Meisje (7) overleden en jongetje (5) ernstig gewond bij aanrijding met stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht Meisje (7) overleden en jongetje (5) ernstig gewond bij aanrijding met stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht

Meisje (7) overleden en jongetje (5) ernstig gewond bij aanrijding met stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht

Meisje (7) overleden en jongetje (5) ernstig gewond bij aanrijding met stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht
Bij een ongeluk met een stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht is vrijdagochtend een 7-jarig meisje overleden. Een 5-jarig jongetje is ernstig gewond geraakt. Dat meldt de politie.

Bij een ongeluk met een stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht is vrijdagochtend een 7-jarig meisje overleden. Een 5-jarig jongetje is ernstig gewond geraakt. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 8.00 uur in de buurt van de Van Koetsveldstraat. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De passagiers die in de bus zaten, zijn opgevangen in een café in de buurt. De politie doet onderzoek en gaat onder meer bij omwonenden langs voor verklaringen. De omgeving is ruim afgezet voor het onderzoek.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft op Twitter gereageerd op het ongeluk: “Wat een drama. Mijn hart huilt. Ik wens de nabestaanden en betrokken familieleden alle kracht en sterkte. Ook alle steun voor onze hulpdiensten op wie dit grote impact heeft.” De gemeente Utrecht schrijft op Twitter: “Onze gedachten zijn vandaag bij alle betrokkenen en hulpverleners van het vreselijke verkeersongeval aan de Vleutenseweg vanochtend. Veel sterkte aan allen.”

De politie laat weten dat mensen die op de plek van het ongeluk aanwezig waren zich kunnen melden op het politiebureau aan de Kroonstraat als ze behoefte hebben aan slachtofferhulp. “Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend. Op het politiebureau op de Kroonstraat in Utrecht kan je je melden voor slachtofferhulp of als je meer informatie wilt delen over het ongeluk.”

De Vleutenseweg en zijstraten waren lang dicht voor verkeer en ook het busverkeer lag stil. Rond 13.45 uur meldde U-OV dat het busverkeer weer werd opgestart.

19 Reacties

Reageren
 1. Statler

  Vreselijk.

 2. Vrolijk rechts

  Iedereen ontzetten veel sterkte

 3. Koos

  Dit was zo zielig om te zien rust in vreden lieverd

 4. Marcel

  Wat een drama.

 5. R. Mulder

  DRAMA!! De bussen rijden veel te hard op de busbanen!!!!
  Kunnen daar ook niet verkeersdrempels worden aangelegd?

 6. Berk

  Godverdomme wat erg

 7. Geenstijl@Utrecht

  Echt heel erg verschikkelijk dit bericht,zo’n lief klein meisje,het ergste wat je kan overkomen als ouders.
  Ik wens de nabestaanden enorm veel sterkte en kracht toe,mijn gedachten zijn bij jullie.

 8. Zoi

  Dit is de zoveelste dodelijke ongeluk. Gaat het nog zo door?

 9. Peet

  Vreselijk
  Heel veel sterkte nabestaanden politie hulpverleners omstanders en de buschauffeur
  Wat een drama

 10. Koel Hoofd

  Ach, wat zielig, zo jong.
  De ouders zullen het wel gezien hebben, daar steken eigenlijk nooit jonge kinderen alleen over. Gruwelijk drama, wens ze heel veel sterkte toe.

 11. Anna

  Het is erg vreselijk dat het meisje van 7 is overleden en het jongetje van 5 jaar gewond is geraakt.
  Dat wens je niemand toe.
  Hoop dat het jongetje snel mag herstellen.

  Waren de twee kinderen alleen en waar waren de ouders?

  Ook wordt er veel schuin overgestoken via de busbaan door voetgangers, ook door rood stoplicht lopen is normaal geworden.
  Ik wens iedereen kracht toe, zo ook de buschauffeur en alle hulpverleners.

 12. Marco

  Afgrijselijk, wat een drama dit.
  Onbeschrijfelijk. En alweer het zoveelste drama met auto’s en kinderen. Doet me denken aan de beweging: “stop de kindermoord”, en het boek “het recht van de snelste”. Utrecht doet het al zoveel beter dan andere plaatsen in Nederland en daarbuiten, maar een drama al dit maakt weer duidelijk dat onze straten nog lang niet veilig genoeg zijn.

  Heel veel kracht en sterkte aan alle betrokkenen.

 13. Ad

  Tranen en kippenvel heel veel sterkte voor de de familie

 14. Marc

  Mijn condoleances voor de nabestaanden, familie, vriendinnen, klasgenoten en andere betrokkenen! Alle sterkte toegewenst.

 15. Tom van der Meer

  Veel sterkte met nabestaanden

 16. Tom van der Meer

  Veel sterkte

 17. B . Wissink

  Wat erg voor het gezin en niet te vergeten voor de chauffeur.
  Ben zelf 28 jaar buschauffeur geweest en ook een ongeluk met dodelijke afloop mee gemaakt.
  Word gelijk een gesuggereerd dat dit ongeluk bij voorbaat te snel is gereden. Ik wens de familie en chauffeur veel sterkte toe in de komende tijd.

 18. Maria

  Heel veel sterkte.

 19. Grada

  Vreselijk’ wat in en in diep triest voor de ouders’ vreselijk dit kan je nooit verwerken je kindjes missen.hoop dat het jongetje er redelijk aan toe is’ en het meisje wens ik de mooiste ster van de hemel toe.Geen woorden voor dat dit gebeurt lieve kindjes in de bloei van hun leventje.De ouders en familie wens ik alle kracht sterkte toe’ deze woorden zijn zelfs niet genoeg bij dit grote vreselijke verlies.Ik hoop dat de ouders goede begeleiding’hulp’etc krijgen om dit met de tijd een plekje te kunnen geven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).