De Neude heeft er een nieuw koffie- en lunchcafé bij. Bij Barista Cafe kunnen bezoekers terecht voor goede koffie, een toegankelijke sfeer en een kaart met ontbijt- en lunchgerechten. Ondanks dat het een nieuwe zaak voor het plein is, zit er wel een vertrouwd gezicht achter: eigenaar Ernest Lefebvre, die al veertien jaar bekend is op de Neude met zijn Wijncafé Lefebvre.
Met de opening van zijn nieuwe zaak is Ernest dan ook zijn eigen buurman geworden en brengt het plein hiermee al ‘s ochtends vroeg tot leven. “Het wijncafé gaat pas om drie uur open, dat is eigenlijk best een luxe”, aldus Lefebvre. “Maar ik zag ook de potentie van een plek die al in de ochtend bruist. Voor mij voelt dit als een frisse start, een nieuw avontuur waar ik met plezier aan begin.”
Twee zaken die letterlijk in elkaar overlopen
De Neude is allesbehalve onbekend terrein voor Ernest Lefebvre. Al sinds oktober 2011 is zijn gezicht op het plein te zien als eigenaar van Wijncafé Lefebvre. Maar met Barista Cafe, dat pal naast zijn bestaande wijncafé gelegen is, voegt hij een tweede zaak toe aan het plein. De twee zullen letterlijk in elkaar overlopen. Ernest legt uit dat het terras overdag bij Barista Cafe hoort en Wijncafé Lefebvre het vanaf de middag overneemt, waardoor er een natuurlijke wissel ontstaat. “Eerst de ochtend en middag bij Barista Cafe en daarna de borrel en avond bij Lefebvre.”
Doordat de twee naast elkaar liggen krijgt de nieuwe vestiging ook invloeden van het wijncafé mee. “Als je een wijncafé naast de deur hebt, is het natuurlijk logisch dat een aantal mooie wijnen ook bij Barista Cafe hun plek krijgen”, vertelt de eigenaar met een glimlach. Ernest stond in de afgelopen jaren aan het roer van meerdere horecazaken en kent het vak door en door. Hij heeft dan ook alle vertrouwen in deze combinatie op de Neude. “Ik ben benieuwd hoe gasten dat straks gaan ervaren’’, zegt hij. “Volgens mij gaat het elkaar prachtig aanvullen.”

12 Reacties
ReagerenBen ik de enige die vermoed dat die truc met de ‘overlopende terrassen’ vergunningstechnisch niet klopt? Want zo hebben beide zaken dus afwisselend een veel te groot terras. Typisch horeca, steeds weer de grenzen opzoeken en er dan lekker overheen gaan!
Ach, 3,5o voor een kopje koffie. Dat is toch niets!
@Baliekluiver 2/9/2025 – 16:10
Ben ik de enige die vermoed dat je naarstig op zoek bent naar problemen die er niet zijn?
Als beide terrassen gevuld zijn, is het maximum bereikt.
Maakt het jou dan uit of ze allemaal voor Lefebvre komen of voor de nieuwe koffie tent?
Pak gewoon een hobby op man.
En tuur je leven niet, verbeten achter de geraniums, weg.
Lekker breien.
Of punniken.
Zoiets.
Beide panden hebben gewoon een vergunning om de hele dag het terras open te hebben. Dat je in de ochtend de stoeltjes aan je buurman gunt omdat je zelf nog niet open bent, en in de middag vice versa, mag vergunningstechnisch gewoon. Het is namelijk niet zo dat er ongeoorloofd meer stoelen geplaatst, of meer ruimte geclaimd worden.
Er worden dus op geen enkele manier grenzen opgezocht, laat staan overtreden.
Leuk! We hadden nog geen kek koffietentje in Utrecht..
De volgende ontsierende vreetschuur dan wel zuiptent. Degradatie van het Neude plein, al die horeca.
om het hoekje zat Caffe Barista, ongeëvenaarde koffie op 30m2
Al die zuur mensen hier…..waarom begin jullie niet een nieuwe bedrijf* op deze plek (*geen horeca natuurlijk)
Zo makkelijk de zelfde mensen continu aan het mopperen over horeca…
“Vreetschuur en zuiptent”, c’mon, get a life!
UWAH (Uiteindelijk Wordt Alles Horeca)
@Bredero: het gaat er niet om of het mij iets uitmaakt (en trouwens ook niet of het u iets uitmaakt). De vraag is of een horecaonderneming meer terrasruimte mag exploiteren dan dat er in de vergunning staat.
@degradatie: ja met de abnamro was het veel gezelliger.
Jammer van het lelijke terrasmeubilair en de kale gevel. Een beetje inspiratie uit Parijs had de zaak goed gedaan. Bloemen tegen de gevel. Parijse stoeltjes/opstelling etc.