Eigenaar supermarkt Boon’s kijkt terug op ‘chaotische en onveilige’ avond Eigenaar supermarkt Boon’s kijkt terug op ‘chaotische en onveilige’ avond

Eigenaar supermarkt Boon’s kijkt terug op ‘chaotische en onveilige’ avond

Eigenaar supermarkt Boon’s kijkt terug op ‘chaotische en onveilige’ avond
Boon’s Markt aan de Utrechtse Ganzenmarkt koos ervoor om zaterdagavond eerder te sluiten. Nadat de horeca in de stad om 22.00 uur de deuren sloot, ontstond er een lange rij bij de supermarkt. “Het was echt een chaos en op een gegeven moment was het ook niet meer veilig”, aldus Nawin Harpal, eigenaar van Boon’s.

Boon’s Markt aan de Utrechtse Ganzenmarkt koos ervoor om zaterdagavond eerder te sluiten. Nadat de horeca in de stad om 22.00 uur de deuren sloot, ontstond er een lange rij bij de supermarkt. “Het was echt een chaos en op een gegeven moment was het ook niet meer veilig”, aldus Nawin Harpal, eigenaar van Boon’s.

In de nieuwe coronaregels van het kabinet staat dat alle horecaondernemers om 22.00 uur hun deuren moeten sluiten. Vrijdagavond leidde dit al tot lange rijen voor de Utrechtse supermarkten die na dat tijdstip nog geopend waren en zaterdagavond was het hetzelfde verhaal.

“We zagen dat het na 22.00 uur drukker begon te worden bij de supermarkt. Op een gegeven moment hielden de mensen die in de rij stonden niet genoeg afstand van elkaar en werd het onveilig. Ik heb daarom op zaterdag besloten om de winkel om 22.15 uur te sluiten.”

Oplossing

Harpal is op zoek naar een oplossing. Hij zegt morgen in gesprek te gaan met de gemeente. “Het probleem ontstaat voor de deur en dat is grond van de gemeente. Ik zou graag zien dat er maatregelen komen, zoals bijvoorbeeld hekwerk waardoor klanten wel genoeg afstand kunnen houden.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Foto: Koen Laureij

Het was de afgelopen dagen niet alleen druk bij Boon’s Markt. Ook de Albert Heijn aan de Potterstraat is tot middernacht open en ook daar verzamelden zich een grote groep mensen voor de deur.

Volgens fotojournalist Koen Laureij moest de politie en handhaving ingrijpen omdat mensen de coronaregels overtraden. Harpal zegt daarom ook in gesprek te gaan met de manager van de Albert Heijn.

Salade

Tot slot wil de eigenaar van Boon’s benadrukken dat de klanten die na 22.00 uur zijn winkel bezochten niet alleen voor alcohol kwamen. “Ik heb de kassa erop na gekeken en er werden vrijdagavond ook veel niet-alcoholische producten verkocht. Klanten kwamen bijvoorbeeld ook voor een maaltijdsalade.”

De politie had vrijdag- en zaterdagavond de handen vol aan overlastmeldingen in de stad. Mogelijk is dit ook een gevolg van het eerder sluiten van de horeca.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Joepie

  Simpele oplossing. Supermarkten ook om 22.00 dicht. Je hebt van (7.00) 8.00 – 22.00 om boodschappen te doen. Lijkt me voldoende voor de spreiding. Anders kunnen supers ook iets eerder, om 6.00/ 6.30 opengaan. Dat kunnen de bedrijfsleiders ook zelf beslissen, eigen verantwoordelijkheid. Niet alles hoeft opgelegd te worden.

 2. Ganse

  Ik woon aan de ganzenmarkt
  Dit verhaal is veel groter dan de werkelijkheid
  Supermarkt is 10 meter bij mij vandaan
  Er stonden wel wat mensen,,als het er 10 waren is het veel
  Horeca dicht om 22 uur moet structureel worden
  Al dat gezuip en gebral tot laat in de nacht
  Horeca is superduur

 3. Luuk Upuuk

  De waarnemend burgemeester kan in de hele veilgheidsregio dingen verbieden.
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/bgr-2020-1029.html.

  Waarom dan niet verkoop van alcohol na 22: 00 overal verbieden?

 4. Karla

  O nu snap ik waarom zaterdagochtend het chipsvak ongeveer leeg was 🙂

 5. Koel Hoofd

  Bizarre ophef over een handjevol wachtende mensen voor een supermarkt (zie foto).
  Een insteek welke kennelijk enkel wordt gedeeld door de enige echte ervaringsdeskundige: Ganse

 6. Hetty

  Ja, dan slaan ze het bier en andere alcoholische dranken ver voor 22.00 uur in. Als de cafees dan om 22 uur sluiten, gaat het drinken thuis of in parken gewoon verder.
  Een avondklok zou dit wellicht kunnen voorkomen. Of het alcoholpercentage van dranken in heel de EU trapsgewijs verlagen, net als dat nu gebeurd met zout in bijvoorbeeld brood.

 7. WMJ

  Hard gelach voor de Utrechtse horeca!
  Dit gemeentebestuur kan beslissen om géén alcohol na een bepaald tijdstip te meer verkopen. Doen! En handhaven in de parken svp!
  Aktie politiek!

 8. wollie

  zonde dat er zo’n lekijk bord voor dat muuranker hangt. utrecht zou zo veel mooier kunnen.

 9. Muschroom Mike

  Wie geen last/genot wil hebben van het nachtleven en/of avond winkels moet in een dorp gaan wonen. Daar zijn er zat van. Ik meen het. Wat doen jullie hier in het centrum van Utrecht? Jullie betalen wel heel errug veel om uitgerekend daar te gaan wonen waar het nachtleven het drukst is en waar de alcohol rijkelijk vloeit. Sterker nog, voor zover ik kan zien is dat de enige goede reden om er te willen wonen. If you can’t stand the heat get out of the kitchen. Tenzij je natuurlijk iets nodig hebt om over te zeuren.

 10. Joepie

  @ Mushroom Mike

  Het centrum heeft niet als enige functie nachtleven faciliteren. Het centrum bestaat niet alleen uit winkelstraten en horeca, maar kent ook verschillende woonbuurten. Niet zo vreemd natuurlijk; wat wij nu centrum noemen was vroeger zo’n beetje de hele stad. De horeca en het nachtleven hebben de afgelopen 15 jaar een enorme groeispurt gemaakt. Gebieden die eerst gewoon woonbuurt waren zijn nu ineens onderdeel van het nachtleven. Veel mensen wonen al langer dan 15 jaar in die buurten. Zelf heb ik in de lange lauwerstraat gewoond. 1 van de stilste en rustigste in heel Utrecht. Dus ja, mensen gaan daar voor hun rust wonen en vanwege de ligging. De redenen waarom mensen in het centrum wonen is heel divers en hebben vaak erg weinig met het nachtleven te maken. Slapen is gezond, vaak niet slapen niet. Mensen hebben 6,5 uur tot 8,5 uur per nacht nodig. Ook mensen die in het centrum wonen. Af en toe minder slapen is niet erg. Zeker niet als er iets leuks voor in de plaats komt. Iedere nacht niet slapen is kut.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).