Foto’s: Schaatsen tijdens zonsopkomst bij De Munt in Utrecht Foto’s: Schaatsen tijdens zonsopkomst bij De Munt in Utrecht

Foto’s: Schaatsen tijdens zonsopkomst bij De Munt in Utrecht

Foto’s: Schaatsen tijdens zonsopkomst bij De Munt in Utrecht
Foto's: Bas van Setten
De eerste schaatsers stonden zaterdagochtend al vroeg op het ijs bij De Munt in Utrecht. Zij trapten een weekend vol schaatsplezier af.

De eerste schaatsers stonden zaterdagochtend al vroeg op het ijs bij De Munt in Utrecht. Zij trapten een weekend vol schaatsplezier af.

De schaatsers bij De Munt moesten vanochtend vroeg hun bed uit, maar dan hadden zo ook wat; een prachtige zonsopkomst op één van de mooiste plekjes van Utrecht. Het ijs rond de pier lag er goed bij. Iets verder richting De Munt was het echter niet veilig genoeg. Dat deel is dan ook afgezet.

Er wordt dit weekend op veel plekken in Utrecht geschaatst. Onder andere in het Máximapark, Park Transwijk, de Zilveren Schaats en Wilhelminapark staan mensen op het ijs. Op bijvoorbeeld de Oudegracht en de singel kan niet geschaatst worden, op die plekken is het ijs niet dik genoeg.

Fotoverslag

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. C.

  Zaterdagmorgen, 11.15 uur, zo druk op en rond de vijver in het Wilhelminapark, misschien leuk, maar — alle ‘ja, maren’ ten spijt, ook onverantwoord. Als het een zomerdag was geweest en even druk met zonaanbidders en picnickers, zou het park waarschijnlijk zijn afgesloten.

 2. Ed.

  Nu zesenvijftig jaar geleden hebben we daar wekenlang geschaatst op het Merwedekanaal, heerlijk!

 3. Lachgas

  Wat is dit. Avondklok om mensen binnen te houden. Aantal besmettingen niet vast te stellen. Iedereen verder bezoek vermijden, maar schaatsen mag in zeer grote getale. Wat krankzinnig. Morgen “niet schaatsen klok”?

 4. Herman

  @lachgas
  Niet zeuren, gewoon genieten@

 5. Kadoendra

  “een prachtige zonsopkomst op één van de mooiste plekjes van Utrecht.”

  De randen van Lombok die gevormd worden door het water o.a bij de Munt vind ik het mooiste van Lombok.
  De Munt, de monumentale bruggen, het oude sluizencomplex en het water die op hun eigen manier weer een mooie verbinding maken met elkaar.

  Alleen is het zo enorm jammer dat die foeilelijke woonbootdozen visueel enorm afbreuk doet aan het monumentale aanzicht.

 6. Kadoendra

  @C. en @Lachgas

  Een peloton ME’ers op hockey schaatsen staat al op het punt om in te grijpen!

 7. C.

  @Kadoendra
  Het is dan te hopen dat ze inmiddels zijn ingeënt, zoals ook de ME-ers dat graag gewild hadden toen ze rellen naar aanleiding van het ingaan van de avondklok diende te bestrijden. Want het blijft — niks, ‘ja maar’ — onverantwoord!

 8. GeenStijl @Utrecht

  Heerlijke tijd gehad als jochie op het ijs bij de muntbrug, fantastisch gewoon wat een tijd zeg …..

 9. Hoera

  @C.
  Ik weet niet in welk Wilhelminapark je bent geweest maar wat je schrijft is gewoon onzin. Ja er waren mensen maar het was absoluut niet druk. Er was genoeg ruimte voor iedereen, meer dan genoeg zelfs. Blijf weg als je er niet prettig bij voelt en ga niet zeuren hier. Daarbij, buiten is de kans op het verkrijgen van corona zo goed als nihil.

 10. C.

  @ Hoera
  “Het Wilhelminapark in Utrecht wordt ontruimd op verzoek van de gemeente. Het is te druk, dus iedereen wordt opgeroepen om weg te gaan.”

  “Handhavers en politie spreken iedereen aan en het park loopt al behoorlijk leeg.”

  Berichten omstreeks dezelfde tijd dat u uw bericht/reactie op mijn bericht plaatste.
  Het gaat dus wel degelijk om hetzelfde Wilhelminapark!
  Ik heb het — ‘s morgens èn ‘smiddag gezien — ben op afstand gebleven, en ben weggegaan. Dat hadden meer weldenkende mensen moeten doen.

 11. Wim

  Hebben de Zwitsers er ook aan gedacht dat de zon die uitbundig aan het schijnen was heel UV-C uitstraalde op deze mensen en dus als viruskiller werkte.
  Vanalles verbieden helpt ook niet , positieve energie opladen wel.

 12. MtU

  @Kadoendra: smaken verschillen. Gelukkig maar.

  En het zijn wel de bewoners van die “foeilelijke woonbootdozen” die de onveilige plekken met rood-wit lint hebben afgezet.

 13. Hoera

  @C.
  Wederom nonsens. Op het moment dat ik dit postte was er niets aan hand, dat was pas uren later (het duurt nl. even voordat de post te zien is). Blijkbaar was het aan het einde van de middag te (?) druk (voer voor discussie) dat de politie er wat van moest vinden, in de tijd dat ik er was – 11.00-14.00 – was het prima toeven. Kan jij de volgende keer thuisblijven?

 14. Kadoendra

  @MtU

  “En het zijn wel de bewoners van die “foeilelijke woonbootdozen” die de onveilige plekken met rood-wit lint hebben afgezet.”

  Denkt u werkelijk dat dat rood-wit lint die foeilelijke woonbootdozen mooier maakt?!

 15. C.

  @Hoera
  Als ik ergens kom en ik zie dat het te druk is en veel mensen de regels om afstand te houden niet in acht nemen, dan ga ik weg. Zo ben ik om 11.15 (zie eerste bericht) en rond 14.15 bij (!) het Wilhelminapark lopend, weer weggegaan. Nogmaals: dat hadden meer weldenkende mensen doen. Kennelijk vond uiteindelijk de politie het in de loop van de middag ook te druk en daar zou ik geen discussie aan wagen.
  Vandaag, zondagmorgen, heerlijk rustig gewandeld naar Rhijnauwen. Daarover hoefde ik gelukkig niet te ‘zeuren’, dat was genieten!

 16. Sara

  Ik ben zowel in Maarsseveen als Loosdrecht gaan schaatsen: het was daar vele male rustiger dan in de binnenstad waar mensen elkaar van de sokken lopen :/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).