FC Utrecht gaat catering aanpassen na kritiek van supporters FC Utrecht gaat catering aanpassen na kritiek van supporters

FC Utrecht gaat catering aanpassen na kritiek van supporters

FC Utrecht gaat catering aanpassen na kritiek van supporters
Een hamburger in Stadion Galgenwaard
FC Utrecht gaat de catering in Stadion Galgenwaard aanpassen nadat er kritiek was ontstaan op de prijzen en het assortiment. Wat er precies aangepast gaat worden kan de club nog niet bekendmaken, zo laat FC Utrecht weten.

FC Utrecht gaat de catering in Stadion Galgenwaard aanpassen nadat er kritiek was ontstaan op de prijzen en het assortiment. Wat er precies aangepast gaat worden kan de club nog niet bekendmaken, zo laat FC Utrecht weten.

Of de prijzen omlaaggaan, of dat alleen het ‘assortiment’ wordt aangepast zoals de club zelf schrijft kan FC Utrecht ook nog niet zeggen. Alles wordt op dit moment nog een keer tegen het licht gehouden.

Op de website schrijft FC Utrecht: “De doorgevoerde prijsstijgingen in de publiekscatering werden, zo bleek uit de signalen die de club via diverse wegen ontving, als te fors ervaren; ook in vergelijking met andere clubs in de Eredivisie. Naar aanleiding van deze feedback is FC Utrecht samen met cateraar Number 1 Catering aan de slag gegaan, hetgeen heeft geleid tot aanstaande aanpassingen in het assortiment. Die wijzigingen kunnen vanavond (vrijdag) nog niet worden doorgevoerd, maar zullen bij het duel met AZ op zondag 9 oktober wel zicht- en merkbaar zijn. Voor die wedstrijd volgt meer informatie over de wijzigingen.”

31 Reacties

Reageren
 1. Supporter

  Foto broodje hamburger nog geen euro ,7 euro verkoop,achter cityside patatkraam zonder prijzen(je schrikt je dan lazerus),bier is niet te zuipen/betalen(Budweiser voorheen Amstel).
  Een betaalbare middag in de Galgenwaard is ver gezocht.

 2. W.

  Blijkbaar vragen ze 7 euro voor die diepvrieshamburger met een matige klodder mayo op een klef broodje op de foto. Die cateraar dacht natuurlijk: op naar baggervette winsten…

 3. Rob H.

  Die eerste ster kan nu niet meer ver weg zijn!

 4. Realist

  De wijziging in het assortiment betreft waarschijnlijk een veganistische quinoaschijf met pastinaaksaus want vlees kan echt niet meer van de gemeente.

 5. C.

  Hoe rijk is een land dat zich dit soort van discussies over de kwaliteit van de hamburgers kan veroorloven. Hoe dan ook ranzig, net als FC Utrecht zelf?

 6. Lexus

  Inderdaad: letterlijk baggervette winsten. Het kapitalisme en de zogenaamde vrije markt ten voeten uit. Mag je trouwens zelf eten en drinken meebrengen, al is het maar een flesje water? Of is dat verboden en wordt het afgepakt als je betrapt wordt? Dat gebeurt op festivals. Wat zijn we toch met dit fantastische systeem gezegend!

 7. Yoshua

  Schijfje tomaat, schijfje ui en een blaadje ijsbergsla moet op de hamburger komen inclusief een FC-vlaggetje aan een stokje.
  Dan is het de € 7.- dubbel en dwars waard.
  Nu is het te makkelijk van 1 catering, diepvries hamburger met diepvriesbroodje, klodder mayo, niet echt een beleving die je verwacht, in een ambiance van de FC.
  We wachten de recensie van smulpaap Ben af of het een smakelijke wedstrijd is geworden.

 8. G.H.

  Wat een ranzig uitziende ‘hamburger’ serveert men aldaar.

 9. Herman

  @Realist, speciaal voor onze Bennie en Peppie en zoon…..

 10. Xxx

  Warme worssssss

 11. GD

  Het lijkt er op dat de huidige cateraar vooral de fans laat betalen voor de afdracht aan De FC, met alle vervelende gevolgen van dien.
  De medewerkers komen “geld halen” ipv te werken en organisatie op de werkvloer is ver te zoeken…
  Conclusie: De FC wil het onderste uit de (financiële) kan maar heeft zelf geen enkele expertise in huis. Immers, als je drie keer per week fastfood eet heb je nog geen verstand van catering.

 12. W

  Gewoon lekker een boterham smeren en meenemen. Doe ik tegenwoordig ook.. en lekker goedkoop!

 13. Scherpschutter

  Zie hier het prachtige zelfreinigende vermogen van kapitalisme! Vrijwillig betalende klanten klagen bij de aanbieder over het nieuwe aanbod, de aanbieder luistert en past zijn diensten aan op de wensen en eisen van de klant. Doet de aanbieder dat niet…dan gaat hij failliet. Slaan de wensen en eisen van de klanten te ver door, dan stopt de aanbieder met zijn dienstverlening omdat hij geen winst kan maken.

  En zo vindt de markt uiteindelijk altijd snel en efficiënt een goudeerlijke balans waarbij iedereen tevreden is. Het is prachtig!

  *pinkt emotioneel een klein traantje weg*

 14. Dirk van den Berg

  Ik denk dat de prijzen nogal mee vallen als ik zie wat er op het veld wordt gegooid als er op het veld iets gebeurd gebeurd wat men niet zint.

 15. Lexus

  Als ik FC-Utrechtsupporter was zou ik maar geen vertrouwen hebben in de werking van het kapitalistische systeem en lekker mijn eigen hapje en drankje meenemen. Maar vaak wordt dat door datzelfde kapitalistische systeem verboden. Ik weet overigens nog steeds niet of dat hier ook het geval is. En wordt er nog steeds ook op de inhoud van tassen gecontroleerd? Mijn advies: gewoon wegblijven. De tijd die zo’n uitstapje naar Galgenwaard kost is op zoveel mooiere manieren te besteden.

 16. Lexus

  Ik heb nog een goede reden om bij FC Utrecht weg te blijven. Het kapitalistische systeem zorgt ervoor dat de rijken alles naar zich toetrekken, tot clubs en spelers toe. Doorgaans gaat het om oligarchen of wat daar op lijkt. Het gevolg is dat de rijkste clubs de beste spelers hebben en daarmee de grootste kans om te winnen. In dit verband is FC Utrecht met een lokaal mecenasje als Van Seumeren — vaak met een chagrijnig gezicht op de tribunes waar te nemen — zelfs in de landelijke competitie doorgaans niet meer dan een middenmotor. Je moet eigenlijk masochist zijn om aanhanger van zo’n club te zijn. De ene teleurstelling volgt op de andere, met hooguit af en toe een winstje tegen een nog kleinere en armere club. Maar misschien onderschat ik het aantal masochisten en fervente aanhangers van het kapitalistisch systeem onder ons.
  Ik zou de FC-Utrechtsupporters adviseren aanhanger te worden van de rijkste Nederlandse club, Ajax, al stelt dat internationaal ook niet veel voor. Maar dan valt er in ieder geval in de Nederlandse competitie doorgaans het meest te juichen en ga je na afloop van de wedstrijd met een voldaan gevoel naar huis.

 17. Koel Hoofd

  Wat een ranzige foto…
  Moet dat bakkie vet echt €7 kosten?

  @Scherpschutter, niet te vroeg juichen, het is wel Utrecht he. Dus het zou zomaar kunnen dat de voetbalfans het met vegaburgers getopt met plantaardige mayo op een biobroodje van €8.50 moeten gaan doen want duur is zaamgezond.

 18. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Ik heb nieuws voor u; de deugschijf voor chronisch ondervoeden staat al op het menu! Voor 7 Euro kunt u ook kiezen voor een gefrituurde deugschijf met alle afvalgroenterestjes van voedselfabrikanten, aan elkaar gelijmd middels een of andere ondefineerbare substantie, vermoedelijk een of andere low-end soja-emulsie.

 19. Barber

  @Lexus
  Is dit satirische bedoelt of ben je echt zo’n karakterloze opportunist die alleen achter winnaars aanloopt?

  Ik ben het trouwens met je eens dat het idioot grote geld ons voetbal totaal verziekt met zn Europese verdienmodellen voor mega clubs oftewel de champions league.
  Dit voorstadium voor een Europese elite competitie.

  Zodra het grote geld ergens zijn groezelige vingertjes op legt slaat het bederf toe en begint het te stinken.
  Ze eigenen zich altijd alles toe met alle gevolgen vandien.

 20. Lexus

  @Barber: als u mijn bijdragen op dit forum leest, neem ik het juist altijd op voor degenen die in de ieder-voor-zich- en zoek-het-zelf-maar-uitsamenleving ten onder dreigen te gaan. Maar u moet het me maar niet kwalijk nemen dat ik daar nu niet meteen de betaald-voetbalclubs en hun entourage mee bedoel en zelfs niet degenen die zeven euro betalen voor een hap afvalvlees, witbrood en mayonaise en vijf euro voor bier om desnoods mee te gaan gooien. De mensen aan de onderkant, waar ik het voor opneem, kunnen zich helemaal geen bezoeken aan Galgenwaard permitteren. En nee, mijn bijdrage is niet satirisch bedoeld.

 21. Barber

  @Lexus,
  De meeste dingen lees ik niet omdat ze me niet interesseren dus uw bijdragen bij al die onderwerpen ken ik voor het grootste deel niet.
  Ik ben geïnteresseerd in voetbal en in het bijzonder onze fc.
  De reacties daarop lees ik wel.

  Ik sta trouwens achter uw inzet voor de onderkant van de maatschappij want het is verdeel en heers tot op het bot geworden uit geldzucht e.d. in de wereld.
  Niemand (niet echt maar….) geeft nog om iemand tegenwoordig.
  Na mij de zondvloed lijkt het overheersende gedachtengoed te zijn.

  Voetbal is vanuit dat standpunt i.d.d. triviaal maar wel mijn hobby die door patsers verziekt wordt.
  Van Seumeren is een echte supporter met genoeg geld.
  Niet genoeg om een Chelsea of een Psg te creëren voor ons maar toch.
  Ik wordt ook chagrijnig van de laatste jaren, laat staan hij ,met al het geld dat hij er ingestopt heeft.

  Affijn,geen satire dus.

 22. Uuu

  @ss

  weer mis.

  Het is niet de horecauitbater die iets uit zichzelf aanpastte, maar het is de verpachtende partij FCU die een hartig woordje met de horecauitbater heeft gesproken. De horecauitbater probeert voor de meest ranzige “goedkoper dan goedkope” rotzooi de maximumprijs, of hoger zelfs nog, te vragen. Uitbuiting noem je dat. Er is ook geen concurrentie, want in dat stadion kan je niks anders krijgen en je mag geen eigen voedsel mee naar binnen nemen.

 23. Paul

  Wat een broodje hamburger wel niet tot onzinnige reacties kan leiden van reguurders, mam man…je bent niets verplicht en de Cateraar gaat de prijzen aanpassen.

  Als je niets met voetbal of de FC hebt ,maak je dan druk over andere zaken zeg.

 24. Bart volmers

  @uuu uitbuiting? Het staat je anders nog altijd vrij om niet een hamburger te kopen in het stadion hoor. Je wordt echt niet gedwongen.

  Klagen over hoe het grote geld regeert en voetbal verziekt is misschien wat hypocriet als fc Utrecht supporter. Aangezien van seumeren precies hetzelfde doet. Met zijn miljoenen houdt hij een club op de been die het financieel anders not zou redden. Leeft dus boven haar stand. Dit gaat ten koste van clubs die het wel zelfstandig moeten rooien en nu dus nog minder inkomsten hebben

 25. Barber

  Ik ben i.d.d. een beetje hypocriet daarin.

  Voor mij is er echter een groot verschil tussen miljoenenclubs en miljardenclubs.
  95 miljoen euro voor 1 speler?
  Daar kunnen heel veel Nederlandse clubs wel een aantal jaren mee vooruit,inclusief onze fc.

  Het hele spul is met opzet totaal scheef getrokken financieel gezien.
  Poulfases om het fenomeen ” slechte dag ” te voorkomen en dus de investeringen in een club te beschermen. (Ieder jaar de zelfde laatste 8 min of meer die komen bovendrijven in het toernooi)
  Het loslaten van de 3 buitenlanders regeling die de competities van veel landen kwalitatief uitgehold heeft ,en nu 5 wisselspelers in een wedstrijd.
  Ook niet in het voordeel van de kleine clubs.

  De ronduit belachelijke betalingen in de champions league moeten op termijn wel tot een Europese elite competitie leiden.
  Daar is over nagedacht, het is strategie uit de miljarden hoek.
  Amerikaans model.

 26. Katja

  Als we toch bezig zijn, pak gelijk de “muziek” in het stadion aan. Veel te hard en alleen maar house-herrie. Draai ook eens wat anders, er is genoeg goede muziek gemaakt.

 27. Pee

  Als ik dat moet eten wat ik op die foto zie dan moet ik geld toe hebben.
  Het voedsel past wel precies bij de club , de kosten trouwens ook.
  Als van Seumeren zich terugtrekt dan valt alles uit elkaar en bestaat fcutrecht niet meer.

 28. buurtbewoner

  je bent niet helemaal jofel als je naar galgenwaard gaat voor fc utrecht haha, elke week de frustatie met Bud bier wegspoelen haha, en wil je iets eten als troost, krijg je een schijf afvalvlees met een zure kwak erop voor 7 euro haha

 29. Lexus

  @Katja: wat mij betreft hoeft er ook geen andere muziek gedraaid te worden. Iedereen kan tegenwoordige zijn of haar eigen muziek meenemen en met oortelefoontjes afspelen (eigen eten en drinken mag niet, begreep ik). Bovendien begint de herrie al uren vóór de wedstrijd en dreunt ook nog uren erna.

 30. W

  Lekker negatief allemaal, maar je moet wat op een regenachtige dag haha.
  En bij ajakkes supporter worden… dat kan toch niet! Utrecht 4 life in goede en slechte tijden.
  Mensen die er nooit komen, moeten idd maar niet meer reageren. Misschien kunnen zij een lekkere zuurpruim.

 31. Cico

  Bizar hoe slecht de Nederlandse eetcultuur is. Goedkoop, nooit veranderen en zo snel mogelijk opeten, dat zijn de belangrijkste factoren.

  Niet raar dat men nu vooral valt over de prijs van dit broodje seperatorvlees. Niet omdat het ronduit smerig eten is. Het vlees is gortdroog, omdat het linea recta vanuit de diepvries de frituur in wordt gemikt. Klodder suikersaus erop, klaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).