Weer overlast in Utrecht; drankrijen bij supermarkten en onrustig in Griftpark Weer overlast in Utrecht; drankrijen bij supermarkten en onrustig in Griftpark

Weer overlast in Utrecht; drankrijen bij supermarkten en onrustig in Griftpark

Weer overlast in Utrecht; drankrijen bij supermarkten en onrustig in Griftpark
Foto: Koen Laureij
Voor de tweede avond op rijd stonden er kort na 22.00 uur weer lange rijen bij enkele Utrechtse supermarkten waar jongeren drank insloegen. Boon’s Markt aan de Ganzenmarkt koos er zelfs voor om eerder te sluiten. Ook op andere plekken in de stad was het onrustig, zo moest de politie in actie komen in het Griftpark.

Voor de tweede avond op rijd stonden er kort na 22.00 uur weer lange rijen bij enkele Utrechtse supermarkten waar jongeren drank insloegen. Boon’s Markt aan de Ganzenmarkt koos er zelfs voor om eerder te sluiten. Ook op andere plekken in de stad was het onrustig, zo moest de politie in actie komen in het Griftpark.

In het Griftpark veroorzaakte een grote groep jongeren veel overlast. De jongeren schreeuwden, dronken alcohol, luisterden naar muziek en hielden niet voldoende afstand van elkaar. Agenten zouden de ‘zeer grote groep’ meerdere malen hebben gewaarschuwd en weggestuurd.

“Toch bleven er een flink aantal terugkomen en zijn er diverse jongeren bekeurd voor diverse feiten”, schrijft de politie op sociale media. Anderen kozen eieren voor hun geld en rende de omliggende wijken in.

Verschillende politieke partijen trokken laatst bij de gemeente aan de bel vanwege de overlast in het Griftpark. Omwonenden zouden zich grote zorgen maken over de veiligheid en leefbaarheid van het gebied.

22.00 uur

Mogelijk heeft de overlast van gisteravond te maken met het eerder sluiten van de horeca. Vanwege de coronamaatregelen moeten deze namelijk al om 22.00 uur dicht.

Het was zaterdagavond niet alleen raak in het Griftpark. Net zoals vrijdagavond had de politie weer de handen vol aan overlastmeldingen. “Met diverse eenheden de gehele dienst weer erg druk geweest met diverse overlastmeldingen door de gehele stad”, aldus de politie.

Ook bij de supermarkten in de binnenstad was het weer druk. Fotojournalist Koen Laureij schrijft dat politie en handhaving moesten ingrijpen omdat er onder andere niet genoeg afstand werd gehouden in de wachtrijen voor de ingangen.

Boon’s Markt, een supermarkt die normaal gesproken tot middernacht geopend is, koos er gisteravond zelfs voor om eerder te sluiten.

Gekoppelde berichten

41 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Wat een armoe, alleen maar willen zuipen. Tijd voor een avondklok.

 2. M

  Tijd voor een avondklok dus.

 3. Scherpschutter

  Laat die jongeren dan ook gewoon vrij, hou op met al die stompzinnige maatregelen en bescherm gewoon simpelweg de kwestbare 70+’ers…Deze one-size-fits-none overheidsdwangbuis heeft werkelijk geen enkele zin!

  Geef zinvolle adviezen en objectieve informatie. Laat mensen hun eigen risicoafwegingen maken. Het risico per groep is al maanden helemaal bekend! Ik heb geen PABO leraar (hoi Hugo) nodig om me te vertellen dat ik de kroeg niet in mag en een zieke 70+’er heeft ook geen PABO leraar nodig om hem/haar te vertellen dat het nu even niet slim is om een kroeg in te gaan (daaag Hugo)…

  Het is nu genoeg met deze ongein. Zweeds model graag en wel nu.

 4. Peet

  Supermarkten ook om 22 uur sluiten
  Zuipen zuipen schijnt stoer te zijn,,,,,,,,?

 5. Persoon

  Dit is iets wat men kon voorspellen. Mogen ze niet veilig in de kroeg zitten, gaan ze wel naar het park of naar iemand thuis.

 6. Angelique

  Een avondklok. Het is geen oorlog! Zo’n simpel reflex om te roepen om meer regels als je gewoon al kunt handhaven op basis van huidige regels.

 7. Jan

  Supermarkten om 21.00 u. dicht. Lijkt me tijd genoeg om boodschappen te doen. Scheelt ook niks in omzet want dan komt men gewoon iets eerder.

 8. Michael

  Dit kon je toch op je klompen aanvoelen!?
  Ik keur het niet goed en bij de beleidsmakers ontbreekt het aan mensenkennis.
  22 Uur dicht en dan allemaal netjes naar je eigen huis. Hou toch op!
  Ja, nu een avondklok. Dat had je vorige week ook kunnen verzinnen koekenbakkers. Wat een polderaars . . . .

 9. Natte Otter

  Geen fatsoenlijke jongeren gaat om 10 uur in een kroeg zuipen. Kroeg is duur.

 10. erwin

  Tijd voor een avondklok!
  Wat een asociale millenials! Eerst het virus meenemen uit Spanje en nu hier lekker verder verspreiden door middel van alle feestjes en zuippartijen in het park! Getver! En maar lopen zeuren dat ze geen college’s hebben en dat ze slachtoffer zijn van de coronamaatregelen.

 11. Trebor

  Diep en diep triest zuipen om het zuipen.met je jas aan in de regen.
  Sneu hoor!

 12. Ooginaller

  Of tijd voor een maximale openingstijd van supermarkten tot 22.00 of beter nog 21.30 uur.

 13. Esrin W.

  Laat maar kómen die avondklok!

 14. Hetty

  Avondklok een goed idee, maar dan wel fors handhaven, anders word het tijdens de avondklok ook een zooitje.

 15. david

  gooi die horeca weer open, nu krijg je ongecontroleerde thuisfeestjes en mensen die overal gaan zitten zuipen in parken en op straat.
  waar geen enkel toezicht is op het houden aan de corona maatregelen, die is er in de horeca wel. en in de horeca worden mensen nauwelijks besmet. om het is niet zo dt je na 22:00 ineens meer kans oploopt besmet te raken in de horeca.

  deze maatregelen zijn financieel zeer zwaar voor de horeca, waardoor er weer meer gedwongen ontslagen vallen, de ondernemers weer meer aanspraak moeten maken op de regelingen van de overheid, dit kost erg veel belastinggeld.
  en dan nog maar te zwijgen wat het aan belastinggeld kost om te handhaven op mensen in parken enz die overlast veroorzaken.

  weer een uitstekend voorbeeld van hoe incompetent het corona beleid van het kabinet is.

 16. geert

  Kom zeg! een avondklok…. we zitten niet in 1942! Het zou toch te gek zijn dat een klein deel idioten het verpest voor de rest van de bevolking?
  Men is er nu op voorbereid dus flink aanpakken die gasten! Een avondklok is in een grove schending van de vrijheid van een ieder. Dat hoort niet in een rechtstaat thuis!

 17. Joepie

  Waarom toch steeds maar weer dat herhaaldelijk waarschuwen?

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En bepaalde jongeren nemen een loopje met je.

  Wat is er mis met meteen beboeten en mensen die je uitschelden of belagen aan te houden en mee te nemen naar het bureau (incl. strafblad voor hinderen ambtenaar in functie》 dus niet voor een Coronaovertreding)?

 18. Linlin

  Het is tijd voor een algeheel alcoholverbod voor een maand. Alcohol is een harddrug en het is uitermate vreemd dat mensen moeten zuipen om een leuke avond te hebben.
  En aangezien alcohol ontremmend werkt, en mensen nog steeds weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen, is de enige manier een totaalverbod.

 19. Hans

  ‘t Is even wennen aan de nieuwe sluitingstijden van de horeca. Maar met de vooruitziende blik die jongeren in het algemeen eigen is zullen ze, na dit gekleum in de stromende regen bij nacht en ontij – voortaan hun drank wel inslaan op tijden dat het niet zo druk is bij de super.
  Gewoon even wennen dus. Geen paniek.

 20. vak K

  De Gutmenschen willen nu ook nog een avondklok? Hou eens op zeg…die gaan zeker iedere avond om 21.00 uur braafjes naar bed. Nog even en je mag van bepaalde mensen helemaal niets meer…jeugd laat zich niet sturen, we zijn zelf ook jong geweest…1.5 meter en een mondkapje binnen ,ruimere openingsuren en klaar is kees…

 21. bawang putih

  alles per direct dicht volgens Hugo! (behalve schoenenwinkel,zonnebank en kapper)

 22. Jan

  En hoeveel gezonde jongeren in deze leeftijd zijn overleden aan Corona?? Meer dan 2 zullen het er niet zijn. Dus laat ze lekker gaan!!!

 23. Joepie

  @ Vak K

  Hou toch eens op met die term Gutmensch. Je weet dat die term rechtstreeks uit het Nazisme komt? Nee waarschijnlijk.

  We moeten gewoon actie ondernenen als samenleving. Niet alleen met regels en verboden, maar vooral vanuit ons zelf. Niet, omdat dit virus iedereen doodt, maar omdat onze zorg een toestroom van mensen met veel tegelijk, met wel ergere klachten, ook al is dat een minderheid, niet aan kan. Plus andere behandelingen kunnen dan niet of moeilijker doorgaan, waardoor er daar ook onnodig slachtoffers vallen. Daarom doe we alles wat we doen. Besmettingen voorkomen. Ook al doet een besmetting ons als individu waarachijnlijk niet zoveel. Het gaat om de ander.

 24. JdV

  Niks geen avondklok. Ik bepaal zelf wel hoe laat ik waar naar toe ga. Geen haar op mijn hoofd die er over nadenkt om thuis te blijven omdat er wat jongeren in een rij staan om drank te kopen.
  Onze vrijheden worden al veel te veel ingeperkt door Den Haag. Wil je iets doen wat werkt? Grenzen dicht. Geen vliegreizen meer. Geen religieuze bijeenkomsten meer. Geen massabijeenkomsten van wat voor soort dan ook. Geen carnaval, concerten of sportevenementen. Iedereen die kan thuiswerken. Handhaven op 1 1/2 meter regels. Medische mondmaskers verplicht in verpleeg en thuiszorg.
  Dat zijn zaken die helpen.

 25. woutvr

  Sja, mensen die het er om doen hard aanpakken, lijkt me.

 26. Nina

  @ Scherpschutter.

  Er zijn 6 miljoen kwetsbare mensen in Nederland en die zijn niet alleen maar 70+.

 27. Nina

  @vak K

  Dit zijn maatregelen om Covid-19 dwars te zitten. Niet om mensen dwars te zitten.

 28. Dorine

  @scherpschutter. Svp ff ophouden met dat gedram over alleen 70+. Lees dit even:
  https://coronalongplein.nl/nieuws/longfonds-zorgwekkend-beeld-langere-termijngevolgen-corona
  Gaat over jonge gezonde mensen. Ze gaan niet dood, maar kunnen wel heel lang veel last hebben van Corona. En dan moeten ze nog vele jaren meedraaien in de maatschappij.
  Als maatschappij hebben wij er dus allen baat bij dat ook jonge mensen geen Corona oplopen.

 29. Joepie

  “810 patiënten in het ziekenhuis
  In het ziekenhuis liggen nu 810 coronapatiënten, van wie 163 op de IC (eigenlijke capaciteit van 450), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Gisteren lagen nog 741 covidpatiënten in het ziekenhuis….. Met ruim 9 procent is dat de hoogste stijging in een week.”

  “Opnamestop op IC ziekenhuis Beverwijk vanwege besmettingen personeel
  Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft een tijdelijke opnamestop op de afdelingen Intensive Care en in het Brandwondencentrum. De reden is het toenemende aantal besmettingen onder het personeel op die afdelingen.

  Op betreffende afdelingen worden in ieder geval de komende 24 uur geen nieuwe patiënten meer opgenomen.”

  NL 183,22 besmettingen per 1.000.000 inwoners; 1 vd koplopers in Europa, t.o.v. 24,26 per 1 miljoen in Duitsland (op basis van een week).

  https://twitter.com/bopanc/status/1312663580655878145

 30. Joepie

  “Een gemeentewoordvoerder zegt dat er dit weekend 21 mensen mondeling zijn gewaarschuwd, 58 schriftelijk en zes zijn mensen beboet.”

  En waarom zijn er niet 85 beboet?

 31. vak K

  @ Joepie

  We zien al 6 maanden achter elkaar viroloog na viroloog, en verplegers na verplegers. Iedereen praat voor eigen parochie. De Zorg is al 10 jaar uitgekleed onder deze Overheid. Dat is het grootste probleem, de Zorg is nog steeds niet op orde…moeten wij burgers daar voor bloeden? Dacht het niet, je word gewoon besodemieterd met mondkapjes wel of niet etc. Bescherm de kwetsbare en ga verder met het leven tot er een vaccin is.

 32. Koel Hoofd

  Ik vraag me af wat er allemaal is mis gegaan in de opvoeding van de millennials….
  Ik vraag me af waarom een Pabo leraar de macht krijgt en grijpt om de maatschappij regels op te leggen welke eigenlijk compleet onuitvoerbaar zijn….

  Ik vraag me af waarom de horeca (de sector vermaak en beleving) nu gered moet worden op kosten van de belastingbetaler, terwijl de retail (de sector welke voorziet in noodzakelijke behoeften) bij de vorige crisis bewust door de overheid is laten klappen (op kosten van de belastingbetaler en duurzaamheid van de Nederlandse economie)…

  Ik vraag me vooral af wat er allemaal mis is met onze moderne wetenschap en kenniseconomie ideologie dat men dergelijke idiotie zo dood normaal vind?

 33. BdV

  Waarom het Zweedse model invoeren, als de cijfers daar slechter zijn dan hier?

 34. Denise

  Met alle respect:jongeren zorgen gewoon voor overlast in de stad en dan heb ik het ook over studenten en pas afgestudeerden. Alle problemen in onze wijk, overlast, schenden van afspraken en bederving van woongenot komen door deze groep. En die rijke ouders maar huisjes kopen. Kom maar op met die avondklok, t zal de Anne Fleurs van Utrecht een lesje leren.

 35. Gregor

  Diegene die hier voor een avondklok pleiten…. Man man man, mijn grootouders zouden zich in hun graf omdraaien. Is de bezetter weer terug? Idioterie ten top. Bescherm de kwetsbaren, diegene die dat zijn weten dat van zichzelf dondersgoed. En laat de rest van Nederland zijn leven leiden.

 36. Peet

  Bij bijna alle reacties
  Geen woord over de fantastische zorg
  Geen woord over de mensen op de ic
  Geen woord over mensen die creperend in het ziekenhuis liggen
  Geen woord over nabestaanden
  Geen woord over het supersnel verspreiding Corona
  Iedereen is bezig met eigebelangtjes
  Feesten zuipen horeca kerk

  Dat is de norm

 37. Hans

  @ Peet ❤️

 38. Harry

  Wat Peet zegt.

 39. Joris G

  Juist Peet

 40. Sandra

  Guardia Civil, help us out here!

 41. jan sweelinck

  Het alcoholverbod moet verhoogd worden naar 25 jaar. Jongeren zijn niet intelligent genoeg om keuze’s te kunnen maken. Verder moeten ouderen weer verantwoordelijk voor de dader van hun kinderen worden zoals vroeger tot hun 23e.. De volwassen sexuele leeftijd kan op 16 blijven, want ze naaien zich toch wel een ongeluk zodra ze uit de luiers van de lagere school zijn … met jan en alleman.. het is tuig. het is niets, wordt niets. het is troep, het is verschrikkelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).