Utrechtse horeca sluit om 22.00 uur; Tegelijkertijd veel meldingen geluidsoverlast Utrechtse horeca sluit om 22.00 uur; Tegelijkertijd veel meldingen geluidsoverlast

Utrechtse horeca sluit om 22.00 uur; Tegelijkertijd veel meldingen geluidsoverlast

Utrechtse horeca sluit om 22.00 uur; Tegelijkertijd veel meldingen geluidsoverlast
Foto: Marco Terlou
De politie had vrijdagavond in Utrecht de handen vol aan meldingen van geluidsoverlast. Tegelijkertijd was het gisteren de eerste uitgaansdag waarop horecaondernemers hun deuren om 22.00 uur moesten sluiten.

De politie had vrijdagavond in Utrecht de handen vol aan meldingen van geluidsoverlast. Tegelijkertijd was het gisteren de eerste uitgaansdag waarop horecaondernemers hun deuren om 22.00 uur moesten sluiten.

“Met meerdere eenheden waren we deze nacht erg druk met veel geluids en overlastmeldingen”, schrijft de politie op sociale media. Zo was er een huisfeest op het Utrecht Science Park. Na diverse waarschuwingen heeft de politie een eind gemaakt aan het feest. Meerdere personen zijn daarbij bekeurd.

In de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet staat dat horecaondernemers hun deuren om 22.00 uur moeten sluiten. Iets na 22.00 uur stond vrijdagavond een rij mensen voor Boon’s Markt aan de Ganzenmarkt.

Verder feesten

Dat is onder andere te zien op een foto die Marco Terlou, eigenaar van Grand Café Lebowski, deelt op Facebook. “22.10 uur rij bij de Boons. Zouden ze thuis verder gaan feesten”, is te lezen in het bijschrift.

Eerder zei Erik Derksen, vicevoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Utrecht en eigenaar van vier Buurten-restaurants in de stad, dat de horeca wéér de dupe is geworden van de nieuwe maatregelen. “Als je ziet wat voor een zooitje het in supermarkten en bouwmarkten is, de feesten die in parken worden gehouden. Dat leidt tot woede bij veel horecamensen. Het voelt voor ons oneerlijk.”

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Frits gommer

  Klagen jammeren,dat kunnen ze goed bij de horeca
  Ze hebben al extra terrassen,,worden aan alle kanten door de horecalobby gepamperd
  Je hoort ze nooit over gevolgen van Corona
  Je hoort ze nooit over mensen die op de i c liggen
  Tis altijd maar klagen, klagen

 2. Marcel de Korte

  Zooitje in de supermarkten? Niks van gemerkt. Misschien gebeurt dat alleen als ‘Erik Derksen’ in de buurt is 🙂

 3. Katja

  Thuis een glaasje drinken is goedkoper en je bent niemand tot last. Waarom kunnen mensen zich niet gedragen ?

 4. Lombok

  @frits ginner: omdat zij failliet gaan door beleid dat noch effectief noch eerlijk lijkt te zijn. Zij worden in hun levensvatbaarheid geraakt, terwijl de maatregelen die hen treft niet tot een daling van corona gevallen gaat leiden. In tegenstelling zelfs, thuis vindt geen controle plaats. Misschien is het tijd dat u wat minder jammert over de horeca.

 5. MJPD

  Bij een huisfeestje wordt bekeurd maar bij een bruiloftsfeest met 180 gasten wordt dat niet gedaan? Twee maten samenleving!

 6. Bernhard

  Tja, als mensen elkaar in de stad niet meer mogen ontmoeten, dan verplaatst het feestgedruis zich naar de huiskamer.

 7. wollie

  Als de horeca om 10 uur sluit is het verstandig om dat ook van supermarkten te vragen, zeker op do-vr-za. 1+1=2…

 8. MJPD

  @Lombok
  Denk dat F.G. dat toch zelf mag bepalen, niet u. De vergelijking van Derksen van horeca met bouwmarkten/supermarkten, waar je kortstondig verblijft, meer ruimte hebt en in de regel weinig/geen interactie met anderen hebt, gaat totaal nergens over.

 9. Karla

  Je ziet, we kunnen ook heel goed zonder horeca. Horeca is gezellig, maar geen eerste levensbehoefte. Onbegrijpelijk dat die zo in de watten worden gelegd.

 10. Scherpschutter

  In Zweden is alles heerlijk open (geen 1.5 meter gelul, geen moeilijke regels, gewoon individuele verantwoordelijkheid) en worden alleen de (zieke) 70+’ers keurig beschermd. De enigen die bescherming nodig hebben. En ondertussen lopen de cijfers hier mild op…en is daar helemaal niets aan de hand.

  Ik begrijp wel dat dit gekmakend is voor de horeca.

 11. Chris

  Als je kijkt naar de cijfers hebben er in totaal 131 besmettingen plaatsgevonden in de horeca. Dat is een fractie van de totale besmettingen.
  Helaas worden ons de cijfers onthouden van de luchtvaart, maar neem gerust aan dat die hoger liggen. Overigens vindt 10% van de besmettingen op het werk plaats.

 12. Bromsnor

  Bromsnor had gisteren 6 huisfeesten rondom zijn huis. Veel drank. Veel herrie.

 13. Gerard Brugmans

  Hoeveel van dit soort ‘incidenten’ kunnen we nog aan? Sluit de universiteit en de studentenhuizen, en stuur die dronken feestneuzen naar huis! En wordt het ook niet tijd dat we hun ouders gaan aanspreken op het wangedrag van hun kroost? Knap asociaal om vanuit Purmerend, Hengelo en Rosmalen toe te kijken hoe hun bolleboosjes zich bij ons misdragen!

 14. Peet

  Geef horeca een pink
  Ze trekken je schouder arm uit de kom

 15. Koel Hoofd

  Wat is nu het werkelijke probleem?
  Er waart een besmettelijke ziekte rond, en o verdere verspreiding te voorkomen zijn er maatregelen nodig.
  Waarom zijn er deze verregaande maatregelen nodig?
  Omdat er mensen zijn die maling hebben aan de meest basic regels en hun eigen belang boven alles willen stellen.
  De horeca kan steen en been klagen, maar hun verdienmodel is toch echt wel om in de wensbeleving van die egotrippers te voorzien!

  En wie hebben nu deze nieuwe coronagolf in Nederland veroorzaakt?
  Jonge mensen die zo nodig op vakantie moesten feesten…jonge mensen die bij terugkomst in Nederland door wilden gaan met knuffelen en feesten en toen hun omgeving ook besmetten.
  Dat is nu door de wetenschap bewezen (bron https://nos.nl/artikel/2350764-rivm-tweede-golf-uit-spanje-en-zuid-frankrijk-naar-nederland-gekomen.html)
  En bedankt!

  Als mensen te stom zijn om afstand te houden, handjes te wassen, en goed ventileren, dan is het resultaat dat er straks een heel jaar niets te beleven is in Utrecht!

 16. Scherpschutter

  Chris

  Correctie: er zijn 131 positieve tests die te herleiden zijn tot de horeca. Een positieve PCR test is echter iets geheel anders dan een besmetting. Waarschijnlijk gaat het maar om 13-26 man, aangezien de PCR 80-90% false positive is.

 17. Erwin

  Erwin denkt dat @bromsnor in het IBB woont

 18. JdV

  Te veel horeca. Te weinig gasten. Geef de mensen groot gelijk. Blijf lekker thuis. Haal je drank bij de supermarkt of groothandel. Laat je niet afzetten door de hoereca. Thuis is veiliger, goedkoper en gezelliger. Je kan gewoon doorgaan, staat niet om 22 uur buiten in de regen en je houd super veel geld in je zak.

 19. Esrin W.

  Bromsnor moet bij mij in de straat komen wonen. Een paar keer lik op stuk en wat boetes heeft ervoor gezorgd dat het na 22.00 keurig stil is zoals het hoort.

 20. Lombok

  @mjpd: als deze meneer niet zo zou klagen zonder weet te hebben van wat er speelt en hoe zaken in elkaar steken dan zou niemand hem iets opdragen. Eigenlijk zowel u als Frits minder jammeren.

 21. Utrecht

  Er wordt toch niet of nauwelijks beboet. Hoe moeilijk kan het zijn? Iedereen in de rij en afrekenen maar. Is gelijk het tekort van de gemeente weg.

 22. arbeider

  Lekker makkelijk praten als je geen horeca zaak hebt. Eerst de rookpolitie wat iedere ondernemer duizenden euro’s kostte toen werden de rookruimtes weer afgeschaft en nu dit weer.

  Maar de anti horeca mensen zitten zomers wel lekker op hun billetjes op het terras.Vooral Gérard Brugmans….

 23. Def

  Top kunnen studenten zich eindelijk goed richting op hun studie!
  Toen wij altijd doorgingen tot zondag ochtend hadden we maandag altijd spijt als we weer vroeg in de college zaal zaten 🙂

 24. Katja

  @Chris, dus 90 % niet op het werk. En inderdaad, waar zijn de luchtvaartcijfers ?

 25. wollie

  eerst het rookverbod dat iedere ondernemer van kilometers zag aankomen. toen de avondsluiting omdat aangeschoten mensen nu eenmaal geen afstand houden. horeca moet niet piepen… begin desnoods wat eerder.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).