FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard

FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard 

FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard 
Archieffoto Stadion Galgenwaard
Voetbalclub FC Utrecht heeft een akkoord bereikt met de huidige eigenaar Jan Spelt over de aankoop van Stadion Galgenwaard. Met de aankoop wordt de naam ‘Stadion Galgenwaard’ gewaarborgd en voor eeuwig vastgelegd.

Voetbalclub FC Utrecht heeft een akkoord bereikt met de huidige eigenaar Jan Spelt over de aankoop van Stadion Galgenwaard. Met de aankoop wordt de naam ‘Stadion Galgenwaard’ gewaarborgd en voor eeuwig vastgelegd.

FC Utrecht speelt al vanaf de oprichting in 1970 op de plek van Stadion Galgenwaard, dat door de jaren heen verschillende grote en kleine renovaties heeft ondergaan.

“Een fantastische ontwikkeling, dat we eigenaar worden van onze thuisbasis, ons stadion”, vertelt algemeen directeur Thijs van Es. “We zijn onze aandeelhouders zeer erkentelijk dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt door extra financiën beschikbaar te stellen.”

De aankoop gaat volgens FC Utrecht op korte termijn een financiële besparing op de huur opleveren. Van Es: “We zien ook mogelijkheden voor exploitatie van de zalen – zoals in het Supportershome – en op het vlak van gebiedsontwikkeling in het stadiongebied. De gesprekken over de gebiedsontwikkeling lopen al langer met de gemeente Utrecht en diverse (top)sportclubs, waar wij natuurlijk nu een nog belangrijkere rol in kunnen vervullen.”

De club laat weten dat de stoelen in het stadion vanaf 2024 vervangen gaan worden en de juiste kleuren van het logo weer terugkomen.

40 Reacties

Reageren
 1. Rutger

  En basis voor Hercules bij Europees voetbal.

 2. Herman

  Rare deals allemaal.
  Ooit heeft Utrecht stadion voor 1 euro gekocht, dan hadden ze geen steun meer nodig.
  Paar jaar later hadden ze veel schulden en is het stadion weer voor veel geld, om de schulden te dekken, verkocht aan de gemeente.

 3. Fside

  Jammer dat er niet over de kosten bij verkoop wordt gesproken op duic.

 4. Nina

  Hercules heeft gisteravond in Galgenwaard gewonnen van Ajax in de bekerwedstrijd.

  TOP GEDAAN MANNEN!!!! 🥳👍👏👌🍾⚽️❤️🎉

 5. Fred

  Wat gewoon zo zonde is, is dat de hoeken van het stadion nooit meer dichtgebouwd kunnen worden, vanwege de kantoorpanden die er liggen.

  Als de hoeken dichtgebouwd zouden worden, zou De Galgenwaard een van de sfeervolste stadions van Nederland zijn (hoewel de capaciteit dan ook weer te groot zou zijn voor het huidige aantal toeschouwers van ca. 20.000).

 6. Jan Vanel

  Goed idee, Rutger…!!

 7. M.

  @Herman: de gemeente Utrecht is destijds door een faillissement van het bouwbedrijf Midreht ook nog eens voor 25 miljoen euro het schip ingegaan. Ik vrees dat het weer mis zal gaan en hoop dat er dan niet opnieuw gemeenschapsgeld verloren zal gaan. Maar gerust ben ik er gezien de geschiedenis niet op.

 8. Kloek

  @ F Side

  Omdat ze het stadion weer (al voor de zoveelste keer) voor een appel en een ei hebben gekocht van de gemeente. Zoals ook door Herman wordt vermeld.

  Eerst voor 1 euro kopen, dan voor veel geld verkopen aan de gemeente om uit de door jezelf gecreëerde schulden te komen (oftwel, dat betalen wij als belastingbetaler eenmaal en andermaal en nu weer).

  Mocht de gemeente nu weer voor minder dan de marktwaarde het stadion verkocht hebben, dan nooit meer een cent belastinggeld naar de FCU, want voetbal is immers een internationaal opererende zwaar winstgevende bedrijfstak (kijk maar eens naar de salarissen bij voetballers en transfersommen).

  Ook geen cent meer vanuit de gemeenschap naar politie-inzet. Laat die clubs die in goede tijden al het geld wegsluizen richting investeerder en aandeelhouders (en spelersinvesteerders) maar eens de kosten voor politie-inzet betalen, die bijna altijd door de eigen zich misdragende achterban worden verzoorzaakt. Dan maar wat minder geld opstrijken bij transfers.

  Bovendien zou een club als Utrecht, met sponsoren als T-Mobile/ Odido etc. en eredivisie-TV-gelden nooit in de schulden hoeven komen. Kom je in de schulden geef je gewoonweg te veel geld uit dat je niet kan dragen/ opbrengen.

 9. vak K

  Gefeliciteerd FC Utrecht!

  Nu kunnen we door gaan pakken. Mooi dat de iconische naam ” Galgenwaard ” vast ligt.

  Hopelijk gaan de aandeelhouders de club ook technisch verder helpen. Nieuwe structuur, meer voetbal knowhow etc.

  P.S. Hercules Gefeliciteerd, en bedank ook FC Utrecht voor het wederom faciliteren van het stadion,stewards, bewaking etc. Wat een afgang weer voor de ” godenzonen” en weer in de mooie Galgenwaard!!!

 10. Ramon

  De mensen die hier roepen dat FCU het stadion van de gemeente heeft gekocht zijn echt af hoor. Het stadion was eigendom van een private vastgoed partij.

 11. Kluiferd

  Gefeliciteerd!
  En nu de eigen broek ophouden svp.
  Maar daar heb ik een hard hoofd in – keer op keer moeten gemeenten bijspringen bij voetbalclubs in zwaar weer, en ze leren er helemaal niks van.

 12. Pragmatist

  Wilde het typerende anti-voetbal commentaar plaatsen, maar iedereen weet wel hoe dat gaat. Tenminste weet je nu hoe ik over de voetbalwereld voel.

 13. Scherpschutter

  LOL! Wat is dit voor een Noord Koreaanse communicatie? Hoe koopt een zo goed als failliete BV als FC Utrecht in godsnaam de Galgenwaard en de gronden eromheen, met een waarde van tientallen miljoenen? Er zaten al tientallen miljoenen schuld in die BV, dat op een omzet van 28 miljoen, nog los bezien van 10 jaar op rij volgende structurele netto miljoenenverliezen. Dat kan niet…

  Heeft ‘FC Utrecht’ dit gekocht, of een nieuwe entiteit, waarmee FC Utrecht dejure en defacto dus helemaal niet de nieuwe eigenaar is, en worden de supporters hier met een kluitje het riet in gestuurd?

 14. Steve

  @herman moeilijk te verkroppen he?
  2x verliezen in Galgenwaard.
  Eerst van FC Utrecht met 4-3
  Daarna van Hercules met 3-2
  Jij hebt werkelijk nog nooit iets positiefs over Utrecht gezegd.
  Ook apart hoe Brobbey reageerde na het laatste fluitsignaal.

 15. Vak J

  Het stadion was van Spelt BV en co….

  Dus zure mensen….geen gemeenschapsgeld…..nada!

  Gemeensschapsgeld gaat vooral naar zaken zoals het Muziekcentrum Vredenburg, de Schouwburg, onzinnige wegenplannen, subsidies voor probleemwijken, linkse hobbys…. etc.etc

 16. Koel Hoofd

  @Kloek
  “huidige eigenaar Jan Spelt”
  Dat is dus niet de gemeente…

 17. Ans

  Hier spreekt een echte Herculaan !

 18. JdV

  Zucht. Laat de overheid nu eens gewoon stoppen met financiering van alles wat met een Betaald Voetbal Organisatie te maken heeft. Gewoon commercieel bedrijf. Niks mee doen.

 19. Kloek

  @ Vak J

  Dat jij iets onzinnigs vindt, wil niet niet zeggen dat een ander of men iets onzinnigs vindt. Het is niet aan jou om te bepalen wat een gemeenschap doet, dat is aan de gemeenschap zelf. De gemeenschap besluit zelf waar ze haar geld aan uit geeft.

  Wat je vindt mag je houden.

 20. Kloek

  Het stadion en de gemeente……klik maar eens op onderstaande link. En verder is er echt wel meer dan eens via slinkse wegen financiële hulp vanuit de gemeente Utrecht, via indirecte wegen, richting de FC U gegaan. Ken uw pappenheimers en dossiers:

  https://www.parool.nl/nieuws/fc-utrecht-bezorgt-gemeente-miljoenenstrop~b978d3b5/ (2012)

  https://www.quotenet.nl/vastgoed/a158984/zoveel-miljoen-dit-is-de-schade-van-het-faillissement-van-het-fc-utrecht-stadion-van-joop-leliveld-158984/

  (aangezien SNS en ABN-AMRO later staatseigendom zijn geworden, zijn we allemaal de sjaak hierdoor geweest)

  En dit gebeurde eerder:
  “Als gevolg van onder andere de economische crisis en het uitblijven van lucratieve transfers stond FC Utrecht in het voorjaar van 2003 echter wederom aan de rand van de afgrond. Er was geen geld meer om Midreth, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het stadion, te betalen. Op dat moment was het stadion voor een groot deel af. Aangezien het materiaal voor de bouw al geleverd was, schoot het bouwbedrijf de kosten, zo’n vijfenhalf miljoen euro voor.[13] Hierdoor werd de club echter wederom opgezadeld met een enorme schuld. Met een sanering en de verkoop van alle bezittingen, waaronder het stadion, aan onder andere de gemeente Utrecht en Midreth, werd een faillissement afgewend.” (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Utrecht)

  En dan proberen een aantal fanatieke FC Utrecht-wannebe-hooligans en rechtse- “links is de schuld van alles” lovers ook nog hier de geschiedenis te herschrijven en net te doen alsof bovenstaande nooit gebeurd is en nooit gedaan is. Lachwekkend gewoon.

  Waar haalt dat clubje 50-80 miljoen euro vandaan om te het stadion en grond te kopen? Want dat is het waarschijnlijk waard, als het niet meer is. Een club die jaar in en jaar uit extra schulden schrijft nota bene. Niemand van de fanatieke aanhang die zich afvraagt hoe dit kan?

  @Vak J

  Bespaar me je fanatieke rechtse politieke retoriek. Het gaat hier over voetbal en een voetbalclub. Jullie “rechtsen” zijn het die alles en iedereen politisieren en die overal “links” erbij halen en de schuld van geven.

  @ Koel Hoofd

  De ‘ballen’ verstand van waar je het over hebt, zoals wel vaker. Anderen de maat nemen en nu kan ik je met je onzin om de oren slaan.

 21. W

  Mooi dat het gelukt is! Fijn dat er commercieel een visie is, nu nog op het voetbal technische vlak. Jans blijft ook niet eeuwig.
  @Herman
  Stop met altijd maar negatief reageren. Je bent niet op de hoogte en schrijft onzin.

 22. Ramon

  Beste KLoek

  Clubje???? Doe niet zo denigrerend

  Ja in het verleden is de club een aantal keer door de gemeente overeind gehouden, klopt allemaal
  Staatssteun aan clubs is inmiddels al vele jaren verboden vanuit Europa.

  Sinds de overname door Frans van Seumeren houd de club zijn eigen broek op. Een paar jaar geleden hebben twee andere vermogende supporters een deel van de aandelen overgenomen. Deze 2 zijn nog veel rijker dan Frans. De club koopt op dit moment alleen de tribunes , de ruimtes onder de hoofdtribune, de supportershome en de gebouwen op Zoudenbalch. Dit financieren ze met aandelen uitgifte aan de 3 eigenaren.

  De overige commerciële ruimtes onder de tribunes en de hoekpanden worden gekocht door Jongerius Invest van de familie Jongerius ( van Seumeren)

  Dit is gewoon prima nieuws voor de club

 23. Vak J

  @ Kloek
  Een zeer lange proza om iets van 20 jaar geleden op te rakelen, man,man ,wat wil je er mee bereiken? Mooi dat de Gemeente de club destijds mede heeft gered. Zoals de Gemeente ( toen het nog echt links was met Hans Spekman) vele bijna failliete projecten heeft gered, simpel omdat veel burgers daar plezier van hadden/ hebben! Ik noem de Stadsschouwburg, Muziekcentrum Vredenburg, buurthuizen,muziekclubjes etc.

  Nu 20 jaar verder heeft FC Utrecht meerdere rijke aandeelhouders ( weet je gelijk waar het geld vandaan komt) die de club verder helpen, maar ook de Gemeente, zie de aankomende jaren!

  Dus als je een grote zure mond opzet, verdiep je dan in de materie joggie.

  En natuurlijk weer de kaart rechts,hooligans etc bij halen, zo simpel en zielig, man man….

  De grote beoogde zeer rijke linkse ” redder” Timmermans zou zeggen ” pak even iemand goed vast”

  Dag kloekkie

 24. Herman

  @W, worst wakker lees bijvoorbeeld de bijdrage van Kloek boven je.
  FC Utrecht is al 40 jaar een eigenlijk failliete club, die jarenlang door de gemeente overeind is gehouden en later door ome Frans.
  Niet onzinnigs of negatief, gewoon de waarheid, soms lastig om die te willen of durven te zien als je door clubliefde blind bent.

 25. Nina

  @ Scherpschutter

  Met een goed busineesplan (dus wanneer je de invstering terug kunt verdienen), kun je hiervoor een lening krijgen bij de bank, lijkt mij.

 26. Kloek

  @ Vak J

  2012 is niet 20 jaar geleden en de club staat nog steeds in het rood. Het geld is nooit teruggekomen bij de samenleving en we hebben het over tientallen miljoenen euro’s, als het indirect niet nog veel meer is.

  Dus nogmaals, waar betaalt de club dit van? Aangezien diverse schuldeisers nog steeds geld open hebben staan bij de club.

  Daarnaast: wat betaalt de club voor het stadion? Aangezien hier wel degelijk uiteindelijk gemeenschapsgeld mee is gemoeid, indirect, vanwege openstaande schulden. De club wil het niet vertellen. Met een reden.

  Daar weer naast heeft de FC Utrecht een groep hooligans rondwandelen bij de club die tot het grootste hooligantuig in Nederland behoren en dit kost de samenleving miljoenen per jaar. (aan politieinzet). Geld dat de club eigenlijk zelf aan politieinzet zou moeten betalen. Waarom ook niet. Geledingen bij de club maken dat deze miljoenen aan politieinzet nodig zijn. De club doet te weinig. Laat de lasten vooral aan de samenleving. Dit is dus nog weer een extra schuld aan samenleving. Bovenop het geld dat de samenleving dus nog uit heeft staan bij de club en nooit terug heeft ontvangen.

  En de FC Utrecht is inderdaad afgegeleden tot het niveau RKC Waalwijk ja. Dit seizoen een clubje dus ja.

 27. Sjaak

  @ Vak J

  Rijke aandeelhouders> waarom betalen die de schulden dan niet af of terug. De gemeente heeft bijv. nog recht op tientallen miljoenen? Er zijn nog vele andere schuldeisers.

 28. Boogschutter

  ‘Met de aankoop wordt de naam ‘Stadion Galgenwaard’ gewaarborgd en voor eeuwig vastgelegd.‘

  Niets is voor eeuwig.

 29. Vak J

  @ Kloek/ Sjaak en nog meer zure voetbalhaters

  Wat weten jullie van evt schulden aan de Gemeente af? Hou eens op zeg

  FC Utrecht brengt ieder seizoenen miljoenen in de staatskas door belastingen oo kaarten, transfers en horeca, ook hierin ben je niet goed geïnformeerd.

  De politie heeft een publieke taak rond sportwedstrijden, kan jij onzinnig vinden, ik vind het onzinnig dat de Overheid Pro Palestina en Anti Israël demo” ‘s faciliteert. Zo heeft iedereen zijn ergernissen.

  Groetjes van een blijkbaar zeer rechts/ hooligan reguurder…dat is wat linkse mensen altijd roepen als je een andere mening hebt als de hunne.

  Andere mede supporters van de FCU. Nogmaals gefeliciteerd!

 30. Vreemdeling

  Heel leuk voor de Utrechters.

 31. Tom

  Kloek, voor jouw weten. Voetbal levert de enorm veel centjes op in de vorm van belastingen. Daar zijn de kosten van politie inzet en de benoemde gemeentelijke bijdragen een peulenschil bij. Dan te bedenken dat er ook nog eens heel veel mensen zijn die hier lol aan beleven begrijp ik dan ook niet wat jou probleem hiermee is. Ik zou zeggen, geniet er van, alles wat voetbal u te bieden heeft, ook al doet u totaal niks met voetbal, geniet dan van de inkomsten!

 32. Scherpschutter

  @Nina

  LOL! Er is geen bank ter wereld die dit voorheen technisch failliete voetbalclubje geld zou lenen voor een vastgoedproject.

  Intussen is duidelijker wat plaats heeft gevonden. FC Utrecht heeft niet het stadion en de gronden eromheen gekocht. Ze hebben alleen het kale geraamte gekocht. Alleen de tribunes, wat ruimtes onder de tribunes en wat pandjes op Zoudenbalch. De woontorens zijn verkocht aan een andere entiteit van Frans van Seumeren, de winkelpanden en kantoren in het stadion aan de andere aandeelhouders van FC Utrecht.

  De wijze waarop FC Utrecht betaalt heeft voor het naakte geraamte van het stadion, is door een aandelenuitgifte…

  Ofwel, de eigenaren van FC Utrecht gaat werkelijk een SMAK met geld verdienen aan de vastgoedontwikkeling rondom de Galgenwaard, dat een soort nieuw stadscentrum zou moeten gaan worden conform de plannen van de gemeente. En op die wijze verdienen ze zo deze investering op termijn eenvoudig terug…

  De cynicus zou zich wellicht afvragen of dit stiekem wellicht altijd de strategische lange-termijn bedoeling is geweest van de uitgekookte eigenaren (gaat het om FC Utrecht of vastgoed?), maar hoe dan ook gun ik de heren de baggervette winsten van ganser harte. Well played!

  Als de heren ons nu ook nog eens een fatsoenlijk ballend elftalletje, directie en staf zouden gunnen is echt iedereen blij.

 33. Kloek

  @ Tom

  O ja, vertel, leg uit, hoeveel levert voetbal de belastingpot op dan? Nu wil ik ook alle ins en outs weten.

  En over welke belasting heb je het precies?

  Volgens mij hebben bijna alle betaaldvoetbalclubs, onder de top, namelijk nog belastingschulden uit staan, aangevuld met belastingschulden tijdens Corona (er is toen geen belasting betaald). Check de jaarverslagen maar eens. Veel clubs zitten in zwaar weer, omdat ze die schulden nu eindelijk eens moeten gaan terugbetalen. Nogmaals: ken uw feiten en pappenheimers.

  En o ja, ik heb verstand van (betaald) voetbal. Ik ben betrokken bij de maak van een zeer goed beluisterde voetbalpodcast.

  Grappig, omdat je mijn mening (die met feiten onderbouwd is) niet aan staat ga ja maar het een en ander verzinnen, om zondende proberen “je gelijk” te halen.

  En nee, de kosten van politieinzet zijn alles behalve een peulenschil in vergelijk met de zogenaamde belastinginkomsten. Qua personeelsinzet vraagt de politieinzet ook veel te veel van de politie die met giga personeelstekorten kampt. Al die politie die in het weekend ingezet moet worden, moet elders weer gecompenseerd worden met vrije dagen en waarschijnlijk krijgen deze agenten ook extra betaald voor extra inzet in de avond en in het weekend. Dit gaat ten kostye van politiekracht en inzet, bijv. ten koste van de (wijk-)agent op straat of de bestrijding van kleine criminaliteit, waar nu geen tijd en geld meer voor is.

  Waarom kunnen sommige, zichzelf supporters noemende mensen, zich niet gewoon gedragen en waarom ontvluchten de clubs de verantwoordelijk voor “hun” tuig. Betaal gewoon voor de politieinzet. Zonder de door jou georganiseerde wedstrijden zou die politieinzedt niet nodig zijn. Dat moeten grote festivals namelijk ook naast de inhuur van particuliere beveiligers (grote aantallen) betalen zij ook de politie voor inzet op hun festivals.

 34. Sjaak

  @ Vak J

  Gefeliciteerd?

  Over 10 jaar, als Frans van S zich terugtrekt en andere aandeelhouders hem volgen, staan ze gewoon weer te bedelen hoor bij alles en iedereen hoor bij de FC U. Er wordt namelijk niks structureels opgebouwd, de schulden worden wel keer op keer uitgebouwd.

 35. Kloek

  @ Vak J

  Vertel, de overheid faciliteert Israël-Palestina protesten? Dat is nieuw voor mij.

  Je weet dat er gewoon vrijheid van demonstratie is?

  Overigens, als je die op Utrecht CS bedoeld, daar is nauwelijks politie hoor, het zijn namelijk veredelievende demonstraties. Er is daar nauwelijks aanleiding voor politie-inzet. Als dagelijks reiziger over Utrecht CS, dus ook op de donderdag, ben ik nu al meerdere malen door die demonstratie gewandeld. Het is er gemoedelijk op het roepen van leuzen na. Het zijn sit ins. De paar agenten staan onder het bollendak te kletsen met elkaar en met bezoekers van Hoog Catherijne. Het zijn voor een groot deel agenten die toch al dienst hebben op koopavond. In de stationshal staat Service en Vieligheid van de NS. Die zijn daar toch al, want hun hoofdkwartier zit in de NS toren op Utrecht CS. Het enige: ze reizen op dat moment niet mee in een trein.

  Nogal wat anders dan de tweewekelijkse politieinzet in de Galgenwaard. Die zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar kennelijk kunnen doorgesnoven gastjes (let op, bij Utrecht gaat het om 2500-5000 mensen die als tuig omschreven kunnen worden, maximaal dus 1 op de 4 bezoekers) zich gewoon niet gedragen. Zelfs in hun eigen stad en romdom hun eigen stadion niet.

 36. Vak J

  @ Kloek of moet ik zeggen Uuu? want je gebruikt wat namen he!

  De politie faciliteert wel degelijk Pro Palestina en anti Israel demo’s. Zie gistermiddag in het centrum vd stad. Opgefokte pro Palestijnen met vlaggen, aangevuld met linkse “deugmensen” ( ik zag bvb die jongen met het lange haar vd SP er bij lopen) die gewoon mochten roepen “from the river to the sea” . En anti Nederlandse liedjes!

  De politie deed helemaal niets omdat ze geen bevel van de burgemeester hadden gekregen…..dan ben je of laf als Gemeente, of je bent het er mee eens. Ik heb me kapot geirriteerd dat dit soort haatzaaiende mensen hun gang mogen gaan in onze stad en land, volgens mij zijn er grenzen en regels. Dus niet gek dat de PVV nu al op 47 zetels staat….het word vanzelf gecreerd en gefacilieerd, en heel veel mensen zijn het nu zat!!

  En wat de FCU betreft, maak je toch niet zo druk joggie….werk lekker aan je voetbal podcast, die…. dat kan ook niet anders, van een andere club is. De aandeelhouders, maar ook de Gemeente ( word dat ook weer rechtgetrokken he) gaan heel veel verdienen aan het project, laat dan ook wat doordruppelen naar de FC. En ja scherpschutter, ook graag wat voor op het veld.

 37. Kloek

  @ Voor eenmaal dank SS

  Oftewel, de FC Utrecht gaat niet verdienen aan de verhuur van appartementen en kantoorpanden/ winkelruimte in het stadion, maar dat zijn rechtstreeks de aandeelhouders met zogenaamd een “FC Utrecht” hart? Terwijl het gewoon draait om binnenlopen, graaien en cashen?

  Er vloeit geen cent van dit alles terug de club in?

  En FC Utrecht koopt tribune, de kleedkamers, en kantoorruimtes tbv de club. Wat heeft dit voor een zin? Gaat het ze iets opleveren? Wordt het stadion in de zomer nu gebruikt voor concerten en evenementen? Of tuint iedereen hier in de mooie praatjes van de aandelhouders/ vastgoedbonzen?

  Weet de club wel hoeveel stadiononderhoud kost, zeker wanneer er betonrot e.d. gaat plaats vinden?

 38. Kloek

  @ Vak J

  O ja, lekker roepen en schreeuwen over “links”. Jaja

  De demo’s worden zeker niet gefaciliteerd door de overheid, maar vinden gewoon plaats. Dat onderscheid ontgaat je waarschijnlijk. Dat mag namelijk in een vrije open democratische samenleving. Mooi dat we alvast een glimps krijgen waar de jouwen eigenlijk naartoe willen met de samenleving: namelijk alleen maar geluiden toestaan die jullie wat zinnen.

  From the river to the sea is volgens de rechter gewoon een geoorloofde uitspraak in Nederland, alleen zionisten hebben er wat moeite mee. En mogen SP’ers ook al niet meer demonstreren volgens jou? Dus alleen anti vaxxers, boeren e.d. mogen de straat op om te demonstreren?

  Wat moet de politie volgens jou doen? Een demo kort en klein slaan die er gewoon mag zijn? Lekker uitgangspunt. Klinkt beetje eng en dictatoriaal, vind je niet?

  En tja, de PVV, die partij waarbij je de VVD (die mensen terecht spuugzat zijn) er altijd gratis bij krijgt, met een partijleider die gewoon in hart en nieren altijd VVD’er is gebleven (en ook zo in de 2e kamer stemt, kennelijk heeft niemand van de kiezers de moeite genomen om daadwerkelijk naar het stemgedrag te kijken sinds 2005)….
  …en een electoraat wat in minder dan een jaar tijd uitwaaiert van BBB tot Omtzigt en PVV en hiervoor voor een deel gewoon VVD stemde (dus zelf schuld is aan de staat van dit land). Tja. Dan heb je geen idee waar je eigenlijk voor of tegen stemt.

  Je krijgt nu gewoon Rutte 5 of 6, maar dan zonder Rutte er zelf in. Ben er maar blij mee.

  Kiezers niet wetende kennelijk dat meer neoliberaal beleid (en dat ga je krijgen) hun eigen positie nog verder uitholt. Deze politici dienen alleen de markt en de mensen in de samenleving doen er niet toe. Die zijn er slechts om niet te veel te hoeven kosten en zo veel mogelijk geld op te leveren.

  Je gaat sowieso met BBB en VVD in de regereing een TOENAME van arbeidsmigranten krijgen, want daar vraagt de markt om. VNO NCW is allen met hun lobby begonnen hoor.

  Daar naast, wat loop je nou de hele tijd over links te zanikken eigenlijk?

  We hebben het hier over een structureel bijna failiiete voetbalclub FCU, geleid door sjoemelende aandeelhouders die structureel overeind gehouden is met gemeenschapsgeld.

 39. Vak J

  Nou Uuu….ehh…Kloek was het nu he?

  Ondanks onze politieke verschillen, andere gedachten over de Nederlandse rechtstaat, en andere voorkeur voor een voetbalclub ( wat maak je je trouwens druk over een club die duidelijk niet de jouwe is) wens ik je als door jouw getypeerd zou haast zeggen, polariserende benaming van ” rechts en hooligan” ik verzin het niet zelf, toch nog fijne feestdagen em een goed 2024, zo zijn deze ” rechtse” gekkies ook weer!

  De PVV stijgt inmiddels naar virtueel 47 zetels, dus ik zou zeggen, blijf de gewone man bashen en polariseren en het gaat snel over de 50 worden

  Veel wijsheid…..Uuuuuuuu.

 40. Kloek

  @ Vak J

  Denkfout, het is niet per sé de gewone man die PVV stemt, vooral een groep mensen die nog best wel wat te besteden hebben en uit een soort omgekeerde jaloezie bang zijn hun (vaak nog niet zo lang in de familie zijnde) materiële welvaart en vakanties kwijt te raken.

  Daarnast. Ik bash de gewone man niet. Ik ben zelf best wel een gewone man. Dat je me dat überhaupt in de mond legt is best tekenend. Als de gewone man al PVV stemt is hij misschien niet zo heel slim bezig. De gewone man krijgt nu namelijk een coaltie van partijen die het belang van de rijken en het bedrijfsleven vertegenwoordigt. Zeg maar het management. Dat is tegen het belang in de van de gewone man. Maar blijf inderdaad maar lekker zo doorstemmen. Het wordt alleen niet beter dan, maar juist slchter, voor bijna iedereen in dit land. Rutte 5 en 6 (zonder Rutte) komen er aan hoor. Niet voor niets was Geert W. de mentor van Mark Rutte. Rutte dus zijn leerling. Denk daar maar eens over na.

  Populisten die als ware volksmenners beterschap voor de onderklasse beloven en zondebokken zoeken (buiten zichzelf) hebben nog nooit in de geschiedenis van de mensheid iets kunnen beteken of ook maar iets waargemaakt. Denk daar maar eens over na.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).