Aanrijding met persoon en bus op de Uithof - De Utrechtse Internet Courant Aanrijding met persoon en bus op de Uithof - De Utrechtse Internet Courant

Aanrijding met persoon en bus op de Uithof

Aanrijding met persoon en bus op de Uithof
Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
Bij de Uithof is rond 08.45 uur een bus in botsing gekomen met een persoon. De ruit van de bus is zwaar beschadigd. Het is nog niet duidelijk hoe de persoon eraan toe is.

Bij de Uithof is rond 08.45 uur een bus in botsing gekomen met een persoon. De ruit van de bus is zwaar beschadigd. Het is nog niet duidelijk hoe de persoon eraan toe is.

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Leuvenlaan en de Sorbonnelaan. Of het een fietser of voetganger betreft is ook nog niet bekendgemaakt.

Er stond al snel een lange file van bussen. Er zijn verkeersregelaars ingeschakeld voor de doorstroom van de bussen van en naar de Uithof.

Update 13.00 uur: Het slachtoffer, een fietsers, zou lichtgewond zijn geraakt.

4 Reacties

Reageren
 1. Marcel 59

  Het blijft een gevaarlijke situatie, als je ter plekke niet bekend bent. Op het eerste gezicht lijkt de Leuvenlaan hier op een vierbaansweg met een middenberm. Niets is minder waar. Aan de ene kant van de middenberm rijdt het autoverkeer in twee richtingen, aan de andere kant is busbaan in twee richtingen. Op de aansluitende Archimedeslaan mogen de bussen ook nog eens 70 km/u rijden. Er staan weliswaar verkeerslichten, maar ja fietsers zien dat (te) vaak als een vrijblijvend advies.

 2. cas

  wie is er aangereden, de hulk? superman? die bus heeft flinke schade

 3. Jaap

  De verkeerslichten waren dinsdagmorgen oranje aan het knipperen. De bussen rijden evengoed met 70 km/u (of meer) over het kruispunt. Nog een geluk dat de fietser slechts lichtgewond is geraakt, had veel erger kunnen zijn.

 4. Jasper

  @Marcel 59: Die stoplichten daar deden het sinds zondagavond al niet meer, dus niet werkende stoplichten, geen bus-signalering én het was aan het motregenen. Daarbij dienen de fietsers 2 wegen (dus 4 banen) over te steken en wat je zelf ook al schreef, de bussen rijden daar met 70 km/u voorbij. De bus(sen) had ook kunnen afremmen voor die kruising, want die ziet ook dat de stoplichten daar niet werken, maar ook zij voelen zich King of the Road. Nog een geluk dat het redelijk goed is afgelopen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).