken is.

 3. Dennis

  Kunnen er misschien ook binnen een week woningen geregeld worden voor de jonge, in Nederland geboren mensen?
  Die willen natuurlijk ook graag ergens wonen en niet 15+ jaar op een wachtlijst blijven staan..
  Ze kunnen zich dan settelen en ook een eigen gezinnetje stichten.

 4. Koel Hoofd

  @Geenstijl@Utrecht
  Deel je mening.

 5. alain

  Pff, je zou er in de buurt wonen.

 6. teken

  @Utrechtse Rakker 19/10/2023 – 15:12
  Want jij staat liever bekend als harteloos?

 7. Geenstijl@Utrecht

  @teken,

  Ik ben niet harteloos, maar niet de hele Oekraïne is bezet,er wordt totaal niet gecontroleerd uit welk gebied deze mensen vandaan komen.
  Er zitten mannen tussen die hun dienstplicht ontduiken,schaamteloos en een trap na voor hen die wel gingen en vielen in de strijd.

 8. Kitty

  Hoeveel nog ? ???
  Het houdt toch eens een keer op met opvang ik ben een vreemde in mijn eigen stad
  Mijn kinderen komen nooit aan de beurt stop dit

 9. Marcopolo

  De mensen die op een wachtlijst staan, wonen of nog bij hun ouders of op een kamer. Maar hebben hopelijk een slaapplek. Maar ook mensen die of er voor kiezen om dakloos te zijn of de huur niet kunnen betalen en ook dakloos zijn. Daar moeten we wat aan doen door meer betaalbare huurwoningen en deze mensen ook een kans te geven.
  Nu heeft BO-EX ruim een jaar geleden een paar honderd huurhuizen in Lombok opgeknapt. Daarvan staan nog steeds enkele tientallen woningen leeg.
  Ik weet niet wat de reden is maar ik denk dat de huur hierdoor zo hoog is dat de bestaande huurders het niet meer kunnen betalen.
  Als de gemeente hier huursubsidie voor geeft, kunnen de woningen weer bewoond worden.

 10. Geenstijl@Utrecht

  @Marcopolo,

  De politiek moet stoppen met sinterklaas te spelen,en méér gaan denken om het belang van de eigen ingezetenen die dit land hebben opgebouwd,en gemaakt tot wat het is.
  Ruimte voor studenten,gescheiden mensen, en jonge gezinnen,genoeg is genoeg.

 11. Oudere

  @Dennis:

  Alleen voor jonge mensen? Ik dacht het niet! Ik wil als oudere niet in een 2 kamerappartement gepropt worden, maar voordat ik tussen 6 plankjes terecht kom, ook nog even lekker ruim wonen, met een tuintje graag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).